Kumaha nyerat email panginget? Nalika ngadamel atanapi nyerat email ka pihak katilu anu ngingetkeun aranjeunna ngeunaan sababaraha jinis janjian atanapi komitmen tina sababaraha jenis, hal anu paling penting nyaéta pesen anjeun ditampi kalayan jelas, tanpa éta dianggap agrésip atanapi hariwang, ku jalma anu narima éta . Salajengna, kami bakal masihan anjeun sababaraha tip supados anjeun tiasa nyerat a email panginget anu épéktip.

Sababaraha hal anu anjeun kedah terang

Dina hal ieu pikeun nyerat email peringatan anu ramah salah sahiji hal anu paling penting nyaéta hurung teu hariwang ogé agrésifHenteu janten masalah anjeun kumaha kaayaan anjeun, upami éta kaayaan, anjeun kedah teras-terasan ngajaga hubungan anu saé sareng anu sanés. Salawasna dina nada sopan sareng henteu ngajauhan, nyarioskeun subjek dina cara konkrit sareng ngingetan anjeunna ngeunaan poko anu anjeun nyerat email.

Kumaha ngamimitian

Penting pikeun ngamimitian jinis email ieu ti a cara ramah. Ieu sababaraha hal anu kedah diémutan pikeun dilakukeun:

Salam ka jalma éta numana surat ditujukeun. Salam mangrupikeun tanda sopan sareng sopan, penting pikeun sok nganggo nami jalmi na.

Ngagaduhan sababaraha jenis hubungan anu caket sareng jalmi, disarankeun pikeun ngingetan anjeun, naroskeun ngeunaan hubungan anu dipibanda, tina naon waé.

Coba ngagunakeun kecap anu henteu kasar, ieu tiasa nyababkeun ngarareunah jalma sanés, anu penting anjeun nganggo ungkapan anu langkung lemes nalika ngadamel panginget, anjeun tiasa nunjukkeun yén anjeun kersa ngahapunten waktos anjeun henteu kontak sareng jalmi éta, henteu langsung ka titik pangeling-eling.

Pendidikan salaku dadasar

Penting pisan pikeun anjeun tetep perlakuan anu sopan pisan sareng jalma anu maca email, kalebet kecap sapertos hapunten anu kasulitan, punten, hatur nuhun. Atanapi, gagal éta, ungkapan anu sami sareng ieu.

Émut kalebet topik atanapi poin pikeun diurus dina garis anu saluyu sareng masalah anu kedah diurus. Upami anjeun henteu hoyong, kami nyarankeun yén anjeun nganggo kecap atanapi ungkapan sapertos:

Abdi émut anjeun gancang ...

Ringkesan rapat…

Kalayan hormat ka…

Jenis frasa ieu biasana langsung tapi sopan.

Tong hilap kana topikna

Hal ieu kacida pentingna tong hilap kana topikna Pikeun anu anjeun nyerat panginget, waktos anu pas pikeun ngalebetkeun éta nyaéta salam sareng ngingetan jinis hubungan atanapi hubungan anu aya. Nalika ngadamel panginget, langkung saé ngalaksanakeunana ku kecap singget sareng langsung, henteu hilap janten sopan.

Entong nyerat email anu panjang pisan, janten pas waktuna sareng henteu nyebatkeun topik anu teu perlu atanapi anu teu aya hubunganana sareng topik anu pangingetna dilakukeun. Entong hilap yén ieu kedah janten pusat surat.

Pamitan

Ieu biasana sakumaha pentingna ogé salam awal, sateuacan nempatkeun nami anjeun dina tungtung éta, anjeun tiasa nutup ku ungkapan anu nunjukkeun tingkat simpati anu tangtu, sapertos:

Kalayan salam anu pangsaéna.

 Tulus.

Cordially.

Pangalusna Wasalam.