Naon anu kedah dilakukeun upami Windows XP lags

Seueur pangguna Windows XP parantos ngalaman kaayaan dimana sistem mimiti kalem saatos sababaraha waktos saatos dipasang. Éta rada teu pikaresepeun, sabab teu lami komputer komputer ngajalankeun laju normal. Nanging, teu ngarareunah ieu gampang ditungkulan nalika panyabab penampilanana dipikaterang. Urang bakal nganggap aranjeunna di handap.

Nyababkeun ngalambatkeun Windows XP

Aya sababaraha alesan kunaon komputer anjeun mimiti kalem. Éta tiasa dikaitkeun sareng hardware sareng sistem operasi éta nyalira. Aya ogé kasus anu nyababkeun kinerja goréng nyaéta pangaruh tina sababaraha faktor dina waktos anu sami. Ku alatan éta, pikeun mastikeun kinerja normal komputer anjeun, kedah sahenteuna ngagaduhan ideu umum ngeunaan naon anu tiasa nyababkeun kalemesan.

Kusabab 1: Beusi overheating

Masalah perangkat keras mangrupikeun panyabab anu paling sering pikeun perlambatan komputer. Khususna, overheating tina motherboard, prosesor atanapi kartu grafik nyababkeunana. Panyabab paling umum tina panas teuing nyaéta debu.

Lebu mangrupikeun musuh anu paling ageung tina pakakas komputer. Éta ngaganggu operasi normal komputer sareng tiasa nyababkeun éta rusak.

Pikeun nyingkahan kaayaan ieu, anjeun kedah ngabersihkeun unit sistem tina debu sahenteuna dua unggal tilu bulan sakali.

Laptop malah langkung condong panas teuing. Tapi pikeun leres ngabongkar sareng ngahijikeun deui laptop peryogi katerampilan anu tangtu. Kusabab kitu, upami anjeun henteu percanten kana élmuna, langkung saé masrahkeun beberesih lebu anjeun ka ahli. Salaku tambahan, fungsi anu leres tina perkakas ngakibatkeun nempatkeunana sedemikian rupa pikeun mastikeun ventilasi anu pas tina sadaya komponénna.

Baca deui: Beberesih lebu tina komputer atanapi laptop anu leres

Tapi sanés ngan ukur lebu anu tiasa janten panyabab panas teuing. Ku alatan éta, perlu dipariksa sacara periodik suhu prosésor sareng kartu grafik. Upami diperlukeun, ganti témpé termal dina CPU, parios kontak kartu grafik, atanapi bahkan ngagentos komponén ieu upami aya cacat.

Maca deui:
Tés prosésor overheating
Kumaha carana ngalereskeun overheating kartu vidéo

Kusabab 2: Sistem partisi ngabahekeun

Partisi hard drive dimana sistem operasi dipasang (sacara standar ieu drive C) kedah ngagaduhan ruang kosong anu cekap kanggo fungsina leres. Kanggo sistem file NTFS, anjeun kedah ngagaduhan sahenteuna 19% tina total kapasitas partisi. Upami teu kitu, waktos réspon komputer bakal ningkat sareng sistem bakal langkung lami pikeun boot.

Pikeun mariksa naha aya rohangan bébas dina partisi sistem, kantun buka penjelajah ku ngaklik dua kali dina Ikon «Komputer Kuring».. Gumantung kana kumaha inpormasi ditampilkeun dina jandéla anjeun, inpormasi ngeunaan rohangan bébas dina partisi tiasa ditampilkeun di dinya ku cara anu béda. Tapi cara anu paling jelas pikeun ningali éta nyaéta muka sipat disk tina menu kontéks, anu disebat nganggo PCM.

Inpormasi anu diperyogikeun disayogikeun di dieu dina bentuk téks sareng grapik.

Aya sababaraha cara pikeun ngosongkeun rohangan disk. Cara anu paling gampang nyaéta ngagunakeun pakakas anu disayogikeun ku sistem. Cara paling gampang pikeun ngalakukeun éta nyaéta:

  1. Dina jandéla sipat disk, pencét Tombol "Pembersihan Disk"..
  2. Tungguan sistem pikeun ngitung jumlah rohangan anu tiasa dibébaskeun.
  3. Pilih partisi anu tiasa dipupus ku mariksa kotak centang gigireunana. Upami diperlukeun, anjeun tiasa ningali daptar file khusus pikeun dihapus ku ngaklik tombol saluyu.
  4. Pencét "OKÉ" sareng ngantosan prosésna réngsé.

