Kumaha parios NFC dina iPhone


Kumaha parios NFC dina iPhone

NFC mangrupikeun téknologi anu kapaké pisan anu parantos diintegrasikeun kana kahirupan urang berkat smartphone. Salaku conto, iPhone anjeun tiasa dianggo salaku alat pamayaran di ampir sadaya toko anu ngagaduhan terminal pamayaran tanpa kontan. Hiji-hijina hal anu tetep nyaéta pikeun mastikeun yén alat ieu dina smartphone anjeun tiasa dianggo leres.

Pariksa NFC dina iPhone

ios mangrupikeun sistem operasi anu cukup terbatas dina sababaraha hal, sareng anu sami pikeun NFC. Beda sareng alat Android, anu tiasa nganggo téknologi ieu, contona, pikeun mindahkeun file instan, dina ios éta ngan ukur dianggo pikeun pembayaran tanpa kontak (Apple Pay). Dina pengertian ieu, sistem operasi henteu nawiskeun pilihan naon waé pikeun mastikeun fungsionalitas NFC. Hiji-hijina cara pikeun mastikeun yén téknologi ieu jalan nyaéta nyetél Apple Pay teras cobian mayar di toko.

Siapkeun Apple Pay

  1. Buka aplikasi Wallet standar.
  2. Pencét ikon tambah di sudut katuhu luhur pikeun nambihan kartu bank énggal.
  3. Dina jandéla salajengna, pilih tombol na "Teras"..
  4. IPhone bakal ngaktipkeun kaméra. Anjeun kedah ngalereskeun kartu bank anjeun ku supados sistem sacara otomatis ngakuan nomerna.
  5. Nalika data dideteksi, bakal muncul jandéla anu anyar anu mana anjeun kedah mastikeun yén nomer kartu anu anjeun kenal bener, ogé lebetkeun nami sareng nami kulawarga anu gaduhna. Upami réngsé, pilih tombol na "Teras"..
  6. Anjeun teras kedah lebet tanggal béakna kartu (dituduhkeun di payun), ogé kode kaamanan (nomer 3 digit dicitak dina tukang). Saatos lebet, klik tombol na "Teras".
  7. Pariksa inpormasi bakal dimimitian. Upami data leres, kartu na bakal kakait (dina kasus Sberbank, kode konfirmasi ogé bakal dikirim ka nomer telepon; anjeun kedah ngalebetkeunana dina kolom anu saluyu dina iPhone anjeun).
  8. Upami pasangan kartu parantos réngsé, anjeun tiasa neraskeun pikeun mariksa naha NFC tiasa dianggo. Dinten ayeuna, ampir sadaya toko di RF anu nampi kartu bank ngadukung téknologi pembayaran tanpa kontak, anu hartosna anjeun moal ngagaduhan masalah milarian tempat pikeun nguji fiturna. Di tempat éta, anjeun kedah ngawartosan kasir yén anjeun mayar tanpa artos, satutasna terminal na bakal diaktipkeun. Ngajalankeun Apple Pay. Anjeun tiasa ngalakukeun éta ku dua cara:
    • Dina layar anu dikonci, ketok dua kali tombol home. Apple Pay dimimitian, teras anjeun dipenta pikeun mastikeun transaksi nganggo kodeu aksés, sidik jari, atanapi pangenalan raray anjeun.
    • Buka aplikasi Wallet. Ketok kartu bank anu anjeun badé mayar, teras pastikeun transaksi na nganggo Touch ID, Face ID, atanapi kode aksés.
  9. Nalika pesen némbongan dina layar «Bawa alat ka terminal»Nalika anjeun némpél terminal nganggo iPhone anjeun, anjeun bakal ngadangu sora anu khas nunjukkeun yén pamayaranana parantos hasil. Mangrupikeun sinyal anu ngabéjaan yén téknologi NFC tina smartphone anjeun tiasa dianggo leres.

Naha Apple Pay henteu ngolah pamayaran?

Upami pamayaran gagal pikeun nguji NFC, anjeun kedah curiga kana salah sahiji alesan anu tiasa nyababkeun gangguan fungsi ieu:

  • Terminal rusak. Sateuacan ngémutan yén smartphone anjeun disalahkeun pikeun henteu mampuh mayar pameseran anjeun, anjeun kedah nganggap yén éta mangrupikeun terminal pamayaran tanpa tunai anu lepat. Anjeun tiasa parios ieu ku nyobaan mésér di toko anu sanés.
  • Asesoris anu bentrok. Upami kasus anu pas, wadah magnét atanapi aksésori sanésna dianggo dina iPhone, disarankeun pikeun ngaleungitkeun sadayana, sabab tiasa gampang nyegah terminal pamayaran kanggo nyandak sinyal tina iPhone.
  • Kagagalan sistem. Sistem operasi panginten tiasa waé henteu leres, janten anjeun moal tiasa mayar kanggo ngagaleuh anjeun. Ngan coba hurungkeun deui telepon anjeun.

    Maca deui: Kumaha ngareset iPhone

  • Gagalna sambungan kartu. Kartu bank panginten henteu acan kakait pertama kalina. Coba hapus tina aplikasi Wallet sareng ngaitkeun deui.
  • Firmware henteu jalan leres. Dina kasus anu langkung jarang, panginten kedah dipasang deui telepon sacara lengkep. Anjeun tiasa ngalaksanakeunnana ngalangkungan iTunes, sateuacan nempatkeun iPhone dina modeu DFU.

    Maca deui: Kumaha carana nempatkeun iPhone dina modeu DFU

  • Chip NFC parantos gagal. Hanjakalna, masalah ieu cukup umum. Éta henteu tiasa direngsekeun sacara mandiri, ngan ku ngahubungi pusat jasa, dimana spesialis tiasa ngagentos chip na.

Kalayan datangna NFC ka balaréa sareng peluncuran Apple Pay, kahirupan pangguna iPhone janten langkung raoseun, sabab ayeuna teu kedah nyandak dompét: sadaya kartu bank parantos aya dina telepon.

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?

Bagikeun tulisan ieu dina Média sosial:

Anjeun bisa jadi kabetot:  Kumaha cara motong video dina iPhone
Eureun Eureun
IK4
Panggihan Online
Pangiringan Online
ngolahna gampang
manual mini
a kumaha ngalakukeun
ForumPc
TypeRelax
LavaMagazine
erraticians
perpustakaan trik
ZoneHeroes