Win + R (Run) Paréntah pikeun Windows 10 anu manpaat pikeun dipikanyaho

Kaseueuran pangguna wawuh kana sababaraha paréntah Win + Urang Sunda (kombinasi mencét tombol lambang Windows sareng Sunda dina keyboard) atanapi kotak dialog "Run", tapi biasana ngan sakumpulan dasar paréntah sapertos biasa. Tapi aya sababaraha paréntah deui tina jenis ieu, sareng anjeun tiasa nganggo éta henteu ngan ukur upami sistem anjeun parantos operasional, anu tiasa manpaat pisan.

Dina matéri ieu mangrupikeun paréntah Win + R anu paling pikaresepeun pikeun Windows 10 (éta ogé bakal dianggo pikeun vérsi anu langkung lami tina sistem), anu kamungkinan pisan tiasa dianggo dina hiji dinten, sareng bagian mimiti petunjuk kumaha anjeun tiasa nerapkeun paréntah jandéla Run di luar desktop sistem. Anjeun ogé tiasa mendakan éta gunana: Windows 10 hotkeys, Utilities diwangun kana sistem Windows.

Ngeunaan aplikasi paréntah palaksanaan.

Dina tulisan ngeunaan topik paréntah Win + R, anjeun tiasa ningali pertimbangan anu wajar dina masalah: naha kuring meryogikeunna? Barina ogé, dina Windows 10 kuring tiasa nganggo milarian taskbar atanapi cara sanésna pikeun ngajalankeun anu kuring peryogikeun: dina ménu kontéks tombol Start, dina panel kontrol, atanapi di lokasi sanés.

Leres, ieu leres, tapi aya alesan anu sami pikeun ngagunakeun paréntah Run:

  1. Sababaraha item langkung gancang pikeun ngajalankeun persis ngalangkungan Win + Rkhususna dina Windows 10. Conto nyaéta koneksi jaringan sareng éta sanés ngan ukur unsur tina jenis ieu.
  2. Paréntah ieu tiasa dilaksanakeun bahkan upami sistem ngagantung. Anggap yén sadaya anu anjeun tingali saatos boot sistem mangrupikeun layar hideung nganggo pointer mouse, tapi pintasan keyboard Ctrl + Alt + Del (atanapi Ctrl + Shift + Esc) tiasa dianggo pikeun ngamimitian Task Manager. Nya: dina Tugas Manajer (dina panempoan «rinci») urang tiasa milih ménu «File» - «Mimitian tugas énggal» sareng nganggo paréntah anu dimaksud.
  3. Paréntah individu. (anu ngagaduhan ekstensi .exe, nyaéta, aranjeunna ngajalankeun Utilitas sistem Windows) urang tiasa ngajalankeun sareng nganggo di luar sistem operasi. Salaku conto, upami urang boot tina pendrive bootable Windows 10, pencét Shift + F10 (Shift + Fn + F10 dina sababaraha laptop) baris paréntah bakal kabuka, garis paréntah anu sami tiasa dibuka di lingkungan pamulihan, sareng parantos aya anjeun tiasa nganggo sababaraha paréntah, contona, pikeun ngaluncurkeun éditor pendaptaran atanapi sistem mulangkeun.

Kuring miharep kuring parantos tiasa ngayakinkeun sababaraha pamaca, ayeuna hayu urang luncat kana paréntah.

Daptar paréntah Win + R pikeun Windows 10 anu manpaat pikeun dipikanyaho

Sateuacan anjeun mimitian, punten perhatoskeun: sababaraha paréntah gaduh extension .msc (item konsol komputer), sababaraha gaduh extension .cpl (item panel kontrol), sareng sababaraha gaduh extension .exe (utiliti sistem diwangun kana Windows).

Sareng panginget: pikeun muka kotak dialog Run, anjeun kedah tahan tombol Win (kalayan logo Windows) teras pencét tombol Sunda, sareng lebetkeun paréntah dina jandéla anu muka. Cara gampang anu kadua pikeun Windows 10 nyaéta pencét-katuhu tombol Start sareng pilih "Run" tina menu kontéks.

Paréntah éksékutip pikeun ngajalankeun utiliti sistem sareng sababaraha program internal

Hayu urang mimitian ku paréntah anu ngamungkinkeun anjeun gancang ngajalankeun Utiliti .exe anu diwangun kana Windows 10 (éta ogé aya dina vérsi sateuacana tina sistem), nunjukkeun panyuluhan dina paréntah biasana opsional.

explorer.exe

Dina pandangan heula, paréntah ieu sigana henteu kapaké: éta ngan saukur ngajalankeun jandela "Explorer", tapi éta aya dina sistem anu leres fungsina. Upami anjeun dina kaayaan "layar hideung mouse pointer", paréntah anu sami tiasa dianggo béda: ngajalankeun desktop, taskbar, sareng item Windows anu sanés.

msconfig.exe

con msconfig urang tiasa ngajalankeun jandéla Konfigurasi Sistem, gunana ku sababaraha cara.

