Robah prioritas boot di BIOS

Upami anjeun henteu acan muka BIOS sabab anjeun henteu terang tombol mana anu dianggo, tuturkeun salah sahiji tautan anu aya pikeun petunjuk.

Maca deui: Kumaha cara ngalebetkeun BIOS tina komputer / laptop anjeun

Pilihan 1: Téks BIOS

Prioritas boot dirobah ku parameter "Prioritas Alat Boot". dina ménu mios. Penyesuaian sorangan dilakukeun ku cara ngarobah urutan alat anu muncul di dinya. Catet yén komputer bakal boot tina alat panyimpen munggaran anu ngagaduhan sistem operasi atanapi Lingkungan Prainstalasi (PE) anu dideteksi. Hiji unit tanpa eta bakal skipped.

Gumantung kana wangunan, pamasangan ieu bisa rupa-rupa, sabab panganteur robah tina hiji versi ka sejen tur pabrik béda nempatkeun komponén maranéhanana salaku aranjeunna ningali pas. Ku alatan éta, pariksa spésifikasi alat Anjeun atawa langsung dina mios pikeun manggihan jenis menu nu motherboard Anjeun.

Ogé, éta patut milarian dina modeu BIOS anjeun dimuat: "UEFI Secure Boot". o "Warisan". Gumantung kana pelengkap ieu, éta bakal tiasa ngamimitian ti hiji atanapi sedeng anu sanés. Jadi dina modeu boot gancang "UEFI" ngan alat memori otorisasi bisa boga fungsi, sarta dina "Warisan". Sadayana sayogi, bahkan anu henteu diadaptasi pikeun éta.

Maca deui: Kumaha nganonaktipkeun UEFI dina BIOS

Phoenix

Phoenix mangrupikeun ménu anu parantos janten modél pikeun kalolobaan antarmuka BIOS anu sanés. Éta ngagaduhan dua varian: anu kahiji, nangtung, dianggo utamina dina laptop, sareng anu kadua, horizontal, dibahas dina bagian salajengna. Pikeun ngarobah prioritas dina versi ieu:

    1. Buka ménu BIOS alat anjeun teras klik dina tabna "Sapatu bot"Di dieu anjeun bakal ningali daptar alat panyimpen. Dina sababaraha vérsi éta tiasa aya dina subseksi "Prioritas Alat Boot"..
    2. Nalika anjeun nyorot salah sahijina sareng pencét "Lebet"Jandéla leutik bakal dibuka dimana anjeun tiasa milih médium anu anjeun hoyong tukeur jalur tina daptar undeuran.

  1. Pikeun nyimpen parobahanana, pilih tab "Kaluar" tur pilih itemna «Kaluar tina nyimpen hemat». Nembongan pesen salajengna "Konfirmasi konfigurasi". "Leres" mastikeun tabungan.

Pangajén BIOS

Varian Phoenix BIOS, Award BIOS dianggo utamina dina komputer desktop. Prioritas boot disetél dina setélan canggih, dimana pajeulitna timbul alatan sajumlah ageung item ménu anu henteu dipisahkeun ku cara naon waé.

  1. Buka panganteur firmware dina komputer Anjeun tur buka "Fitur BIOS Canggih".
  2. Milarian artikel sareng frasa "Alat mimiti" dina judulna - ka katuhu ieu ngan ukur média anu anjeun peryogikeun. Pilih prioritas anu anjeun hoyong gentos.
  3. Ayeuna ngaidentipikasi alat anu anjeun badé pasang pikeun ngagentos anu dipilih.
  4. Pencét konci na "Esc" Pikeun balik deui ka layar saméméhna, paké panah katuhu pikeun pindah ka daérah kadua ménu sareng balikan deui komputer nganggo itemna. «Simpen & Kaluar konfigurasi».
  5. Tungtungna, ngagunakeun konci "AND"Anjeun bakal dipenta pikeun ngonfirmasi niat anjeun pikeun nyimpen setélan anu dilakukeun.

