Nyiptakeun disk Windows XP boot

Sering kali, nalika urang mésér komputer anu tos réngsé nganggo sistem operasi anu tos dipasang, urang henteu ngagaduhan disk distribusi dina panangan urang. Dina raraga mulangkeun, masang deui atanapi nyebarkeun sistem dina komputer sanés, urang peryogi média anu tiasa bootable.

Nyiptakeun Windows XP boot disk

Sakabeh prosés nyieun disk bootable XP turun ka ngabakar gambar anu tos dilakukeun tina sistem operasi kana CD kosong. Gambar biasana ngagaduhan ekstensi ISO sareng parantos ngandung sadaya file anu diperyogikeun pikeun boot sareng dipasang.

Cakram boot didamel henteu ngan ukur pikeun masang atanapi masang deui sistemna, tapi ogé pikeun mariksa hard drive pikeun virus, pikeun dianggo sareng sistem file, pikeun ngareset kata sandi pikeun akun. Aya média panyimpenan multi-boot pikeun ieu. Urang ogé bakal ngobrol ngeunaan aranjeunna di handap.

Metoda 1: Cakram tina Gambar

Urang bakal ngadamel disk tina gambar Windows XP anu diunduh tina jaringan nganggo parangkat lunak UltraISO. Kana poko dimana anjeun tiasa kéngingkeun gambar. Kusabab dukungan resmi pikeun XP parantos réngsé, sistemna ngan ukur tiasa diunduh tina situs pihak katilu atanapi torrents. Nalika milih, anjeun kedah merhatoskeun yén gambar na aslina (MSDN), kumargi sababaraha kompilasi panginten tiasa henteu leres sareng ngandung seueur pembaruan sareng program anu teu perlu, seuseueurna waktos ketinggalan jaman.

  1. Selapkeun CD kosong kana drive Anjeun tur ngajalankeun UltraISO. CD-R bakal cekap pikeun tujuan urang, sabab gambar "beurat" kirang ti 700MB. Dina jandéla utama program, dina ménu «Parabot ", panggihan barang anu ngamimitian fungsi rékaman.

  2. Pilih unit kami tina daptar turun. "Anjeunna nyetir". tur nyetel speed nulis minimum tina pilihan ditawarkeun ku program. Ieu diperlukeun sabab gancang "kaduruk" bisa ngakibatkeun kasalahan sarta nyieun sakabéh disc atawa sababaraha file unreadable.

  3. Pencét tombol browsing sareng milarian gambar anu diunduh.

  4. Teras pencét waé tombol na "Rékam". sareng ngantosan prosésna réngsé.

Unit parantos siap, anjeun ayeuna tiasa boot ti dinya sareng nganggo sadaya pungsi.

Metode 2: File Disc

Upami ku sababaraha alesan anjeun ngan ukur ngagaduhan folder file tibatan gambar disk, anjeun ogé tiasa nyeratna kana disk sareng ngajantenkeun bootable. Ieu ogé bakal jalan upami anjeun gaduh disk instalasi duplikat. Catet yén anjeun ogé tiasa nganggo pilihan anu sanés pikeun ngaduplikasi disk: jantenkeun gambar tina gambarna teras bakar kana CD-R.

Inpormasi lengkep: Nyiptakeun gambar dina UltraISO

Dina raraga boot tina disk anu diciptakeun, urang peryogi file boot pikeun Windows XP. Hanjakalna, éta moal tiasa dicandak tina sumber resmi, ku alesan anu sami pikeun ngagantungkeun pangrojong, maka deui anjeun kedah nganggo mesin pencari. File na tiasa disebat xpboot.bin khusus pikeun XP atanapi nt5boot.bin pikeun sadaya sistem NT (universal). Pamundut pamilarian anjeun kedah sapertos kieu: "Unduh tina xpboot.bin" tanpa tanda petik.

  1. Saatos ngaluncurkeun UltraISO, buka menu "File".sareng buka bagian anu disebat ... "Énggal". tur pilih pilihan "Gambar self-loading"..

  2. Saatos tindakan di luhur, jandela bakal kabuka nanyakeun anjeun milih file unduh.

  3. Teras sered sareng leupaskeun file-file tina folder kana workspace program.

  4. Pikeun ngahindarkeun kasalahan disk overflow, atur nilai 703 MB di sudut katuhu luhur interface.

  5. Pencét ikon floppy disk pikeun nyimpen file gambar.

  6. Pilih rohangan hard drive, pasihan nami, teras pencét "Simpen"..

Multi-boot drive

Cakram multi-boot bénten tina disk anu normal anu tiasa dikandungna, salian ti gambar pamasangan sistem operasi, sagala rupa utiliti pikeun dianggo sareng Windows tanpa ngajalankeunana. Hayu urang nyandak conto Kaspersky Rescue Disk ti Kaspersky Lab.

  1. Mimiti, urang kedah ngaunduh matérial anu diperyogikeun.
    • Disk antipirus Kaspersky tiasa dipendakan dina halaman ieu halaman wéb resmi laboratorium:

      Unduh Kaspersky Rescue Disk tina halaman wéb resmi

    • Pikeun nyiptakeun média multiboot, urang ogé peryogi program Xboot. Éta menonjol pikeun nyiptakeun ménu boot tambahan kalayan pilihan distribusi anu terintegrasi kana gambar sareng éta ogé ngagaduhan émulator QEMU nyalira pikeun mariksa éfisiénsi gambar anu diciptakeun.

      Halaman unduhan program dina halaman wéb resmi

  2. Ngajalankeun Xboot teras sered tur teundeun file gambar Windows XP kana jandela program.

  3. Teras, anjeun bakal dipenta pikeun milih bootloader pikeun gambarna. Kami ningali "Grub4dos ISO Image Emulation". Anjeun tiasa mendakanana dina daptar drop-down anu dipidangkeun dina screenshot. Saatos milih éta, pencét "Tambihkeun file ieu".

  4. Kami nambihan disk Kaspersky dina cara anu sami. Dina hal ieu, pamilihan bootloader panginten henteu diperyogikeun.

  5. Pikeun nyiptakeun gambar, pencét tombol. "Nyiptakeun ISO". sareng namina gambar énggal ku milih lokasi pikeun nyimpenna. Pencét kana OK.

  6. Tungguan program pikeun nyandak tugas anu dimaksud.

  7. Xboot teras bakal nawiskeun ngajalankeun QEMU pikeun mariksa gambarna. Masuk akal pikeun satuju pikeun mastikeun yén éta jalan.

  8. Menu boot bakal dibuka sareng daptar distribusi. Anjeun tiasa mariksa masing-masingna ku milih barang anu saluyu sareng panah teras pencét Leumpang ka.

  9. Gambar anu réngsé tiasa diduruk janten dongle nganggo UltraISO anu sami. Disk ieu tiasa dianggo salaku disk instalasi sareng salaku "disk perawatan".

kacindekan:

Ayeuna urang parantos diajar kumaha ngadamel média bootable ku sistem operasi Windows XP. Kaahlian ieu bakal ngabantosan anjeun upami anjeun kedah nga-instal deui atanapi ngahanca, ogé dina kasus inféksi virus sareng masalah sistem operasi anu sanés.

Kami bungah yén kami parantos tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?