Ngungkulan Windows 11

Windows 11, sapertos vérsi sistem sateuacana, ngagaduhan alat pikeun ngungkulan masalah, sareng upami anjeun ngalaman masalah hardware atanapi fitur, masuk akal pikeun ningali naha aranjeunna tiasa ngalereskeun masalahna. Sanaos henteu, troubleshooter tiasa nyarioskeun ka anjeun naon masalah anu dideteksi sareng ieu tiasa ngabantosan dina ngungkulan masalah salajengna.

Dina parentah ieu, aya cara pikeun ngajalankeun éta Windows 11 Ngungkulan masalah: dina "Setélan" atawa dina Control Panel sarta ngagunakeun métode tambahan.

daptar eusi

Ngajalankeun ngungkulan dina Windows Preferences 11

Cara kahiji pikeun ngajalankeun alat ngungkulan nyaéta ngagunakeun Windows 11 Panganteur Setélan.

Léngkahna sapertos kieu:

  1. Buka setélan ngaliwatan ménu ngamimitian atanapi ku mencét Win + I
  2. Dina Setélan, dina "System", buka pilihan "Troubleshooting".
  3. Layar ngungkulan Windows 11 bakal muncul.
  4. Biasana pemecah masalah anu disarankeun kosong, tapi anjeun tiasa sacara manual ngajalankeun anu anjeun pikahoyong ku ngaklik "Alat ngungkulan langkung seueur."
  5. Pilih troubleshooter anu anjeun hoyong jalankeun teras klik tombol "Run".
  6. Turutan parentah pikeun utiliti dina operasi.

Saatos réngsé, anjeun bakal nampi laporan tina alat ngungkulan, anu tiasa ngandung inpormasi ngeunaan tindakan anu dilakukeun, masalah anu disanghareupan, atanapi, anu ogé henteu mendakan masalah.

Ngungkulan panel kontrol

Pilihan salajengna nyaéta ngajalankeun alat ngungkulan tina Panel Kontrol:

  1. Jalankeun Panel Kontrol Windows 11.
  2. Setel "Témbongkeun" ka "Ikon" teras buka "Ngarengsekeun Masalah".
  3. Pilih item anu dipikahoyong tina alat ngungkulan anu disarankeun, atanapi klik "Tingali sadaya kategori" dina daptar di kénca.
  4. Daptar utilitas mariksa sareng ngungkulan anu sayogi dina "Témbongkeun Sadaya Kategori" sapertos gambar di handap ieu.

Sakali alat ngungkulan tinangtu parantos dijalankeun, sadaya léngkah pikeun ngadiagnosis sareng ngabenerkeun kasalahan poténsial moal dilaksanakeun deui.

Anjeun tiasa langsung ngaksés jandela Parameter sareng alat ngungkulan nganggo paréntah

kontrol / ngaran Microsoft.Troubleshooting

Cara séjén pikeun muka Windows 11 Troubleshooting Tools nyaéta nganggo jandela Setélan Sistem:

  1. Klik-katuhu tombol Mimitian tur pilih Jalankeun atawa pencét kenop Win + Urang Sunda.
  2. lebet kana parentah msconfig terus pencét Enter.
  3. Pindah ka tab "Service".
  4. Pilih "Windows Troubleshooting" sareng pencét tombol "Run".

Pidéo pidéo

Upami alat ngungkulan anu diwangun-di teu tiasa dianggo, émut ngagunakeun titik pamulihan sistem pikeun tanggal nalika masalah sistem ayeuna henteu ditingali.