AMI BIOS

Amérika Megatrends, Nyarita ampir sarua jeung Phoenix dina susunan komponén ménu, tapi ngabogaan sajumlah fitur dina sababaraha versi. Contona, prioritas boot diatur kieu:

  1. Anjeun kudu klik dina tab "Sapatu bot" sareng muka tulisan "Prioritas alat boot".
  2. Dina layar salajengna, tangtukeun alat nu nilai nu Anjeun hoyong ngaganti.
  3. Dina kotak dialog nu muka, tangtukeun media nu Anjeun hoyong robah prioritas. Pencét kenop Esc. balik ka formulir utama, balik ka "Budalan". sareng balikan deui komputer nganggo ranté «Kaluar & Simpen parobahanana».
  4. Konfirmasi parobahan anu dilakukeun ku mencét tombol "OKÉ".

InsydeH20

InsydeH20 ogé Sigana sarupa jeung mios séjén ngawangun, tapi mibanda sababaraha versi kalawan interfaces béda. Dina sababaraha versi setelan prioritas boot idéntik jeung naon urang bahas dina paragraf Phoenix mios, tapi aya hiji nu item menu nu disusun rada béda. Dina hal ieu:

  1. Buka BIOS komputer anjeun, angkat ka "Konfigurasi sistem" sareng ngagedekeun subséksi "Pilihan boot".
  2. Gumantung kana mode anu disetel, - "UEFI" o "Warisan" - Daptar alat bakal sadia ku kituna anjeun bisa pindah antara garis dina cara nu sarua sakumaha ditétélakeun di luhur.
  3. Sakali sagala parobihan parantos dilakukeun, konci "Esc" bakal mawa anjeun deui ka formulir utama, dimana dina tab "Kaluar" Anjeun kudu ngabalikan deui komputer jeung setélan disimpen ngaliwatan "Kaluar nyimpen parobahan"..

cangkang téks séjén

Aya variétas mios anu sanés, tapi sabagéan ageung prinsip parobahan prioritas sami. Dina tab "Sapatu bot" éta daptar média dimana anjeun ngan kudu swap garis. Contona, dina motherboards Intel fungsi disebut dina hal ieu "Mesen hard drive."Éta anu kadua dina daptar bagian anu disebatkeun.

Pilihan 2: panganteur grafis UEFI

Seueur motherboards modern nganggo modél grafis antarmuka BIOS, dimana éta ogé tiasa sesah milarian parameter anu leres. Wangunan komponén anu béda gaduh nuansa anu rada béda dina netepkeun parameter ieu. Ku alatan éta, lengkah kahiji nyaéta pikeun terang naon merek motherboard anjeun.

Baca ogé: Kumaha ngaidentipikasi modél motherboard anjeun

Teras, tangtoskeun mode BIOS mana anu anjeun hoyong jalankeun. Salian ti nu geus biasa "UEFI"Sistem I / O dasar terus ngadukung "Warisan".. emulation na, sakumaha geus disebutkeun dina Pilihan 1Éta tiasa diaktipkeun ku ngaktipkeun parameter anu saluyu.

Gigabyte

Gumantung kana versi mios tina motherboard Gigabyte Anjeun, interfaces béda kapanggih. Dina versi panganyarna, menu dibagi jadi dua jenis: basajan tur canggih. Pikeun ngarobah prioritas ngaliwatan "Mode gampang". dina panel "Urutan boot" Anjeun kudu ngarobah media boot.

В «Modeu canggih» bisa switched kalawan fungsi "Klasik". Biasana disebut ku konci "F2"tapi kadang muncul salaku tombol. Aya ogé vérsi anu ngan ukur ngadukung jinis ménu ieu. Dina kasus ieu:

  1. Pilih tabna "Fitur BIOS", pilih pilihan prioritas boot nu Anjeun hoyong robih tina daptar pilihan, teras pilih alat boot nu dipikahoyong.
  2. Ayeuna angkat ka «Simpen & Kaluar» tur pilih garis luyu dina menu ieu.
  3. Salajengna, jandela bakal muka dimana anjeun kedah mastikeun parobihan anu dilakukeun supados komputer tiasa balikan deui.

Anjeun oge bisa manggihan tipe séjén panganteur. Di dieu anjeun bisa ngarobah prioritas boot dina tab "Sapatu bot".

Intel Visual mios

BIOS Intel gaduh tata perenah visual anu sami sareng Gigabyte, ngan waktos ieu milih modeu boot - "Warisan". o "UEFI" - tiasa dilakukeun langsung dina bentuk anu sami.

Antarbeungeut sareng fungsi canggih tiasa diaksés ku tombol "Canggih". Kadang-kadang aya motherboards anu langsung muka mode operasi ieu.

  1. В «Modeu canggih» Prioritas undeuran diédit ku pilihan ménu horisontal "Sapatu bot" file "Prioritas boot".. Anjeun kedah ngagentos garis sareng alat boot dina urutan anu anjeun hoyong aranjeunna dibaca ku sistem.
  2. Sakali anjeun geus nyieun parobahan anjeun, klik "Esc" tur pastikeun niat anjeun pikeun nyimpen setelan.

ASRock

Cara pikeun ngarobih prioritas boot dina motherboards ASRock ampir sami sareng seueur kasus grafik anu sanés. Jeung tata perenah komponén sorangan pisan sarupa versi dumasar-téks. Ku alatan éta, pikeun ngarobah media boot, anjeun peryogi:

  1. Pindah ka tab na "Sapatu bot" sareng tina daptar "Prioritas Pilihan Boot" Pilih garis nu nangtukeun alat memori.
  2. Dina jandéla anu muka, sebutkeun alat anu cocog pikeun ngamimitian sistem operasi.
  3. Teras klik kana tab "Kaluar", pencét "Simpen parobihan sareng kaluar" sareng tombol "Leres" mastikeun parobahan konfigurasi.

MSI

Pikeun ngarobah prioritas boot dina MSI BIOS, kantun gentos ikon layar boot "Prioritas boot".Ikon tiasa diséréd sareng diturunkeun ku cara nyéred sareng beurit. Nanging, aya kaayaan anu henteu écés naon anu dimaksud ku ikon anu tangtu. Upami ieu masalahna, anjeun kedah nganggo metode anu sanés:

  1. Pindah ka setélan canggih ku ngaklik "Canggih". di luhur interface.
  2. Ieu dimana anjeun museurkeun subsection «Setélan» - manjangkeun garis "Sapatu bot".
  3. Dina subséksi "Prioritas urutan boot maneuh" Anjeun bakal ningali daptar biasa alat memori pikeun ngamimitian komputer anjeun: pilih hiji nu Anjeun hoyong ngaganti.
  4. Ayeuna, dina jandela nu nembongan, tangtukeun media nu Anjeun hoyong prioritas.
  5. Balik kana ménu «Setélan», pencét «Simpen & Kaluar» sarta dina formulir reset nu muka, pilih pilihan "Simpen parobihan sareng balikan deui".

ASUS

Prosés panggampangna pikeun ngarobah prioritas nyaéta dina motherboards ASUS. fungsina nyaeta "Prioritas boot". éta henteu kunanaon dina bentuk munggaran pas antarmuka UEFI dimuat.

  1. Dina daptar alat boot "Prioritas boot". tukeur elemen sakumaha nu katingali pas.
  2. Teras pencét tombol. «Simpen & Kaluar». Dina kasus urang, éta aya di handapeun layar.
  3. Lamun dipenta pikeun nyimpen, pastikeun niat anjeun pikeun ngarobah setelan.

cangkang grafik séjén

Dasarna, setélan prioritas boot kapanggih dina ménu boot. Dina Biostar AMI anu diropéa, contona, daptar alat pikeun boot biasana aya dina tab "Sapatu bot". Pamaké ngan ukur kedah ngarobih nilai "Pilihan boot". dina sababaraha bagian, sarupa jeung pasangan tékstual geus dibahas.

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?