Kumaha nyepetkeun laptop Windows 8

Métode 1: Anggo alat jinis "out-of-the-box".

Anu mimiti, éta sasaena ngamangpaatkeun parabot internal tina sistem operasi, nyaeta, diwangun-di pangaluyuan sarta modifikasi nu pamaké bisa nyieun pikeun ngaronjatkeun kinerja notebook. Hayu urang difokuskeun komponén utama anu sacara signifikan mangaruhan laju Windows 8 sareng laptop sacara umum.

Nonaktipkeun Program Autoload

Upami anjeun henteu resep kana laju ngamuat sistem operasi anjeun, éta patut pariksa sabaraha program anu dijalankeun sacara otomatis. Ieu kusabab aranjeunna ngamimitian sareng Windows, nganggo jumlah RAM sareng CPU anu tangtu. Beuki loba aplikasi dijalankeun sakaligus, beuki lila waktu nu diperlukeun pikeun komputer balik deui ka kaayaan operasi normal na. Henteu sadayana program kedah dijalankeun sareng sistem operasi, ku kituna anjeun tiasa nganonaktipkeun aranjeunna, anu dijelaskeun langkung rinci dina manual dina tautan di handap ieu.

Maca deui: Ngonpigurasikeun Autorun dina Windows 8

Ngaleungitkeun program anu teu perlu

Ayana program pihak katilu kedah diperhatoskeun langsung, sabab anjeun kamungkinan mendakan sababaraha di antarana ku berinteraksi sareng setélan autorun. Upami tétéla yén anjeun ngagaduhan aplikasi anu teu dipikabutuh dipasang dina Windows 8, sareng upami aranjeunna jalan sareng sistem operasi (ieu tiasa sawaréh kalebet antipirus anu henteu dianggo), disarankeun pikeun ngahapus parangkat lunak sapertos kitu, khususna upami dipasang dina partisi sistem. drive. Ieu henteu ngan ukur ngosongkeun rohangan, tapi ogé bakal ningkatkeun kinerja alat anjeun.

Maca deui: Ngahapus parangkat lunak dina Windows 8

Nyetél file swap

A file swap mangrupakeun mémori maya dicokot tina spasi tina hard disk atawa SSD sarta sawaréh nganggap tanggung jawab RAM. Hal ieu dianggo nalika mémori RAM anu diwangun kana PC notebook henteu cekap pikeun ngalaksanakeun tugas pangguna. Salaku titik awal, kami nyarankeun yén anjeun maca tulisan kami ngeunaan iraha ngaktipkeun file paging sareng sabaraha anu kedah dipilih supados anjeun tiasa nyandak kauntungan tina éta pikeun pagelaran laptop anjeun.

Inpormasi lengkep: Kumaha cara ngaukur ukuran file paging anu optimal dina Windows

Saatos bagian kahiji réngsé, hiji-hijina hal anu kedah dilakukeun nyaéta muka setélan anu pas dina Windows 8 sareng robih, netepkeun ukuran file paging anu anjeun pikahoyong. Jang ngalampahkeun ieu, konsultasi pituduh pangarang urang anu sanés ku ngaklik tautan di handap ieu.

Maca deui: Robah file swap dina Windows 8

Pariksa virus

Hayu urang rengse blok ku cara umum mariksa sistem operasi pikeun virus. Ieu tiasa dilakukeun ku alat anu diwangun kana Windows atanapi ngalangkungan program pihak katilu atanapi bahkan jasa online. Kanyataan yén aksi ancaman dina komputer mindeng ngakibatkeun leungitna kinerja, utamana lamun datang ka virus nu ngamangpaatkeun cryptocurrencies atawa ngahaja muka komponén kalawan prosés gunana. Nanging, kalolobaanana ngan saukur dideteksi sareng dihapus ku ampir sagala antipirus.

Inpormasi lengkep: Ngalawan virus komputer

Metode 2: Program Khusus

Nganggo program pikeun nyepetkeun laptop sanés cara anu paling éfisién, tapi ampir sadayana prosésna dilakukeun sacara otomatis. Parangkat lunak ieu ngaleungitkeun sampah, nganonaktipkeun tugas sareng jasa anu teu dipikabutuh, ngontrol muatan beusi, sareng nyayogikeun pangimeutan anu lengkep. Aya kategori sejen tina software éksklusif dimaksudkeun pikeun ngagancangkeun kaulinan nalika aranjeunna ngajalankeun. Dina hal ieu, sadaya program anu teu dipikabutuh ditutup sareng prosés tiasa diprioritaskeun supados sadaya kakuatan hardware ngan ukur diarahkeun ka aplikasi anu aktip. Anjeun tiasa milih program tina kategori ieu dina ulasan halaman wéb kami ku ngaklik tautan di handap ieu.

Maca deui:
Review software akselerasi komputer
Software pikeun ngagancangkeun kaulinan

Métode 3: Pariksa sareng Laksanakeun Kontrol Suhu

Status suhu laptop mangrupikeun indikator anu penting pikeun ditingali. Ieu kusabab komponén alat kompak ieu condong overheat, sareng overheating tiasa ngirangan kinerja. Kalayan bantosan parangkat lunak khusus, anjeun salawasna tiasa sadar kana suhu ayeuna sareng jaga aranjeunna upami aya kalana ngagantung anjeun. Anjeun tiasa make sababaraha alat béda, atawa anjeun bisa make program lengkep pikeun manggihan suhu CPU anjeun sarta kartu grafik.