Pikeun anu henteu wareg ku alat sistem, anjeun tiasa nganggo program pihak katilu pikeun ngabersihan rohangan drive C. Kauntungannana nyaéta, dibarengan kamampuan pikeun ngabersihan rohangan bébas, aranjeunna biasana ngagaduhan sababaraha fungsi sanés pikeun ngaoptimalkeun. sistem.

Maca deui: Kumaha carana nyepetkeun hard drive

Alternatipna, anjeun ogé tiasa ningali daptar program anu dipasang, anu sacara standar disimpen dina jalur С:Program Files sareng ngaleungitkeun anu henteu dianggo.

Salah sahiji panyabab C drive rame sareng parambatan sistem nyaéta kabiasaan ngabahayakeun seueur pangguna nyimpen file kana desktop. Desktop mangrupikeun folder sistem sareng sajaba ngalambatkeunana, anjeun tiasa kaleungitan inpormasi anjeun upami sistemna macet. Maka, disarankeun pikeun nyimpen sadaya dokumén, gambar, sareng rékaman audio sareng pidéo dina drive D.

Kusabab 3: Fragmentasi Hard drive

Karakteristik sistem file NTFS anu dianggo dina Windows XP sareng versi engké tina sistem operasi Microsoft nyaéta, antukna waktos, file dina hard disk mimiti janten sababaraha bagian, anu tiasa ditempatan di sababaraha séktor hard disk di jarak anu cukup pikeun silih. Ku kituna, pikeun maca eusi file, sistem operasi kedah maca sadaya bagianna masing-masing, sahingga jumlah réolusi tina hard disk langkung ageung tibatan dina file anu diwakilan ku hiji fragmen. Fénoména ieu disebut fragméntasi, sareng éta tiasa ngalambatkeun komputer anjeun.

Pikeun ngahindarkeun sistem anjeun, anjeun kedah nyusudkeun hard drive anjeun périodik. Saperti dina hal ngabébaskeun rohangan, cara anu paling gampang pikeun ngalakukeun ieu nyaéta ngagunakeun alat sistem. Pikeun ngamimitian prosés defragmentasi, anjeun kedah:

  1. Dina jandéla sipat C drive, pencét tab "Palayanan". terus pencét tombol na "Laksanakeun defragmentasi.".
  2. Ngajalankeun scan disk fragméntasi.
  3. Upami teu aya anu lepat sareng partisi, sistem bakal nembongkeun pesen anu nyarios yén defragmentasi henteu perlu.

    Upami teu kitu, anjeun kedah ngajalankeunana ku mencét tombol saluyu.

Defragmentasi mangrupikeun prosés anu nyéépkeun waktos, anu salami éta henteu disarankeun nganggo komputer anjeun. Éta sababna langkung saé ngajalankeunana dina wengi.

Sapertos dina kasus anu sateuacana, seueur pangguna henteu resep alat defragmentasi sistem sareng nganggo parangkat lunak pihak katilu. Aya sajumlah ageung diantarana sayogi. Pilihan gumantung ngan ukur kana karesep pribadi.

Baca deui: Program defragmentasi hard drive

Alesan 4: Sampah dina pendaptaran

Pendaptaran Windows ngagaduhan sipat teu saé teuing janten ageung teuing ku waktos. Éta akumulasi tombol goréng sareng sadaya bagian anu kénca tina aplikasi anu parantos dipupus lami-lami sareng janten pecahan. Sadaya ieu sanés jalan anu pangsaéna pikeun mangaruhan kinerja sistem anjeun. Ku alatan éta, perlu pikeun ngabersihan pendaptaran sacara périodik.

Éta kedah dicatet langsung yén teu mungkin pikeun ngabersihkeun sareng ngaoptimalkeun pendaptaran nganggo alat sistem Windows XP. Anjeun ngan tiasa nyobian édit sacara manual, tapi pikeun ieu anjeun kedah terang persis naon anu kedah dipupus. Hayu urang nyarios urang kedah ngaleungitkeun jejak Microsoft Office dina sistem lengkep. Pikeun ngalakukeun ieu urang ngalakukeun anu salajengna:

  1. Buka éditor pendaptaran ku ngetik paréntah regedit.

    Anjeun tiasa nelepon jandéla ieu tina ménu "Mimitian".ku ngaklik tumbu "Lumpat".atanapi nganggo tombol pintas Win + Urang Sunda.