Kalayan jandéla ieu, urang tiasa:

  • Aktipkeun modeu aman sareng setélan anu béda atanapi boot bersih Windows 10.
  • Cabut sistem operasi anu teu perlu tina menu boot.
  • Ngajalankeun Utiliti diagnostik bawaan Windows dina tab Service.
  • Ganti parameter boot maju (Ati-ati di dieu: ngarobih jumlah inti CPU, mémori maksimum sareng parameter sanés mangrupikeun hal anu biasa dilakukeun ku pangguna biasa. Éta henteu aya manpaatna, sigana bakal ngabahayakeun).

kontrol.exe

Paréntah muka panel kontrol Windows - henteu aya anu istimewa. Tapi, ku paréntah anu sami urang ogé tiasa ngaéksekusi elemen masing-masing tina panel kontrol, contona

msinfo32.exe

Ngagunakeun paréntah msinfo32 jandela inpormasi sistem bakal kabuka.

Dina jandéla, anjeun tiasa kéngingkeun inpormasi ngeunaan komponén perangkat keras sareng parangkat lunak komputer anjeun: terang modél motherboard, alamat MAC, jumlah RAM, jumlah inti prosésor, vérsi Windows 10 sareng bit-bitna.

cleanmgr.exe

Paréntah ngaluncurkeun Windows built-in "Disk Cleanup" utiliti, dirancang pikeun ngaleungitkeun file samentawis anu teu perlu sareng, saatos ngeklik "Bersih file sistem", file sistem henteu dianggo, anu tiasa ukuran gigabyte.

Aya ogé cara pikeun ngajalankeun utiliti kalayan fitur tambahan, di luhurna: Windows Disk Cleanup dina modeu canggih.

mstsc.exe

Win + Urang Sunda - mstsc.exe Dimimitian jandéla "Sambungkeun ka Jauh Desktop", anu tujuanana, sigana mah jelas tina namina.

Kanggo langkung seueur rinci ngeunaan jinis desktop jauh, tingali Kumaha ngagunakeun Microsoft Remote Desktop (RDP).

sdclt.exe

Paréntah muka pilihan cadangan sareng pamulihan Windows 10 kalayan kamampuan ngadamel disk sistem pamulihan, ngonpigurasikeun riwayat file, nyiptakeun cadangan sistem.

mmc.exe

mmc.exe Ngaluncurkeun Management Console (MMC), alat pikeun ngajalankeun Microsoft sareng tambihan pihak katilu anu dirancang utamina pikeun pangurus sistem pikeun ngatur sareng ngawas kasehatan sareng perangkat keras sareng komponén parangkat lunak hiji sistem.

resmon.exe.

Ngagunakeun paréntah resmon.exe. Anjeun tiasa muka kagunaan 'Resource Monitor' internal, anu tiasa manpaat pikeun nganalisis kinerja sistem sareng konsumsi sumber. Inpormasi lengkep: Ngagunakeun Windows Resource Monitor.

regedit.exe.

Salah sahiji paréntah anu paling disebatkeun, regedit.exe.ngaluncurkeun Windows Registry Editor, anu tiasa dianggo pikeun nyaluyukeun paripolah sistem dina sababaraha cara: kaseueuran tweaker sareng utiliti optimasi pikeun sistem operasi ngalibatkeun parobihan kana pendaptaran sistem pikeun kaseueuran fungsi. Ieu tutorial gancang ngeunaan cara ngagunakeun Registri Editor.

perfmon.exe

Perfmon.exe Muka utilitas System Monitor sareng alat pikeun ngawas kinerja sistem. Éta ogé nerapkeun monitor stabilitas sistem.

mrt.exe

Paréntah ieu ngajalankeun "Microsoft Windows Malware Removal Tool" internal, anu seueur jalma henteu terang anjeun gaduh dina sistem anjeun (teu kedah bingung sareng Windows Defender).

Utilitasna diperbarui bulanan sareng tiasa dianggo salaku alat deteksi dasar nalika ancaman diduga dina komputer. Nanging, alat panyabutan malware pihak katilu tiasa langkung épéktip.