Maca deui:
Kadali suhu kartu vidéo
Tingali suhu CPU di AIDA64

Upami anjeun ningali laptop anjeun panas teuing, atanapi malah karasa ku panangan anjeun nalika anjeun nempatkeun kana sasis, kaayaan ieu tiasa mangaruhan kinerja. Pilihan anu hadé pikeun nyepetkeun Windows 8 dina hal ieu nyaéta lebu laptop sareng ngagentos némpelkeun termal (anu terakhir kedah dilakukeun ngan ukur sababaraha taun saatos ngagaleuh alat). Prosés disassembly unik pikeun tiap laptop, tapi lolobana léngkah anu sarupa. Pikeun pituduh umum ngeunaan topik ieu, tingali halaman di handap ieu, anu bakal ngabantosan anjeun ngartos seluk beluk prosésna.

Maca deui: Ngalereskeun masalah overheating laptop anjeun

Métode 4: Ningkatkeun Kinerja Hardware

Rekomendasi anu dijelaskeun di luhur kedah ngabantosan pikeun ngabéréskeun tugas ngagancangkeun laptop sacara komprehensif, tapi henteu salawasna ngakibatkeun hasil anu dipikahoyong. Dina sababaraha kasus meureun perlu ngaoptimalkeun kinerja komponén hardware individu. Teras anjeun kedah mimitian ku hard drive anjeun, sabab éta mangrupikeun panyabab paling umum tina sistem operasi anu laun. Anjeun tiasa defragment, miceun lebu, pariksa kasalahan jeung séktor maot, ngarobah mode sambungan, atawa ngédit setelan alat.

Maca deui: Kumaha carana nyepetkeun hard drive

Alternatipna, Anjeun salawasna bisa ngaganti hard drive kalawan solid state drive (SSD), nu nyata bakal ngaronjatkeun kagancangan malah hiji laptop heubeul. Sanajan kitu, aya sababaraha nuances: kapasitas SSD sok kirang ti éta tina HDD, jadi lamun jumlah badag file disimpen, pilihan ieu teu cocog. Hiji-hijina kauntungan nyaéta sistem operasi anu langkung gancang, program sareng peluncuran / kinerja kaulinan, sanés laptop anu langkung kuat. Kauntungannana SSD nyaéta ngamimitian gancang, loading program gancang, euweuh lag nalika maké Windows, sarta file swap ningkat (lamun dipaké).

Maca deui:
SSD atanapi HDD: Kumaha Pilih Girang Pangalusna pikeun PC sareng Laptop
Saran pikeun milih drive SSD pikeun laptop anjeun
Ngaganti hard drive laptop nganggo SSD

Dina laptop heubeul nu masih boga drive diwangun-di, Anjeun bisa nyabut eta sarta nempatkeun hiji SSD dina tempatna, jadi anjeun teu kudu milih mana drive ngagunakeun. SSD tiasa dianggo pikeun masang sareng nransper sistem operasi sareng program penting anjeun, sedengkeun HDD tiasa dianggo pikeun nyimpen file anu ageung. Link di handap nujul kana masang hard drive tinimbang disk drive, tapi parentah nu pinuh lumaku pikeun masang hiji SSD ogé. Sareng upami drivena leungit, tingali kasusna - drive anu dilakukeun dina jaman baheula kadang-kadang nambihan rohangan kosong pikeun tempatna drive tambahan.

Maca deui: Pasang hard drive tinimbang CD / DVD drive dina laptop anjeun

Salajengna nyaéta kartu grafik. Kanggo sabagéan ageung, dorongan kinerjana kedah ditujukeun ka anu gaduh alat kaulinan sareng para pangguna anu ngagaduhan sakedik pamahaman ngeunaan overclocking. Anjeun tangtosna tiasa nyobian ngedit setélan controller ku prioritizing kinerja, tapi teu salawasna boga pangaruh nu dipikahoyong. Nalika ningkatkeun frékuénsi, sok ati-ati sareng turutan pitunjuk bahan dina tautan di handap ieu.

Maca deui: Nyepetkeun kartu grafik anjeun

Kurang leuwih sarua kajadian kalawan CPU, jeung anjeun kudu tetep dina pikiran nu sok aya resiko lamun overclocking. Overclocking sakaligus henteu disarankeun, khususna upami laptopna henteu dirancang pikeun overclock. Sok nganggo parangkat lunak ngawaskeun pikeun ngawas tegangan, laju jam, sareng suhu komponén anjeun. Upami anjeun ngalakukeun éta sakedik-sakedik sareng taliti pisan, anjeun sahenteuna tiasa nga-overclock prosésor sareng nambihan perséntase leutik kana kinerja sakabéh notebook.

inpo nu leuwih: Kumaha carana ngaronjatkeun kinerja CPU

Inget yen ngaronjatkeun kinerja kartu grafik na / atawa CPU a salawasna mawa leuwih panas. Upami laptop anjeun parantos panas pisan, overclocking henteu disarankeun sabab bakal nyababkeun overheating permanén sareng ningkat ngagem dina komponén laptop.

Isu apdet hardware teu bakal noél teuing, sabab laptop ngan bisa ningkatkeun informasi gudang, masang SSD tinimbang HDD atawa gigireun eta, sakumaha urang geus commented saméméhna, sarta nambahkeun sapotong RAM memori, lamun aya. kamar pikeun eta bisi (eta bisa diajar tina spésifikasi model alat). Dina sababaraha kasus, ieu bakal boga dampak cukup kuat dina kinerja, jadi mertimbangkeun kamungkinan pamutahiran lamun tips di luhur teu mantuan pikeun ngabéréskeun kaayaan kalawan speed laptop dina Windows 8.

Maca deui:
Panggihan jumlah maksimum RAM dina laptop Anjeun
Kumaha milarian nami pasti laptop anjeun

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?