Mémori dikomprés dina Windows 10 sareng Windows 11: naon éta?

Mémori dikomprés dina Windows 10 sareng Windows 11: naon éta?

Upami anjeun ningali dina Performance - Mémori bagian tina Windows 11/10 Tugas Manajer, anjeun tiasa ningali item "Dipaké (Dikomprés)". Dina versi sateuacanna tina sistem teu aya konsép mémori "dikomprés" sareng logis pikeun mengklasifikasikan naon éta.

Artikel ngeunaan topik patali bisa jadi mantuan: Naon RAM sindangan dina Windows, Naon anu kudu dipigawé lamun kolam renang non-cached nyokot memori dina Windows.

Kumaha komprési mémori jalan dina Windows

Sakumaha anu parantos nyarios, anjeun tiasa ningali jumlah mémori anu dikomprés ku jalan kana Tugas Manajer (klik katuhu dina tombol Start sareng pilih pilihan ménu anu saluyu) dina tab "Performance" tina bagian "Memori". Naon memori dikomprés?

Anggap program ngajalankeun dina komputer anjeun sarta sistem operasi sorangan perlu 20 GB RAM pikeun ngajalankeun, tapi anjeun ngan boga 16 GB sadia. Naon anu lumangsung nalika anjeun ngalakukeun ieu?

  • Dina versi Windows saméméhna, data "sisa", hartina sahenteuna 4 GB, diundeur ka file swap dina hard drive Anjeun atawa SSD.
  • Dimimitian ku Windows 10, sareng kabiasaan ieu tetep dina Windows 11, sababaraha data anu ayeuna henteu dianggo dikomprés dina RAM, nyaéta, sababaraha jinis arsip dilakukeun langsung dina RAM, tanpa nempatkeun halaman mémori dina disk. File swap masih dianggo, tapi jarang diakses.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Modeu kaulinan dina Windows 11: kumaha ngaktipkeun atanapi nganonaktipkeun éta, naon anu mangaruhan

Pendekatan kadua ngurangan kabutuhan pikeun ngakses HDD atawa SSD, speeds up aksés data lamun diperlukeun, sarta ogé ngurangan jumlah RAM diperlukeun. Compressing na decompressing data dina mémori merlukeun pamakéan sumberdaya CPU, tapi kudu aya kaunggulan speed leuwih file paging on disk pikeun nyokot ieu kana rekening.

Upami komputer atanapi laptop anjeun henteu kakurangan RAM atanapi seueur program sareng prosés anu henteu dianggo, anjeun sigana moal kantos ningali angka anu ageung dina "Memori Terkompres" - Pangaturan mémori Windows cekap cekap pikeun henteu nganggo éta. mana teu diperlukeun.

Sabalikna, dina sistem dimana masalah memori RAM sadia nyaeta akut, sarta RAM sorangan boga cukup data nu teu merlukeun aksés saharita, memori dikomprés bisa dipaké pikeun extent badag.

Dina vérsi awal Windows 10, panyimpenan dikomprés dina mémori (toko komprési dina terminologi Microsoft) dipidangkeun salaku mémori anu dianggo ku prosés "System" atanapi "System and Compressed Memory".

Dina versi panganyarna tina OS, urang tiasa ningali memori dikomprés dipaké dina Tugas Manajer tinimbang memori dipaké ku prosés, nu kedah alleviate masalah sababaraha pamaké nu saméméhna remen wondered: Naon anu kudu dipigawé lamun sistem jeung memori dikomprés. anu bogging handap processor atanapi RAM?