Sareng sababaraha paréntah deui tina bagian anu sami anu ogé tiasa dipénta:

  • winver.exe - Jandéla kalayan inpormasi ngeunaan vérsi, révisi sareng kompilasi tina Windows anu dipasang.
  • calc.exe - ngajalankeun kalkulator internal.
  • pesonaap.exe - ngajalankeun utiliti tabel karakter.
  • osk.exe. - ku ngajalankeun kibor dina layar.
  • taskmgr.exe - pikeun muka Windows Task Manager.
  • dxdiag.exe - Utilitas diagnostik DirectX anu nembongkeun inpormasi ngeunaan sistem, parameter, sareng kamampuan grafik komputer sareng komponenana audio.
  • shutdown.exe - pikeun mareuman, ngabalikan deui tugas-tugas sanésna, contona paréntah pareum / o / r / t 0 Laksanakeun reboot di lingkungan pamulihan. Dipaké kalayan parameter. Anjeun tiasa maca ngeunaan salah sahiji pilihan aplikasi dina artikel Waktos komputer mareuman.

Paréntah pikeun ngaluncurkeun panel kontrol sareng item konsol kontrol

Kumpulan paréntah ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun gancang ngaluncurkeun barang-barang anu aya dina panel kontrol, ogé kadali masing-masing, sapertos "manager alat" atanapi "éditor kabijakan grup lokal".

  1. compmgmt.msc. - Paréntah ieu bakal muka jandéla anu ngandung unsur (utiliti sistem) pikeun ngatur komputer. Anjeun tiasa ngajalankeun éta sadayana masing-masing, tapi pikeun sababaraha jalma ieu tiasa langkung merenah.
  2. devmgmt.msc. - Administrator parangkat.
  3. diskmgmt.msc - Manajemén disk Windows. Éta tiasa dianggo pikeun ngabagi disk sareng pikeun kaperluan manajemén disk sanés.
  4. eventvwr.msc. - Panempo acara Windows. Éta ngamungkinkeun pikeun nganalisis paripolah sistem upami gagal, anu nyababkeun kasalahan.
  5. jasa.msc - Paréntah services.msc muka jandéla "Services", dimana anjeun tiasa ningali status jasa Windows ayeuna, ngamimitian atanapi ngeureunkeunana, sareng ngarobih jinis ngamimitianna. Hanjakalna, dina édisi pangénggalna Windows 10 ngarobih parameter tina sababaraha layanan sistem dina interface anu parantos ditangtoskeun henteu sayogi.
  6. gpedit.msc - Redaksi kawijakan kelompok lokal. Éta henteu sayogi dina Windows 10 Home.
  7. ncpa.cpl. - Daptar konéksi jaringan Windows kalayan kamampuan pikeun ningali status sareng setélanana. Éta ngabantosan upami konéksi internét Windows 10 anjeun turun sareng seueur kaayaan sanés.
  8. appwiz.cpl. - Instalasi parangkat lunak sareng antar muka.
  9. lusrmgr.msc - Manajemén pangguna lokal sareng kelompok.
  10. powercfg.cpl - Konfigurasi catu daya laptop atanapi PC anjeun.
  11. firewall.cpl - Konfigurasi firewall Windows.
  12. sysdm.cpl - Jandéla konfigurasi sistem, sareng pilihan pikeun ngonpigurasikeun file swap, mulihkeun poin (perlindungan sistem), setélan kinerja sareng variabel lingkungan.
  13. mmsys.cpl. - Perekaman Windows sareng alat putereun deui.
  14. taskchd.msc. - Penjadwal Tugas Windows 10.

Paréntah pikeun gancang muka folder sistem Windows 10

Ngagunakeun kotak dialog Run, anjeun tiasa gancang muka sababaraha folder sistem operasi anu biasa dianggo. Paréntah dilebetkeun kana tanda petik, tapi éta henteu kedah dilebetkeun, contona, ngan ukur waktos anu lebet dina paréntah anu kadua:

  1. Buka akar drive sistem (C :) - ««
  2. Buka folder pangguna ayeuna (C: Username) - «.«
  3. Buka folder «Pamaké» - «..«
  4. Buka folder file samentawis - «% temp%.«
  5. Buka folder AppDataRoaming tina pangguna ayeuna - «% appdata%.«
  6. Buka folder AppDataLocal tina pangguna ayeuna - «% localappdata%.«
  7. Buka folder C: NWindows - «% systemroot«
  8. Buka folder C: NProgramaData - «% data program%.«

Sadaya paréntah anu dijelaskeun dina tulisan ieu lumayan standar, tapi éta tiasa ngabantosan anjeun pikeun gancang muka barang anu sering diperyogikeun. Daptar henteu kalebet sadaya paréntah anu sayogi, tapi ngan ukur anu paling dipikaresep anu diperyogikeun ku pangguna novice, sareng éta ogé tiasa dianggo sami dina Windows 10 sareng versi anu saacanna tina sistem.

Pasti anjeun ogé bakal gaduh naon-naon pikeun nambihan kana daptar, kuring bakal resep masihan koméntar kana éta.