Ningkatkeun kinerja kaulinan Windows 11 sareng 10 ku nganonaktipkeun fitur kaamanan

Ningkatkeun kinerja kaulinan Windows 11 sareng 10 ku nganonaktipkeun fitur kaamanan

Sakitar sabulan katukang, Microsoft nyebarkeun tulisan dina situs dukungan resmina ngeunaan kamungkinan ngaoptimalkeun kinerja kaulinan ku cara mareuman sababaraha fitur kaamanan anyar Windows 11, anu kitu, ogé aya dina versi 10 sistem.

Tulisan ieu ngeunaan fitur anu disarankeun pikeun ditumpurkeun upami aya masalah sareng kaulinan anu dijalankeun dina Windows 11/10 énggal atanapi dina usaha ningkatkeun kinerja kaulinan.

Pareuman fitur Windows anu tiasa mangaruhan kinerja kaulinan

Sateuacan ngalih ka daptar fitur sareng kumaha nganonaktipkeunana, kuring bakal nunjukkeun sababaraha poin penting:

  • Microsoft sacara resmi ngonfirmasi yén fitur-fitur ieu tiasa mangaruhan aplikasi kaulinan, tapi sanés hartosna mareuman éta dijamin ningkatkeun FPS sareng kinerja umum dina kasus anjeun. Anjeun tiasa maca halaman resmi (dina basa Inggris) di dieu.
  • Ieu nujul kana nganonaktipkeun fungsi anu henteu kritis, tapi kaamanan, anu berpotensi ningkatkeun résiko anu aya hubunganana sareng malware. Kitu cenah, halaman dukungan resmi nyarankeun pikeun mareuman aranjeunna ngan ukur salami patandingan sareng hurungkeun deui saatos pertandingan. Sanajan kitu, ieu moal pisan merenah: reaktivating sababaraha fitur bisa merlukeun anjeun balikan deui komputer.
  • Pos resmi dina situs wéb Microsoft ngan ukur dianggo pikeun Windows 11, tapi kusabab fitur anu sami aya dina Windows 10, kuring nyangka léngkah-léngkah ieu ogé dilarapkeun kana sistem éta.
Anjeun bisa jadi kabetot:  Layar hideung dina Windows 10

Pareuman fitur ngawaskeun integritas mémori

Pilihan Integritas Mémori dina setélan kaamanan Windows "nyegah serangan anu dilakukeun ku cara ngalebetkeun kode jahat kana prosés kaamanan anu luhur." Pikeun nganonaktipkeun:

  1. Buka "Windows Security" (anjeun tiasa nganggo ikon di daérah béwara), angkat ka "Kaamanan Alat" (dipilih di sisi kénca jandela) teras klik tautan "Rincian Isolasi Kernel". Pilihan kadua: Ketik "Isolasi Kernel" dina milarian taskbar sareng arahkeun ka bagian pilihan anu kapendak.
  2. Nonaktipkeun pilihan "Integritas Mémori".
  3. Pareuman komputer.

Pegatkeun sambungan platform tina mesin virtual

Disarankeun ogé nganonaktipkeun komponén Platform Mesin Virtual (perhatikeun yén ayana komponén ieu diperyogikeun, contona, pikeun fungsi anu diwangun dina ngajalankeun aplikasi Android dina Windows 11), ieu tiasa dilakukeun dina setélan tina Windows 11. jeung 10 komponén:

  1. Buka Panel Kontrol - Program sareng Komponén, klik pilihan "Hidupkeun atanapi pareumkeun komponén Windows" di kénca. Anjeun ogé tiasa mendakan item ieu ku milarian taskbar.
  2. Dina daptar komponén anu dipasang, panggihan itemna "Platform mesin virtual", pupus centang kotak teras klik "OK".
  3. Tungguan uninstall parantos réngsé, upami anjeun dipenta pikeun ngabalikan deui komputer, lakukeun

Kuring teu bisa ngomong naon extent ieu bisa ngaoptimalkeun kinerja, tapi meureun nya patut hiji try, saprak Microsoft sorangan nyarankeun ngalakukeun hal ieu, sugan we keur diajak ngobrol ngeunaan pangaruh signifikan tina fitur dina kaulinan individu.