Ngungkulan Éksékusi File EXE dina Windows XP

Nalika damel sareng komputer, teu jarang yén nalika ngaéksekusi file EXE anu tiasa dieksekusi, henteu aya anu kajantenan atanapi kasalahan nyaéta "ngapung". Ieu ogé kajantenan ku jalan pintas program. Di dieu kami ngajelaskeun anu nyababkeun masalah ieu sareng kumaha ngungkulanana.

Balikkeun ngamimitian aplikasi dina Windows XP

Kaayaan ieu diperyogikeun pikeun file EXE ngamimitian normal:

  • Teu aya konci dina sisi sistem.
  • Paréntah anu leres tina pendaptaran Windows.
  • Integritas file éta nyalira sareng jasa atanapi program anu ngajalankeunana.

Upami salah sahiji kaayaan ieu henteu kacumponan, masalah anu dibahas dina artikel dinten ayeuna kajantenan.

Kusabab 1: Konci file

Sababaraha file anu diunduh tina Internét ditandaan berpotensi bahaya. Rupa-rupa program sareng jasa kaamanan (firewall, antivirus, jst.) Anu ngurus ieu. Ieu ogé tiasa kajantenan ku file anu diaksés ngalangkungan jaringan lokal. Solusina didieu saderhana:

  1. Pencét PCM dina file masalah sareng buka "Pasipatan"..

  2. Di handapeun jandela, pencét tombol "Pikeun muka konci".saterusna "Larapkeun". и OK.

Alesan 2: asosiasi file

Sacara standar, Windows dikonfigurasi sahingga unggal jenis file saluyu sareng program anu tiasa dianggo pikeun muka (ngajalankeun) éta. Kadang-kadang, ku sababaraha alesan, urutan ieu rusak. Salaku conto, anjeun parantos muka file EXE kalayan arsip teu leres sareng sistem operasi nganggap yén éta leres sareng ngonpigurasikeun setélan anu saluyu. Windows ayeuna bakal nyobian ngajalankeun file anu tiasa dieksekusi nganggo arsip.

Ieu mangrupikeun conto ilustrasi, kanyataanna aya seueur alesan pikeun kagagalan ieu. Anu nyababkeun paling umum nyaéta pamasangan perangkat lunak, kamungkinan malware, anu nyababkeun asosiasi robih.

Ngan ukur éditan tina pendaptaran sistem anu tiasa ngabantosan kaayaan. Saran anu dibéréndélkeun di handap kedah dianggo sapertos kieu: laksanakeun poin kahiji, restart komputer sareng parios operasionalna. Upami masalahna tetep aya, laksanakeun anu kadua teras salajengna.

Mimiti, anjeun kedah ngajalankeun éditor pendaptaran. Laksanakeun sapertos kieu: buka ménu "Mimitian" terus pencét "Lumpat"..

Dina jandéla fungsi, ketik paréntah "Regedit" terus pencét OK.

Ieu bakal muka éditor dimana kami bakal ngalakukeun sadayana.

  1. Aya folder dina pendaptaran dimana setélan khusus pikeun ekstensi file ditulis. Konci anu ditulis aya prioritas pikeun dijalankeun. Ieu ngandung harti yén sistem operasi bakal "ningali" setelan ieu heula. Ngahapus folder tiasa ngabenerkeun kaayaan asosiasi anu goréng.

    Janten aya dua kamungkinan pamekaran: folder-folderna «Pilihan pangguna» atanapi parameter di luhur (".Exe" и ".Lnk") leungit tina pendaptaran atanapi masalah masih aya saatos dibalikan deui. Dina dua kasus, buka léngkah salajengna.

  2. Buka deui éditor pendaptaran sareng waktos ieu angkat ka

    HKEY_CLASSES_ROOTexefileshellopencommand

    Aya ogé dua kamungkinan di dieu: yén paraméterna ngagaduhan nilai anu leres atanapi file na henteu ngamimitian saatos dibalikan deui. Hayu urang teraskeun.

