Kumaha terang upami ponsel anjeun diintip

Mangtaun-taun, kami parantos ngabantosan pangguna kami pikeun terang upami telepon sélulér anjeun disadapHanjakalna, kami parantos terang yén, dina kaseueuran kasus, nalika jalma ngagaduhan firasat anu aranjeunna nuju diintip, aranjeunna sadar yén firasatna didirikeun ogé. Nanging, kami henteu hoyong nyababkeun alarem sareng, sabalikna, kami parantos mutuskeun nyerat pituduh ieu pikeun masihan anjeun ideu kumaha ngartos upami telepon sélulér anjeun diténjo, lebet pikeun diparios ayana sababaraha 'gejala Aranjeunna sering ngaganggu alat ku spyware.

Upami salah sahiji gejala ieu ogé aya, maka anjeun tiasa turun kana tungtung pituduh ieu dimana anjeun bakal mendakan sababaraha prosedur gancang sareng gampang pikeun cabut aplikasi nenjo tina telepon sélulér anjeun Atanapi leres-leres verifikasi ayana saleresna. Pitunjuk ieu moal nyandak anjeun langkung ti 10 menit, janten baca unggal alinea saksama sareng hayu urang cobian pikeun ngabéréskeun kaayaan ieu langsung. Nyatana, émut yén masang aplikasi nénjo dina telepon pinter jalma - tanpa kanyaho aranjeunna - éta haram pisan (kacuali anjeun wali hukum budak leutik). Maksad abdi, kami moal angkat ka dinya sareng maca:

Naha anjeun ngalaman salah sahiji masalah ieu?

Ieu sababaraha "gejala" alat anjeun tiasa ngalaman upami éta dikawasa ku batur. Masalah-masalah ieu henteu aya hubunganana sareng kontrol jarak jauh, tapi éta umbul-umbul beureum. Upami anjeun ngalaman salah sahiji masalah anu didaptarkeun di handap ieu.maka kami nyarankeun yén anjeun ngagulung ka handap pituduh ieu pikeun terang kumaha nyingkirkeun jalma jahat.

Telepon sélulér laun akhir-akhir ieu

Hayu urang mimitian ku anu langkung énggal: naha anjeun parantos perhatoskeun yén ponsel anjeun kalem? Ieu henteu merta hubunganana sareng telepon sélulér anu diintip, tapi, sanaos kitu, éta parantos diperhatoskeun kalem kaleuleuwihan pekat dina minggu atanapi dinten terakhir, maka panginten aya sababaraha aplikasi anu dijalankeun di tukang (anu anjeun tiasa henteu tiasa ningali) anu ngonsumsi sumber daya sareng akibatna ngalambatkeun telepon sélulér anjeun.

Batréna sering teuing panas

Sadaya kagiatan telepon sélulér jelas mangaruhan batréna. Biasana smartphone urang teu gaduh seueur prosés latar beuratna dina batréna. Paling-paling anjeun bakal ngagaduhan sababaraha aplikasi olahpesen (sapertos WhatsApp atanapi Telegram), sababaraha anu sosial (sapertos Instagram atanapi Facebook), email sareng anu sanésna.

Upami henteu momotan tina telepon sélulér tinggi, maka éta bakal teras-terasan nungtut seueur kakuatan tina batréna, nyababkeun janten panas teuing. Sapertos naon anu kajantenan nalika anjeun maénkeun kaulinan beurat atanapi gim simulasi nganggo ponsel anjeun pikeun waktos anu lami.

Janten, upami smartphone anjeun henteu ngalakukeun operasi anu beurat, tapi batréna sering overheatsmaka éta tiasa janten gejala aplikasi latar (teu katingali ku anjeun) anu ngalaksanakeun sababaraha operasi pikeun nénjo unggal léngkah anjeun, anggo contona mikropon jeung kaméra ningali anjeun sareng ngupingkeun anjeunatanapi teras-terasan ngahurungkeun GPS, jaringan data, sareng sajabana

Umur batre kirang

Jelas, upami anjeun gaduh aplikasi mata-mata di tukang teras-terasan ngaksés sumber anu overheat batréna, ieu bakal ngakibatkeun batréna janten buruk dina jangka panjang, ngirangan umur batre tina telepon sélulér anjeun atanapi tablet.

Pikeun ngartos upami telepon sélulér anjeun dipintén, anjeun kedahna ningali naha, dina periode anu terakhir, umur batre turun gancang pisan dibandingkeun sareng (contona) sababaraha bulan ka pengker. Éta normal pikeun hirup batréna ngirangan kana waktos, tapi henteu normal pikeun éta gancang lumangsungNgalangkungan sababaraha minggu atanapi bahkan dinten.

Konsumsi data seluler anu teu normal

Upami anjeun ngagaduhan aplikasi mata-mata dina telepon anjeun, pastina kedah tukeur data sareng pihak jahat, ngirimkeunana poto, audio, screenshot layar anjeun sareng sagala jinis data, anu tangtosna mangaruhan jumlah «Jig»Éta anu anjeun konsumsi dina SIM anjeun.

Untungna, sadaya smartphone - Android sareng iPhone - ngagaduhan fungsi internal anu ngitung sabaraha data sélulér anu anjeun anggo dina waktos anu parantos ditangtoskeun. Upami tina data ieu upami anjeun perhatoskeun konsumsi anu kaleuleuwihi atanapi henteu normal (panginten sapeupeuting, atanapi nalika anjeun damel sareng henteu nganggo telepon sélulér anjeun), kamungkinan jalma anu nenjo telepon sélulér anjeun.

Pariksa pesen téks dina telepon anjeun

Sababaraha aplikasi nenjo smartphone komunikasi sareng anu nyerang ngalangkungan SMS anu anjeun tiasa kirimkeun sababaraha paréntah atanapi inpormasi énkripsi. Pondokna, urang nyarankeun anjeun konsultasi aplikasi Seratan tina telepon sélulér anjeun pikeun ningali naha anjeun nampi pesen anu anéh atanapi, langkung parah, upami telepon sélulér anjeun parantos ngirim pesen anu curiga kana nomer anu anéh atanapi pribadi. Wétan éta mangrupikeun gejala anu jelas Tina telepon sélulér anu diawaskeun!

Telepon hurung deui atanapi henteu pareum

Sabaraha lami ti saprak anjeun mareuman hp anjeun? Meureun waktuna pikeun reboot anu saé. Pareuman smartphone nutup aplikasi naon waé dina alat, sareng upami aya aplikasi mata-mata diantawisna, kamungkinan smartphone éta bakal narékahan nutup justru kusabab aya seueur jasa back-end anu kedah dihentikan.

Nya kitu, gejala anu sanés tiasa ayana kontinyu smartphone reboot - bahkan sporadis - kusabab alesan anu béda pisan: naha kusabab masalah telepon sélulér, atanapi kusabab panginten panyerang ngalaksanakeunana jarak jauh nganggo aplikasi mata-mata anu disangka dipasang dina teleponna.

Sora henteu normal nalika nelepon

Aplikasi mata-mata smartphone tiasa ngakses sadaya fungsi dasar telepon anjeun, kalebet telepon. Sering aplikasi ieu nelepon rékamanIeu tiasa nyababkeun aya sora anu anéh atanapi logam nalika nelepon.

Goréngna ogé, dina sababaraha kasus, kamungkinan aplikasi mata-mata anu dipasang dina telepon sélulér anjeun nyababkeun éta. yén panyerang asup kana pagunemanDina sauran tilu jalma, ieu jelas bakal nyababkeun sora latar tukang anu aneh atanapi sora anu teu normal.

Kumaha cara miceun aplikasi nenjo

Upami anjeun parantos ngalaman salah sahiji "gejala" anu parantos kami daptar di luhur, maka telepon anjeun tiasa ditingali ku sababaraha jalma jahat. Untungna, nanging, aya sababaraha prosedur saderhana pikeun ngagali sareng ngaleupaskeun aplikasi nenjo ieu, sanaos aranjeunna sering teu katingali. Kieu carana:

Milarian aplikasi anu curiga

Saran munggaran anu kami pasihkeun nyaéta taliti analisa aplikasi anjeun dipasang dina alat Android atanapi ios anjeun milari aplikasi anu curiga. Sababaraha program komputer kagolong kana katégori kontrol parental e alarm anti malingSanaos aranjeunna parantos didamel kalayan niat anu saé, éta tiasa dianggo ku hacker pikeun ngawaskeun kagiatan saatos dipasang dina alat.

Ku alatan éta, pikeun milarian terang upami anjeun ngagaduhan aplikasi jinis ieu dipasang dina alat anjeun, anjeun kedah muka setélan ku némpél gear anu aya dina layar utama, dina laci atanapi ku cara narik turun-turun notifikasi, teras milarian «App» atanapi «aplikasi":

Sakali dina konfigurasi ieu, cobian pikeun mintonkeun «Sadaya aplikasi»Dipasang dina alat anjeun sareng nalungtik hiji-hiji: upami anjeun mendakan nami anu anéh, atanapi aplikasi anu henteu pernah anjeun unduh (atanapi panginten aya hubunganana sareng kecap« spy »,« control », jst.), Pencét di dinya jeung Instalkeunnana langsung!

Pariksa aplikasi "istimewa"

Pikeun fungsina leres, aplikasi nenjo ieu diperyogikeun diangkat kaistiméwaan administrasi. Salaku conto, dina paragrap samemehna urang parantos ningal kumaha aplikasi ieu tiasa ngaaksés telepon anjeun, SMS atanapi bahkan mikropon anjeun, kaméra, jst. Kusabab kitu urang hoyong ngabantosan anjeun milarian aplikasi nganggo «hak administrasi»Dipasang dina telepon sélulér anjeun, janten anjeun tiasa langsung ngabolaykeun hak-hak éta, sareng ngaleungitkeun aplikasi éta.

Sakumaha sateuacanna, buka Setélan telepon sélulér Android anjeun (dina ios anjeun tiasa parios kaistiméwaan unggal aplikasi, hiji-hiji) buka menu kaamanan sareng gulung ka handap:

Teras pencét dina «Langkung seueur setélan kaamanan» (Setélan canggih atanapi Langkung lengkep), mendakan entri administrasi pakakasAplikasi pangatur alat atanapi aplikasi pangatur alat teras toél. Saatos éta buka OFF saklar gigireun aplikasi anu curiga atanapi pupus centang éta.

Pariksa aplikasi mana anu ngajalankeun di tukang

Kumaha terang upami hapé anjeun parantos diretas? Upami anjeun masih milari jawaban pikeun patarosan ieu, kami nyarankeun yén anjeun kedah ngalakukeun éta. mariksa prosés ngaji. Pikeun ngalakukeun ieu, urang nyarankeun ngagunakeun aplikasi gratis anu saé Monitor sistem saderhana diunduh ti Google Play Store. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan kumaha jalanna, tingali tutorial anu numbu di handap ieu, khususna, bab «Pariksa aplikasi mana anu ngajalankeun di tukang":

Ngajalankeun scan virus

Upami anjeun masih gaduh kacurigaan ngeunaan ayana jalma jahat di jero alat anjeun, kami nyarankeun anjeun ngalaksanakeun antivirus / scan antimalware dina alat Android anjeun nganggo aplikasi anu cocog.

Ku ngalakukeun éta, anjeun bakal gaduh kasempetan pikeun ngaidentipikasi sareng akhirna ngaleungitkeun ancaman anu dideteksi tanpa teuing kasulitan. Ieu mangrupikeun tutorial anu pikaresepeun anu bakal ngabantosan anjeun milari aplikasi anu pas pikeun anjeun:

Pariksa jaringan sosial sareng aplikasi olahtalatah anjeun

Salian ti ngadalikeun alatna sorangan, éta hacker anu tiasa nyusup kana profil pribadi dina jaringan sosial sareng aplikasi olahtalatah instan sapertos Facebook e WhatsApp.

Ieu dilakukeun gampang pisan upami, contona, anjeun poho pikeun megatkeun sambungan tina alat anu sanés anjeun. Ku cara kieu, anjeun bakal ngantepkeun anu gaduh alat anu anjeun anggo pikeun ngakses data pribadi sareng file anjeun tanpa aya masalah. Upami kitu FacebookUpami anjeun ngagaduhan terminal Android, taliti turutan léngkah ieu:

  • Buka aplikasi jaringan sosial populér, pencét dina tombol 3 dasbor di pojok kanan luhur teras ketok setélan sareng privasi.
  • Saatos diklik dina setélanTepok Perlindungan sareng aksés (dina bagian Protéksi) teras pilih Tampilkeun en Alat-alat anu anjeun sambungkeun.
  • Dina titik ieu, nomeran alat anu anjeun badé kaluar tina daptar anu diusulkeun teras pencét nami na.
  • Pikeun ngalengkepan operasi, cukup pencét Kaluar.

Cara anu sanésna, upami anjeun ngalaman aksés anu teu normal tina sababaraha alat, kami nyarankeun yén anjeun nganggo tombol éta Kaluar sadaya sési.

Bisi gaduh iPhoneSabalikna, anjeun kedah nuturkeun léngkah ieu:

  • Sok buka the Facebookpencét on menu di juru katuhu handap tur pilih setélan sareng privasi tina layar anu ditampilkeun.
  • Saatos diklik dina setélanmilih Protéksi sareng aksés teras pencét kana batur dina bagian Dimana anjeun nyambung pikeun ngaksés daptar lengkep.
  • Dina léngkah salajengna, pencét konci na. titik 3 aya dina susuratan alat anu dituduhkeun sareng mastikeun logout sareng Kaluar. Alternatipna, sapertos ditingali dina Android, pegatkeun sambungan ageung tiasa dilakukeun ku milih Pegatkeun sambungan tina sadaya sési dina handapeun.

salaku ka WhatsApp Sabalikna, lakukeun sapertos kieu:

  • Buka aplikasi olahtalatah instan dina telepon sélulér Android atanapi ios anjeun teras pencét dina tombol na 3 nunjuk. Pojok luhur katuhu.
  • Teras milih Web WhatsApp tina ménu anu nembongan ngaksés bagian éta alat disambungkeun.
  • Dina titik ieu, nomeran sési anu teu normal, pencét kana éta, teras ketok Pegatkeun. Alternatipna, Anjeun tiasa nganggo Pegatkeun sambungan tina sadaya alat teras pencét dina Pegatkeun pikeun mastikeun

Mamang atanapi masalah? Kami ngabantosan anjeun

Émut kanggo daptar kanggo urang Saluran YouTube pikeun ningali pidéo sareng ulasan sanésna. Upami anjeun hoyong teras-terasan, langganan kami Saluran telegram y tuturkeun kami dina instagram. Upami anjeun hoyong nampi dukungan kanggo patalékan atanapi masalah, langganan kami Komunitas Facebook o ngahubungan kami on Instagram. Entong hilap yén kami ogé parantos nyiptakeun mesin pencari nawaran anu pinuh ku kupon éksklusif sareng promosi pangsaéna dina wéb!