Babandingan Windows 7 sareng Windows 8

Babandingan Windows 7 sareng Windows 8

Syarat sistem

Ngan ukur 4 taun parantos ngalangkungan antara sékrési mimiti Tujuh sareng Dalapan, dina waktos éta kakuatan komputasi anu sayogi teu acan diropéa pisan, janten syarat hardware PC minimum pikeun duanana sistem sami.

Pikeun pagelaran. Windows 7 Hardware minimum anu diperyogikeun nyaéta jinis hardware ieu:

  • CPU - Hiji inti atanapi dua inti kalayan frékuénsi sahenteuna 1 GHz;
  • GPU - kasaluyuan DirectX 9;
  • Ram - Sahenteuna 1 GB pikeun édisi 32-bit sareng 2 GB pikeun édisi 64-bit;
  • spasi sistem - Sahenteuna 16-20 GB, gumantung kana ukuran bit.

A Windows 8 fungsina leres, komputer kudu boga spésifikasi handap:

  • CPU - Preferably a dual core kalawan 1GHz atawa leuwih sarta rojongan pikeun parentah PAE, NX na SSE2;
  • GPU, Ram, spasi sistem – sarua jeung «tujuh».

Sakumaha anjeun tiasa tingali, bédana dina sarat tina dua sistem estu leutik, jadi aranjeunna comparable dina hal ieu.

kasaluyuan software

Windows 7 dikritik dina waktos éta pikeun masalah ngajalankeun program dirancang pikeun Windows XP atawa malah 98, tapi shortcoming ieu sawaréh kajawab dina Service Pack 1 (SP1) update. Windows 8, hanjakalna, teu bisa boast sarua: lolobana program, kaulinan, jeung paling importantly, drivers dimekarkeun pikeun XP jeung 98 teu jalan dina sistem operasi ieu. Ogé sia ​​noting yén dina "7", sanajan tungtung resmi rojongan, éta masih ngoperasikeun paling aplikasi modern, kaasup software jasa pikeun sagala rupa alat, kitu ogé kaulinan, malah kelas AAA. Ku alatan éta, éta sistem anu urang tiasa mertimbangkeun juara dina kategori kasaluyuan software.

kaamanan

Duanana sistem nu dimaksud téh téhnisna luntur dina waktu tulisan ieu, tapi tetep dina pikiran kanyataan di handap ieu: Windows 7 dirilis dina hiji waktu nalika Internet teu acan bagian tina kahirupan, sarta ancaman serius éta leuwih ogé iwal. Dina 2012, nalika Windows 8 dileupaskeun, ieu robah sarta Microsoft fokus kana kaamanan terpadu, mimiti ngawanohkeun Microsoft Defender, nu paling jalma geus nyaho, salaku solusi antipirus lengkep. Pamaké Windows 7 anu ngagunakeun sistem operasi pikeun operasi sénsitip kaamanan (sapertos perbankan online atanapi balanja) disarankan pikeun masang alat kaamanan pihak katilu.

Ogé baca: Antivirus pikeun Windows

Fitur panganteur

Windows 8 kawentar diantara pamaké pikeun antarbeungeut pamaké radikal dirobah dirancang pikeun popularitas tumuwuh tina alat touch. MetroUI sareng antarbeungeut ubin matak ngabingungkeun pikeun seueur, sareng éta ogé rada manteng pikeun nyauran éta tiasa dianggo. Hal anu paling ngareureuwas nyaéta ngaleungitkeun ménu ngamimitian anu parantos aya dina unggal vérsi windows ti saprak 95. Tangtosna, para peminat réngsé ngalereskeun bug éta kalayan tweak, sareng engké perusahaan sacara resmi dibawa deui ka Windows 10, tapi dina mimitina eta sieun loba jalma.

"Tujuh" langkung konservatif dina hal ieu: antarbeungeutna ngan ukur béda dina desain sareng ayana "niceties" sapertos transparansi adjustable tina Aero windows sareng ngagulung sababaraha elemen, janten ngalih ka éta tina Windows XP ayeuna sareng langkung seueur. Vista éta kawilang henteu aya rasa nyeri. Teu mungkin pikeun nangtukeun juara dina kategori ieu, ku kituna hayu urang nganggap yén duanana sistem operasi anu conditionally sarua dina kriteria ieu.

Bedana teknis

Tapi Dalapan béda ti miheulaan na di leuwih ti ngan panganteur: aya rada sababaraha parobahan, duanana positif jeung conventionally pikaresepeun, lurking handapeun tiung. Hayu urang nyandak katingal ringkes dina leuwih utama:

  1. Hal kahiji anu narik perhatian anjeun nyaéta integrasi jero sareng jasa awan OneDrive Microsoft. Di hiji sisi, ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun nyingkronkeun file dina sababaraha alat, ogé ngadamel cadangan setélan sistem pikeun pamulihan gancang saatos kacilakaan. Di sisi anu sanés, jumlah panyimpen anu sayogi gratis pisan dugi, sareng jasana gumantung pisan kana kualitas Internét, anu dina kaayaan sinyalna anu goréng ngabatalkeun kauntungan naon waé.
  2. Parobihan ageung salajengna nyaéta desain ulang Tugas Manajer. Dina Tujuh jeung versi saméméhna, pamaké mindeng humandeuar ngeunaan kurangna fungsionalitas dina plugin ieu, sarta pamekar geus ngabales keluhan. Dina dalapan, sacara standar, alat ngan ukur nunjukkeun tugas sareng windows aktip. Di sisi séjén, ngaklik tombol "Maca deui". muka antarbeungeut canggih dimana anjeun tiasa ngaksés daptar prosés anu akrab sareng ngawaskeun kinerja, ogé, pikeun kahiji kalina dina sajarah kulawarga, autorun sareng utilitas konfigurasi jasa sistem .
  3. Salah sahiji parobahan anu langkung saé nyaéta kamampuan pikeun ngareureuhkeun salinan atanapi mindahkeun operasi, mangpaat, contona, nalika aya dua file anu nami anu sami. Aya ogé grafik pikeun ngadalikeun laju palaksanaan: ngan klik tombol Tombol "Rincian".pikeun muka monitor.
  4. Aya ogé sababaraha parobahan minor, utamana optimasi nu ngajadikeun sistem boot ti hard drive rada gancang ti miheulaan na, tapi bédana ieu diwangun ku SSD.
  5. Sedengkeun pikeun parobihan anu teu pikaresepeun, éta patut nyorot duplikasi fungsi ku aplikasi "Konfigurasi sistem" и "Panél Kontrol".Anu terakhir biasana langkung fungsional tibatan anu baheula. Aya ogé solusi anu aneh pisan pikeun ngaleungitkeun unsur GUI "Manajemén jaringan nirkabel".nu maksa pamaké pikeun Resort ka "Garis paréntah"..
  6. Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya teu loba teuing béda utama.

Naon anu kudu dipilih, Windows 7 atanapi Windows 8?

Pilihan sistem operasi kedah dumasar kana tugas anu dimaksudkeun pikeun dianggo. Contona, upami kasaluyuan jeung software heubeul penting pikeun anjeun, komputer atawa laptop anjeun teu conspicuous kalawan ciri hardware na, tapi pamakéan sarana Internet modern masih diperkirakeun, eta leuwih hade eureun di "tujuh". Nanging, upami anjeun peryogi kaamanan, laju boot, sareng sistem canggih sareng fitur manajemén file, Windows 8 mangrupikeun pilihan anjeun.

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?


eureun kreatif
Trucoteca.com
a kumaha ngalakukeun
Zona Pahlawan
Panggihan-Online