  3. Upami masalah sareng ngajalankeun EXE tetep, éta hartosna batur (atanapi naon) parantos ngarobah konci pendaptaran penting sanés. Meureun aya sababaraha, janten file anu dikaitkeun di handap ieu pantes dianggo.

    Unduh file log

    • Klik dua kali file exe.reg sareng nampi entri dina pendaptaran.

    • Antosan pesen yén inpormasi parantos hasil ditambihan.

    • Lakukeun hal anu sami sareng file lnk.reg..
    • Ngahudangkeun deui.

Anjeun panginten aya perhatosan yén tautan muka folder sareng tilu file. Salah sahijina nyaéta reg.reg. - bakal diperyogikeun upami pakaitna standar pikeun file log parantos 'leungit'. Upami ieu kajantenan, anjeun moal tiasa ngajalankeunana normal.

  1. Buka éditor, buka menu "File". teras klik kana itemna "Impor"..

  2. Milarian file anu diunduh reg.reg. terus pencét "Muka"..

  3. Hasil tina tindakan urang nyaéta ngalebetkeun data anu aya dina file dina pendaptaran sistem.

    Émut deui hurungkeun deui mesin, tanpa ieu parobihan moal pangaruh.

Kusabab 3: kasalahan hard drive

Upami peluncuran file EXE dibarengan ku kasalahan, éta panginten akibat korupsi file sistem dina hard drive anjeun. Ieu tiasa disababkeun ku "rusak" sahingga séktor anu teu kabaca. Fénoména ieu jauh tina teu umum. Anjeun tiasa mariksa disk pikeun kasalahan sareng ngalereskeunana nganggo parangkat lunak HDD Regenerator.

Maca deui: Kumaha cara ngahankeun deui hard drive ku HDD Regenerator

Masalah utama file sistem dina séktor "rusak" nyaéta henteu mampuh maca, nyalin sareng nimpa aranjeunna. Dina hal ieu, upami program henteu ngabantosan, anjeun tiasa mulangkeun atanapi masang deui sistemna.

Baca deui: Cara pikeun cageur Windows XP

Punten perhatoskeun yén munculna séktor goréng dina hard drive anjeun mangrupikeun telepon pertama anu ngagantikeunana sareng anu énggal, upami henteu anjeun résiko kaleungitan sadaya data anjeun.

Kusabab 4: Prosesor.

Ku nimbangkeun sabab ieu, pakaitna sareng kaulinan tiasa dilakukeun. Sapertos cocooan henteu dijalankeun dina kartu grafik anu henteu ngadukung versi DirectX anu tangtu, program ogé henteu tiasa ngamimitian dina sistem sareng prosesor anu henteu tiasa ngajalankeun paréntah anu diperyogikeun.

Masalah anu paling umum nyaéta kurangna dukungan SSE2. Pikeun milarian terang naha CPU anjeun tiasa ngadamel paréntah ieu, anjeun tiasa nganggo program CPU-Z atanapi AIDA64.

Dina CPU-Z pitunjukna ditingali di dieu:

Dina AIDA64 anjeun kedah angkat "Dasbor Sistem." sareng muka bagian na "CPUID". Dina blok «Kaulinan instruksi». anjeun tiasa mendakan inpormasi anu anjeun peryogikeun.

Solusi pikeun masalah ieu mangrupikeun hiji hal: ngaganti prosésor atanapi sakabéh platform.

kacindekan:

Dinten ieu kami parantos mendakan kumaha anjeun tiasa méréskeun masalah ngajalankeun file kalayan éksténsif EXE dina Windows XP. Pikeun ngahindarkeun ieu ka hareup, awas nalika milari sareng masang parangkat lunak, entong lebetkeun data anu teu acan diverifikasi dina pendaptaran sareng henteu ngarobih konci anu tujuanana anjeun henteu terang, sok, nalika masang program énggal atanapi ngarobih setélan, jantenkeun titik balikkeun.

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?