Optimisasi sistem operasi Windows XP

Sistem operasi Windows XP, henteu sapertos sistem operasi anu langkung lami, saimbang sareng dioptimalkeun kanggo tugas waktosna. Nanging, aya cara pikeun ningkatkeun performa sakedik deui ku ngarobah sababaraha setélan standar.

Optimisasi Windows XP

Peta anu didadarkeun di handap henteu meryogikeun hak-hak pangguna khusus atanapi program khusus. Nanging, anjeun kedah nganggo CCleaner pikeun sababaraha operasi. Sadaya setélan aman, tapi langkung saé pastikeun sareng nyiptakeun titik balikkeun sistem.

Baca deui: Cara pikeun mulangkeun Windows XP

Ngaoptimalkeun sistem operasi tiasa dibagi kana dua bagian:

  • Kustomisasi unik. Ieu tiasa kalebet ngédit pendaptaran sareng daptar jasa anu dijalankeun.
  • Peta biasa anu kedah dilakukeun sacara manual: defragment sareng bersih disk, edit autoload, mupus tombol pendaptaran anu henteu dianggo.

Hayu urang mimitian ku setélan jasa sareng pendaptaran. Punten perhatoskeun yén bagian tina tulisan ieu ngan ukur pikeun pedoman. Ieu dugi ka anjeun mutuskeun setélan mana anu bakal dirobih, nyaéta naha setélan ieu cocog pikeun kasus anjeun.

jasa

Sacara standar, aya jasa anu dijalankeun dina sistem operasi anu kami henteu nganggo dina padamelan sadidinten. Konfigurasi na ngan saukur nganonaktifkeun jasa. Tindakan ieu bakal ngabantosan memori RAM komputer anjeun sareng ngirangan jumlah aksés kana hard disk.

  1. Jasa diakses ti "Panél Kontrol".dimana buka bagian na "Administrasi"..

  2. Teras, urang ngajalankeun jalan pintas "Jasa"..

  3. Daptar ieu ngandung sadaya jasa anu aya dina sistem operasi. Urang kedah mareuman anu teu dianggo. Sugan, bisi anjeun, sababaraha layanan kedah dijaga.

Calon anu munggaran pikeun dinonaktipkeun nyaéta jasa "Telnet".. Fungsina pikeun nyayogikeun aksés jauh ngalangkungan jaringan kana komputer. Salaku tambahan pikeun ngabébas sumberdaya sistem, ngeureunkeun jasa ieu ngirangan résiko panyusutan anu teu sah kana sistem.

  1. Milarian jasa dina daptar teras pencét dina éta. sareng angkat "Pasipatan"..

  2. Pikeun ngamimitian, layanan kedah dieureunkeun ku tombol "Kanggo"..

  3. Janten anjeun kedah ngarobih jinis ngamimitian janten "Ditumpurkeun". terus pencét OK.

Lakukeun hal anu sami pikeun nganonaktifkeun sesa jasa dina daptar:

  1. "Manajer Sesi Pitulung Desktop Jauh".. Kusabab kami nganonaktifkeun aksés jauh, urang moal butuh jasa ieu ogé.
  2. Léngkah salajengna nyaéta nganonaktifkeun "Pendaptaran jauh". ku alesan anu sami.
  3. "Layanan pesen". éta ogé kedahna dieureunkeun sabab éta ngan ukur jalan nalika nyambung ka desktop tina komputer jauh.
  4. palayanan "Smartcards". ngamungkinkeun urang nganggo unit ieu. Naha anjeun henteu kantos nguping perkawis aranjeunna? Teras we mareumanana.
  5. Upami anjeun nganggo pembakaran disk pihak katilu sareng nyalin perangkat lunak, anjeun henteu kedah "Layanan COM pikeun ngaduruk CD".
  6. Salah sahiji jasa anu paling "pikaresepeun" "Jasa log kasalahan.". Éta teras-terasan ngumpulkeun inpormasi ngeunaan kasalahan sareng ngarecahna, duanana eksplisit sareng implisit, sareng ngahasilkeun laporan dumasar kana éta. File-file ieu sesah kanggo pangguna biasa dibaca sareng dimaksad kanggo dibagi sareng pamekar Microsoft.
  7. "Pangumpul informasi" anu sanésna nyaéta. "Log Kinerja sareng Tanda.". Éta, dina hiji cara, jasa anu lengkep henteu kapake. Éta ngumpulkeun sababaraha data ngeunaan komputer, kamampuan perangkat keras, sareng nganalisis éta.

daptaran

Ngédit sistem pendaptaran ngamungkinkeun anjeun ngarobih setélan Windows. Ieu sipat anu bakal kami anggo pikeun ngaoptimalkeun sistem operasi. Dina waktos anu sasarengan, anjeun kedah émut yén tindakan buru-buru tiasa nyababkeun sistem macet, janten waspada tina titik pamulihan.
Utilitas édisi pendaptaran disebat "Regedit.exe" sareng éta aya dina

C:Windows

Sacara standar, sumber daya sistem disebarkeun sami-sami antara aplikasi latar sareng anu aktip (anu ayeuna urang damel). