Kumaha ngahapus Microsoft Edge dina Windows 11

Kumaha ngahapus Microsoft Edge dina Windows 11

Browser Microsoft Edge hadir sacara standar dina Windows 11, anu lumayan lumayan, tapi henteu sadayana pangguna ngarencanakeun ngagunakeunana. Alat sistem standar pikeun ngahapus aplikasi dina Setélan atanapi Panel Kontrol henteu ngahapus, tapi mungkin waé pikeun ngaleungitkeun browser.

Pitunjuk di handap ieu rinci kumaha ngahapus browser Microsoft Edge dina Windows 11 nganggo Terminal Windows (PowerShell) atanapi garis paréntah, ogé inpormasi tambahan ngeunaan topik anu tiasa ngabantosan.

Ngahapus gancang Microsoft Edge dina Windows 11 Terminal

Metodeu panyabutan kahiji sigana anu panggancangna sareng panggampangna pikeun pangguna novice. Anjeun ngan ukur kedah nuturkeun léngkah-léngkah ieu:

  1. Ngagunakeun browser, arahkeun ka polder
    C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\версия_браузера\Installer
  2. Pencét katuhu dina rohangan kosong dina polder sareng pilih "Buka di Terminal Windows" tina ménu kontéks.
  3. Dina Terminal anu muka, lebetkeun paréntah di handap ieu:
    .\setup.exe -uninstall -system-level -verbose-logging -force-uninstall

    terus pencét Enter.

  4. Konpirmasikeun panyabutan browser.

Ieu bakal ngahapus Microsoft Edge, Terminal Windows tiasa ditutup.

Upami anjeun kedah masang deui Microsoft Edge di hareup, anjeun tiasa ngaunduh pamasangan tina situs wéb resmi https://www.microsoft.com/ru-ru/edge sareng pasang dina komputer anjeun.

Uninstall Microsoft Edge dina garis paréntah

Métode anu sanés ampir sami sareng anu sateuacana:

  1. Dina browser Microsoft Edge, angkat ka bagian sarengdge: // setélan / pitulung sarta manggihan (nyalin) nomer versi browser ayeuna. Cara tambahan pikeun ningali versi nyaéta muka ménu browser, angkat ka "Bantuan sareng eupan balik" sareng buka "Ngeunaan Microsoft Edge".
  2. Jalankeun garis paréntah salaku administrator. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun tiasa ngamimitian ku ngetik "Command Prompt" dina pamilarian taskbar, klik-katuhu kana hasilna sareng pilih "Run as administrator".
  3. Lebetkeun paréntah (ngaganti vérsi sareng anu anjeun tangtukeun dina léngkah 1)
    cd %PROGRAMFILES(X86)%\Microsoft\Edge\Application\номер-версии\Installer
  4. Lebetkeun paréntah
    setup --uninstall --force-uninstall --system-level
  5. Sakali anjeun parantos ngonfirmasi parobihan dina komputer anjeun, browser bakal dipupus.

Sababaraha nuansa tambahan anu kedah dipertimbangkeun saatos ngahapus Microsoft Edge

  • Émut pikeun ngarobih browser standar dina Windows 11 sareng émut yén sababaraha elemen (contona, tautan dina "widget") sistem bakal nyobian muka dina Microsoft Edge.
  • Sababaraha aplikasi pihak katilu anu nganggo mesin Edge pikeun ningalikeun eusi tiasa lirén damel.

Kreatif Stop Sadaya Ngeunaan Téhnologi
A Kumaha.