Kumaha carana ningali indéks kinerja Windows 11

Sanaos Windows 11 henteu ngagaduhan antarmuka terpadu pikeun ningali indéks kinerja sistem anu aya di Tujuh, alat évaluasi masih aya dina sistem sareng ngamungkinkeun urang terang hasilna.

Tutorial saderhana ieu ngajelaskeun kumaha ningali indéks kinerja sistem Windows 11 ngan ukur nganggo alat anu diwangun kana sistem operasi atanapi nganggo utilitas pihak katilu anu saderhana. Catet yén anjeun henteu kedah ngémutan indéks anu diitung sacara serius atanapi nyandak kasimpulan tina éta.

Ngajalankeun analisis kinerja

Sateuacan urang tiasa terang indéks kinerja sistem, urang kedah ngajalankeun tés internal: upami éta dilakukeun sacara otomatis sateuacanna, panginten henteu sapertos dina Windows 11.

Anggo léngkah ieu pikeun ngalakukeun analisis:

  1. Ngajalankeun garis paréntah, langkung saé (tapi henteu kedah) salaku administrator, baca langkung lengkep: Kumaha ngajalankeun garis paréntah salaku administrator dina Windows 11. Dina Windows PowerShell paréntah bakal jalan ogé.
  2. Lebetkeun paréntah
    winsat formal -ngamimitian bersih

    terus pencét Enter.

  3. Tungguan evaluasi kinerja sistem réngsé.

Data tina tés internal anu dilakukeun ayeuna bakal disimpen dina file sistem, ti mana indéks kinerja sistem diitung, sareng pangguna ngagaduhan kasempetan pikeun ningali hasilna.

Pilarian terang indéks kinerja Windows 11

Aya sababaraha cara pikeun milari indéks kinerja sistem anu diitung.

Visualisasi sareng pakakas sistem

Anu kahiji, anu henteu ngalibatkeun panggunaan alat pihak katilu mana waé, nyaéta paréntah PowerShell:

  1. Mimitian Windows PowerShell. Anjeun tiasa nganggo milarian taskbar, atanapi anjeun tiasa pencét-katuhu tombol Start sareng muka "Windows Terminal," anu sacara standar muka jandela PowerShell.
  2. Lebetkeun paréntah
    Meunang-CimInstance Win32_WinSAT
  3. Saatos ngajalankeun paréntah, anjeun bakal kéngingkeun daptar indéks kinerja anu diitung. Nilai panghandapna (teu kaasup WinSATAssesmentState) bakal janten indéks kinerja sareng ogé ditampilkeun dina WinSPRLevel.

Tarjamahkeun masing-masing barang dina laporan numutkeun kumaha éta ditampilkeun dina vérsi sateuacanna tina sistem:

  • CPUScore - prosesor
  • D3DScore - grafik pikeun kaulinan sareng aplikasi 3D (dina sistem modéren ampir-ampir maksimum, henteu paduli kartu grafik)
  • DiskScore - Hard drive atanapi kinerja SSD
  • Nyetak grafik - grafik desktop
  • MemoryScore - RAM

Data anu sami ogé tiasa ditingali sacara manual ku milarian folderna

C: WindowsPerformanceWinSATDataStore

sareng muka file na

Formal. Penilaian (Anyar) .WinSAT.xml

kalayan editor téks atanapi browser naon waé.

Dina file xml ieu, sadaya data anu ditetepkeun ditampilkeun dina bagian WinSPR, sareng indéks kinerja sacara umum katingali dina bagian SystemScore.

Alat Winaero WEI

Program bébas pihak katilu leutik ngamungkinkeun anjeun ningali indéks kinerja Windows 11 dina panganteur grafis anu langkung dikenal: butuh data tina file sistem anu sami sareng, upami anjeun hoyong, anjeun tiasa nganggo program anu sami pikeun ngalaksanakeun penilaian.

Halaman resmi dimana anjeun tiasa ngaunduh Winaero WEI Tool nyaéta https://winaero.com/download-winaero-wei-tool/ (awas, tautan undeuran téks caket handapeun halaman).

Pidéo pidéo

Hayu atuh ngingetan naon anu parantos dibahas di luhur: indéks kinerja sistem anu dihasilkeun diturunkeun tina skala anu umurna mangtaun-taun, sareng tiasa waé henteu obyektif pikeun sistem modéren.