Naon SearchApp.exe sareng tiasa ditumpurkeun atanapi dipiceun?

Anjeun tiasa ningali SearchApp.exe diantara prosés anu sanés dina Tugas Manajer dina Windows 10 (kadangkala dina Windows 11 ogé). Dina kalolobaan kasus, prosés henteu ngamuat sistem, tapi aya pengecualian: duanana beban tinggi sareng gagalna prosés ieu.

Artikel ieu ngajéntrékeun tujuan prosés SearchApp.exe, kumaha carana mastikeun yén éta sanés virus atanapi malware, naon anu kudu dilakukeun upami nyababkeun ngadat atanapi ngamuat CPU anjeun, sareng kumaha nganonaktipkeun upami diperyogikeun.

Assignment tina prosés SearchApp.exe, kumaha nangtukeun naha éta téh prosés Windows asli

Sakumaha namina kedah jelas, prosés SearchApp.exe mangrupikeun salah sahiji prosés anu dianggo pikeun ngajalankeun Windows Search. Henteu ngan dina taskbar, tapi ogé, contona, dina kotak search browser urang.

Nangtukeun yén prosés ieu sanés virus rélatif gampang:

  1. Berkas asli tina prosés SearchApp.exe anu ngajalankeun kedah aya dina polder
    %windir%\SystemApps\Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy

    Anjeun tiasa ningali lokasi ku ngaklik katuhu dina prosés dina Explorer sareng milih "Buka lokasi file."

  2. Dina sipat file, dina tab Tanda Tangan Digital, anjeun tiasa mastikeun yén file ditandatanganan ku tanda tangan digital Microsoft Windows. Saatos milih tanda tangan, anjeun tiasa ningali detilna nganggo tombol anu aya.

Naon anu kudu dilakukeun upami SearchApp.exe ngamuat CPU atanapi nyababkeun kacilakaan

Salila operasi normal, SearchApp.exe teu kudu ngabalukarkeun sagala beban signifikan dina sistem sarta dina kaayaan ditunda lolobana waktu. Upami ieu henteu masalahna, kuring nyarankeun yén anjeun nyobian léngkah-léngkah saderhana ieu:

  1. Pilih prosés dina Tugas Manajer teras klik tombol "Hapus Tugas".
  2. Teras bakal reboot sareng anjeun tiasa ningali upami unggahna masih aya.
  3. Upami masalahna ngaleungit samentawis tapi teras muncul deui, pariksa pola: SearchApp.exe dimuat saatos komputer/laptop dipareuman sareng dihurungkeun, tapi jalanna saé saatos reboot (pareuman dituturkeun ku kakuatan sareng reboot tiasa dianggo). dina versi panganyarna tina Windows). Upami pola ieu aya, cobian nganonaktipkeun ngamimitian gancang sareng tingali upami masalahna tetep aya di hareup.

Upami SearchApp.exe ngadat, kuring ogé nyarankeun nyobian titik katilu di luhur. Upami éta henteu ngabantosan, panginten tiasa nganggo titik pamulihan sistem ka tanggal nalika kasalahan henteu muncul sareng pariksa integritas file sistem Windows.

Kumaha mareuman (uninstall) SearchApp.exe

Upami anjeun mutuskeun pikeun ngeureunkeun prosés SearchApp.exe pikeun ngajalankeun, anjeun tiasa ngalakukeun éta ku ngaganti nami file anu tiasa dieksekusi - dina hal ieu moal tiasa dijalankeun deui, tapi giliran anjeun moal tiasa nganggo fungsi pamilarian Windows. Abdi henteu nyarankeun ngalakukeun ieu, tapi upami anjeun ngalakukeun, léngkah-léngkahna nyaéta kieu

  1. Ngajalankeun garis paréntah salaku pangurus.
  2. Lebetkeun paréntah di handap ieu dina urutan, pencét Lebetkeun saatos masing-masing
    takeown /f %windir%\SystemApps\Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy /r /dy icacls%windir%\SystemApps\Microsoft.Windows.Search_cw5n1h2txyewy /hibah Адмиsoftнист / радиминский Адмисист. .exe searchapp.old.exe
  3. Tutup ajakan paréntah sareng maéhan tugas prosés SearchApp.exe dina Tugas Manajer.
  4. Anjeun teras kedah tiasa ngahapus file ieu ogé, tapi kuring henteu nyarankeun ngalakukeun ieu upami anjeun kedah milarianana.

Hasilna, prosésna teu tiasa dibalikan deui sareng pamilarian bakal lirén damel. Anjeun kedah ngaganti nami searchapp.old.exe janten searchapp.exe supados milarian tiasa dianggo deui di hareup.