Masalah internal dina toko Microsoft Windows 11/10 - kumaha carana ngalereskeunana?

Kadang-kadang nalika nyobian ngundeur atanapi ngapdet aplikasi dina Microsoft Store, anjeun tiasa nampi pesen kasalahan: "Cobian deui engké. Aya masalah internal."

Tutorial ieu rinci ngeunaan naon anu tiasa nyababkeun kasalahan "Aya masalah internal" dina Microsoft Store Windows 11 sareng Windows 10 sareng kumaha carana ngalereskeunana.

Layanan Instalasi Toko Microsoft

Hal kahiji anu kuring nyarankeun anjeun laksanakeun nalika kasalahan anu ditaroskeun nyaéta mariksa setélan "Service Konfigurasi Microsoft Store", upami ditumpurkeun anjeun bakal dibéjaan yén kasalahan internal parantos kajantenan.

Léngkah-léngkah anu diperyogikeun:

  1. Klik-katuhu tombol Start, pilih Run, ketik jasa.msc terus pencét Enter.
  2. Dina daptar jasa, panggihan "Layanan Instalasi Microsoft Store" sareng klik dua kali nami jasa.
  3. Dina jandéla anu muka, pastikeun yén jinis ngamimitian jasa disetel ka "Manual". Upami henteu, robih jinis ngamimitian sareng nerapkeun setélan.
  4. Upami jinis ngamimitian tos disetel ka "Manual", anjeun tiasa nyobian ngeureunkeun sareng ngamimitian jasa deui dina jandela anu sami.

Saatos ngalakukeun léngkah-léngkah di luhur, balikan deui Microsoft Store sareng cobian unduh aplikasi deui.

Ngarengsekeun masalah aplikasi Microsoft Store

Léngkah salajengna nyaéta ngagunakeun pemecah masalah aplikasi Microsoft Store anu diwangun, anu tiasa ngabantosan masalah ieu:

  1. Dina Windows 11, buka Setélan - Sistem - Ngungkulan - Alat ngungkulan séjén - Aplikasi Windows Store.
  2. Dina Windows 10, buka Setélan - Apdet & kaamanan - Ngungkulan - Ngungkulan Advanced - Aplikasi Windows Store.
  3. Ngaliwat sadaya léngkah dina Troubleshooter sareng tingali upami masalahna parantos direngsekeun.

Reset aplikasi Microsoft Store

Upami pilihan di luhur henteu ngabantosan, anjeun tiasa nyobian balikan deui aplikasi Microsoft Store pikeun ngalakukeunana:

  1. Klik-katuhu tombol ngamimitian, pilih Run, ketik wsreset.exe terus pencét Lebetkeun. Jandéla garis paréntah bakal dibuka sareng saatos sababaraha waktos toko aplikasi pariksa upami éta jalanna. Upami henteu, tuturkeun léngkah-léngkah ieu di handap.
  2. Pindah ka Setélan - Aplikasi - Aplikasi & fitur, panggihan "Microsoft Store" dina daptar teras ketok dina tilu titik di beulah katuhu (dina Windows 11) atanapi ngan ketok nami aplikasina (dina Windows 10). Pilih "Setélan Advanced". Dina pilihan canggih, paké tombol "Fix" sareng "Reset".

Saatos reboot, pariksa upami anjeun nampi kasalahan "Mangga cobian deui engké. Masalah internal parantos kajantenan. ”

Pasang deui Microsoft Store

Upami masalahna tetep, cobian pasang deui aplikasi Microsoft Store:

  1. Jalankeun Windows Terminal salaku administrator atanapi Windows PowerShell salaku administrator. Anjeun tiasa ngalakukeun tina ménu ku ngaklik katuhu dina tombol ngamimitian.
  2. Lebetkeun paréntah ieu sareng pencét Enter
    Meunang-AppxPackage -allusers Microsoft.WindowsStore | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml"}
  3. Sakali paréntahna dieksekusi, tutup jandela terminal sareng pariksa yén toko éta operasional.

inpo leuwih

Salian masalah sareng Microsoft Store sorangan, kasalahan tiasa disababkeun ku faktor ieu:

  • Teu bisa maréntah kaluar yén aya masalah sambungan kalawan server Microsoft, malah blocking aranjeunna. Upami anjeun nganggo VPN, cobian nganonaktipkeun samentawis, atanapi upami anjeun teu acan nganggo, aktipkeun.
  • Tanggal sareng waktos teu leres diatur dina setélan Windows - pariksa sareng koreksi upami aya panyimpangan.
  • Masalah konektipitas disababkeun ku sababaraha tindakan pangguna (telemétri windows ditumpurkeun ku parangkat lunak pihak ka-XNUMX, panyabutan anti-virus anu salah sareng anu sanésna). Upami anjeun gaduh titik pamulihan sistem pikeun tanggal nalika sadayana tiasa dianggo, cobian nganggo éta.
  • Bisi wae, kuring nyarankeun yén anjeun pariksa sareng malikkeun integritas file sistem Windows anjeun.

Bisi masalah persists, mangga ngajelaskeun kaayaan dina komentar di jéntré jéntré, mungkin wae solusi bisa kapanggih.