  2. Dina éditor anu muka, anggo tombol pintas Ctrl + F buka kotak search, ketik "Microsoft Office" dina kotakna teras pencét Abdi lebet atanapi kan tombol «Milarian deui».
  3. Hapus nilai anu dipanggihan nganggo konci ngahapus.
  4. Balikan deui léngkah 2 sareng 3 dugi ka milarian ngahasilkeun hasil kosong.

Skéma anu ditétélakeun di luhur kalintang rumit sareng henteu ditampi ku seuseueurna pangguna. Ku alatan éta, aya seueur beberesih pendaptaran sareng Utilitas ngaoptimalkeun anu didamel ku pangembang pihak katilu.

Baca deui: Kumaha ngabersihan pendaptaran Windows tina kasalahan

Ku ngagunakeun salah sahiji alat ieu sacara rutin, anjeun tiasa mastikeun yén pendaptaran moal pernah ngalambatkeun komputer anjeun.

Alesan 5: Daptar Autoload Ageung

Sering kali, alesan Windows XP mimiti ngajalankeun lalaunan sabab seueur teuing program sareng jasa anu kedah dimimitian nalika sistem boot. Kaseueuranana ngadaptar di dinya nalika masang sababaraha aplikasi sareng mariksa kasadiaan pembaruan, ngumpulkeun inpormasi ngeunaan preferensi pangguna atanapi bahkan program jahat anu nyobian nyolong inpormasi rahasia anjeun.

Lea también: Nganonaktifkeun jasa anu henteu dianggo dina Windows XP

Pikeun ngarengsekeun program ieu, anjeun kedah taliti mariksa daptar autoload sareng ngahapus atanapi nganonaktifkeun parangkat lunak anu henteu kritis pikeun sistem. Ieu tiasa dilakukeun sapertos kieu:

  1. Dina jandéla ngamimitian program, lebetkeun paréntah msconfig.
  2. Pilih Startup sistem selektif sareng dina éta nganonaktipkeun loading otomatis ku pupus centang dina kotak anu aya.

Upami anjeun hoyong méréskeun masalah ku cara anu kirang drastis, dina jandéla konfigurasi sistem anjeun kedah buka tab Tab "Autorun". sareng di dinya selektif nganonaktifkeun barang-barang masing-masing kucara centang kotak centang gigireunana. Manipulasi anu sami tiasa dilakukeun sareng daptar jasa anu dimimitian dina ngamimitian sistem.

Saatos ngalarapkeun perobihan, komputer bakal reboot sareng mimitian ku setélan énggal. Prakték nunjukkeun yén sanajan nganonaktipkeun Autorun henteu mangaruhan pisan kana kinerja sistem, tapi tiasa nyepetkeun pisan.

Sapertos dina kasus-kasus sateuacana, masalahna tiasa direngsekeun sanés ngan ukur ku média sistem. Seueur program pikeun ngaoptimalkeun sistem ngagaduhan fungsi konfigurasi loading otomatis. Janten pikeun tujuan urang anjeun tiasa nganggo salah sahiji waé, contona CCleaner.

Kusabab 6: Aktivitas virus

Virus mangrupikeun panyabab seueur masalah dina komputer anjeun. Diantara hal-hal séjén, kagiatanana tiasa nyata ngalambatkeun sistem anjeun. Ku alatan éta, upami komputer anjeun parantos mimiti kalem, salah sahiji hal anu mimitina kedah dilakukeun ku pangguna nyaéta mariksa virus.

Aya seueur program anu dirancang pikeun merangan virus. Henteu aya gunana pikeun daptar aranjeunna sadayana ayeuna. Unggal pangguna ngagaduhan karesep masing-masing dina hal ieu. Anjeun kedah ati-ati yén basis data antivirus sok mutahir sareng mariksa sistemna sacara périodik.

Maca deui:
Antipirus pikeun Windows
Program pikeun ngaleungitkeun virus tina komputer anjeun

Di dieu singgetna nyaéta sadayana ngeunaan sabab lambatna Windows XP sareng kumaha ngalereskeunana. Éta ngan ukur nunjukkeun yén panyabab séjén tina kalem dina operasi komputer nyaéta Windows XP nyalira. Microsoft ngagantungkeun pangrojongna deui dina bulan April 2014 sareng ayeuna unggal dinten sistem operasi ieu langkung teu kalis ngalawan ancaman anu teras-terasan muncul dina jaringan. Éta saluyu kirang sareng sarat sistem pikeun parangkat lunak anyar. Ku alatan éta, sakumaha urang resep kana sistem operasi ieu, urang kedah ngaku yén waktos na parantos kalangkung sareng mikir ngeunaan ngamutahirkeunana.

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?