Ngalereskeun kasalahan sambungan dina Windows XP

 

Nalika urang damel dina Internét, urang tiasa ningali pesen dina baki sistem yén sambunganna terbatas atanapi teu aya. Ieu henteu kedah nyababkeun pegatkeun sambungan. Tapi tetep, kaseueuran waktos urang bakal nyambung sareng teu mungkin pikeun malikeun konéksi.

Ngungkulan kasalahan sambungan

Éror ieu nyaritakeun yén aya gagalna konpigurasi koneksi atanapi di Winsock, anu bakal kami bahas sakedik engké. Ogé, aya kaayaan dimana aksés internét sayogi, tapi pesenna tetep naék.

Entong hilap yén gangguan dina operasi pakakas sareng parangkat lunak tiasa kajantenan ti pihak panyadia, janten telepon heula jasa dukungan sareng naroskeun naha aya masalah sapertos kitu.

Alesan 1: béja anu salah

Kusabab sistem operasi, sapertos program anu rumit, rentan ngadat, kasalahan tiasa kajantenan ti jaman ka jaman. Upami teu aya kasusah nyambungkeun kana Internét, tapi pesen anu ngaganggu terus némbongan, anjeun ngan saukur tiasa mareumanana dina setélan jaringan.

 

  1. Pencét na tombol mimitian " , lebet ka bagian "Conexión" teras klik kana itemna «Tembongkeun sadaya koneksi» .
  2. Teras pilih sambungan anu ayeuna dianggo, pencét PKM sareng angkat ka pasipatan.
  3. Pupus centang kotak gigireun fungsi béwara teras pencét klik en narima .

Pesen na moal muncul deui. Teras, hayu urang nyarioskeun perkawis kasus-kasus anu mustahil pikeun asup kana Internét.

Alesan 2: kasalahan TCP / IP sareng Winsock

Kahiji, hayu urang tangtukeun naon TCP / IP sareng Winsock.

  • TCP/IP mangrupikeun sét protokol (aturan) anu dianggo pikeun mindahkeun data antar alat dina jaringan.
  • Winsock ngahartikeun aturan komunikasi pikeun parangkat lunak.

Dina sababaraha kasus, protokol na gagal kusabab sababaraha kaayaan. Alesan anu paling umum nyaéta pamasangan atanapi pembaruan parangkat lunak antivirus, anu ogé bertindak salaku saringan jaringan (firewall atanapi firewall). Ieu anu terkenal ku Dr.Web, nyaéta panggunaan anu sering nyababkeun Winsock kacilakaan. Upami anjeun gaduh antivirus anu sanés dipasang, masalah ogé tiasa timbul sabab seueur panyadia anu ngagunakeunana.

 

Kasalahan dina protokol tiasa direngsekeun ku ngareset setelan tina konsol Windows.

  1. Hayu urang ka ménu mimiti , Sadaya program , barang-barang tambahan , Paréntah ajakan .
  2. Pencét RMB dina unsur jeung "Baris komando" sareng muka jandela kalayan parameter ngamimitian.
  3. Di dieu urang pilih panggunaan akun Administrator, lebetkeun kecap akses, upami ngonpigurasi, teras pencét dina narima .
  4. Dina konsol, lebetkeun garis anu dipidangkeun di handap teras pencét konci na. asup .netsh int ip reset c:rslog.txtParéntah ieu bakal ngareset setelan TCP / IP sareng ngadamel file téks (pendaptaran) dina akar drive C kalayan inpormasi ngeunaan reboot. Anjeun tiasa masihan file nami naon, henteu janten masalah.

     

  5. Teras, urang balikan deui Winsock ku paréntah ieu:netsh winsock reset 

    Kami ngantosan pesen ngeunaan kasuksésan operasi, teras urang balikan deui mesin.

     

Alesan 3: setélan sambungan salah

Agar jasa sareng protokol tiasa dianggo leres, anjeun kedah leres ngonpigurasi koneksi Internet Anjeun. ISP anjeun tiasa nyayogikeun sérver sareng alamat IP anjeun, anu detilna kedah dicatet dina sipat konéksi. Alternatipna, panyadia tiasa nganggo VPN kanggo ngaksés jaringan.

Maca deui: Nyiapkeun konéksi Internét dina Windows XP

Alesan 4: masalah hardware

Upami jaringan bumi atanapi kantor anjeun ngagaduhan modem, router, sareng / atanapi hub salian ti komputer, alat-alat ieu tiasa waé henteu leres fungsina. Dina hal ieu, parios yén kabel listrik sareng jaringan nyambung leres. Alat-alat ieu sering beku janten cobian balikan deui teras komputer anjeun.

Pariksa sareng panyadia anjeun naon parameter anu kedah dikonfigurasi pikeun alat-alat ieu - aya kamungkinan setelan khusus diperyogikeun pikeun nyambung kana Internét.

kacindekan

Upami anjeun nampi kasalahan anu ditétélakeun dina tulisan ieu, mimiti sadayana, ngahubungi pemasok sareng terang upami aya padamelan atanapi ngalereskeun padamelan, sareng ngan teras ngaléngkahkeun léngkah-léngkah aktip pikeun ngaleungitkeun éta. Upami anjeun henteu tiasa ngarengsekeun masalah nyalira, hubungi spesialis, panginten masalahna langkung jero.

 

 

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun pikeun méréskeun masalah.

 

 

Ngajelaskeun naon anu henteu dianggo pikeun anjeun.
Ahli kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.