Lebetkeun BIOS dina MSI

MSI ngasilkeun rupa-rupa produk komputer, kaasup komputer méja lengkep, komputer sadaya-dina-hiji, buku catetan, sareng motherboard. Pamilik alat khususna kedah ngalebetkeun BIOS pikeun ngarobih setélan naon waé. Dina hal ieu, gumantung kana modél motherboard, kombinasi konci atanapi konci bakal béda, ku sabab éta nilai-nilai anu biasa dipikanyaho moal cocog.

Ngakses MSI BIOS

Prosés aksés BIOS atanapi UEFI pikeun MSI sacara praktis henteu bénten sareng alat sanés. Sakali anjeun ngahurungkeun PC atanapi laptop anjeun, hal anu mimiti anu anjeun bakal tingali nyaéta layar percikan kalayan logo perusahaan dina na. Dina waktos éta, anjeun kedah gaduh waktos kanggo mencét konci pikeun lebet BIOS. Cara anu pangsaéna nyaéta mencét tombol pondok pikeun dugi ka setélan, tapi ogé épéktip pikeun nahan konci pikeun waktos anu lami dugi ka ménu BIOS utama ditampilkeun. Upami anjeun sono waktos nalika PC ngaréspon telepon BIOS, boot bakal langkung payun sareng anjeun kedah ngabalikan deui pikeun ngulang léngkah-léngkah sateuacana.

Konci utama pikeun nuliskeun nyaéta kieu: del (ogé terang salaku. ngahapus) jeung F2. Nilai-nilai ieu (seuseueurna Del) dilarapkeun pikeun monoblocks sareng laptop tina mérek ieu, ogé motherboard sareng UEFI. Kirang sering, F2 aya hubunganana. Kisaran nilai di dieu leutik, janten teu aya konci anu teu standar atanapi kombinasi na tiasa dipendakan.

Motherboard MSI ogé tiasa diintegrasikeun kana buku catetan ti pabrik anu sanés, sapertos anu ayeuna aya dina notebook HP. Dina hal ieu, prosés login biasana robih kana F1.

Baca ogé: Kumaha carana nuliskeun BIOS tina laptop HP

Anjeun ogé tiasa ningali konci anu tanggel waler pikeun ngamimitian sési ngalangkungan manual pangguna anu diunduh tina halaman wéb MSI resmi.

Buka bagian dukungan halaman wéb MSI

  1. Ngalangkungan tautan di luhur, anjeun tiasa ngakses halaman sareng inpormasi téknis sareng unduhan data tina halaman wéb MSI resmi. Dina jandéla pop-up, tangtukeun modél alat anjeun. Pilihan manual di dieu henteu tiasa dianggo leres, tapi upami anjeun teu ngagaduhan masalah, nganggo pilihan ieu.
  2. Dina halaman produk, buka tab "Manual pangguna"..
  3. Milarian basa anu anjeun pikaresep teras pencét ikon undeuran di gigireunana.
  4. Saatos diunduh, unzip file na buka PDF. Ieu tiasa dilakukeun langsung dina peramban, sabab seueur panyungsi modéren anu ngadukung pidangan PDF.
  5. Milarian bagian BIOS dina dokuméntasi ngalangkungan indéks atanapi ku milarian dokumén nganggo jalan pintas Ctrl + F.
  6. Tingali konci mana anu ditugaskeun pikeun modél alat khusus sareng anggoana nalika éntukna hurungkeun atanapi balikan deui PC anjeun.

Alami, upami motherboard MSI diwangun kana laptop ti pabrik anu sanés, anjeun kedah milarian dokuméntasi dina halaman wéb perusahaan éta. Prinsip milarian mirip sareng henteu beda jauh.

Ngungkulan aksés BIOS / UEFI

Teu ilahar pikeun kaayaan lumangsung dimana BIOS henteu tiasa dilebetkeun ngan saukur ku mencét tombol katuhu. Upami teu aya kasalahan serius anu ngabutuhkeun gangguan hardware, tapi anjeun masih teu tiasa lebet BIOS, panginten langkung tiheula dina konfigurasi anjeun anjeun ngaktipkeun pilihan «Mimitian gancang» (Gancang ngamimitian). Tujuan utama tina pilihan ieu nyaéta pikeun ngendalikeun mode boot komputer, ngamungkinkeun pangguna pikeun sacara manual nyepetkeun prosés atanapi ngajantenkeun standar.

Ogé baca: Naon "Quick Boot" dina BIOS?

Pikeun nganonaktifkeunana, anggo utiliti kalayan nami MSI anu sami. Salaku tambahan pikeun saklar pilihan boot gancang, éta ngagaduhan fitur anu ngamungkinkeun anjeun sacara otomatis ngalebetkeun BIOS nalika anjeun teraskeun PC anjeun.

Jalanna pikeun motherboard, janten anjeun kedah milarian modél anu dipasang dina PC / laptop anjeun. Utilitas MSI Fast Boot henteu sayogi pikeun sadaya motherboard ti pabrik ieu.

Buka bagian dukungan halaman wéb MSI

  1. Buka halaman wéb MSI dina tautan di luhur, lebetkeun modél motherboard anjeun dina kotak search, sareng pilih pilihan anu cocog tina daptar turun-handap.
  2. Sakali dina halaman perangkat keras, pencét dina tab "Palayanan publik". sareng tangtukeun vérsi sistem operasi anjeun.
  3. Dina daptar, panggihan Ngamimitian gancang. teras pencét ikon unduh.
  4. Unzip file ZIP, pasang sareng jalankeun program na.
  5. Modeu dinonaktipkeun. «Mimitian gancang» siga saklar dina "Pareuman". Ayeuna anjeun tiasa ngabalikan PC sareng ngalebetkeun BIOS kalayan konci anu dituduhkeun dina bagian mimiti tulisan.
  6. Pilihan alternatif nyaéta ngagunakeun "GO2BIOS"Komputer bakal ngalih ka BIOS nyalira nalika boot salajengna. Anjeun teu kedah mareuman boot gancang. Pondokna, pilihan ieu cocog pikeun login tunggal liwat PC restart.

Nalika pitunjuk anu dijelaskeun henteu masihan hasil anu dipikahoyong, sigana masalahna mangrupikeun akibat tina tindakan pangguna anu salah atanapi kagagalan anu parantos kajantenan kusabab hiji alesan. Pilihan anu paling épéktip nyaéta ngabalikan deui, sacara alami ngaliwat fitur tina BIOS nyalira. Maca ngeunaan aranjeunna dina tulisan séjén.

Inpormasi lengkep: Reset setélan BIOS

Henteu hanjelu maca inpormasi ngeunaan naon anu tiasa mangaruhan kaleungitan fungsionalitas BIOS.

Baca deui: Naha BIOS henteu jalan?

Nya, upami anjeun terang yén anjeun henteu tiasa boot ngalangkungan logo motherboard, bahan ieu tiasa ngabantosan.

Baca deui: Naon anu kedah dilakukeun upami komputer ngagantung sareng logo motherboard

Asup kana BIOS / UEFI tiasa janten masalah pikeun pamilik keyboard nirkabel atanapi sabagian ditumpurkeun. Aya solusi pikeun ieu dina tautan di handap ieu.

Baca deui: Kumaha carana nuliskeun BIOS tanpa keyboard

Ieu nyimpulkeun tulisan ieu, upami anjeun teras-terasan ngalaman ngasupan BIOS atanapi UEFI, tulis masalah anjeun dina koméntar sareng kami bakal nyobian ngabantosan anjeun.

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?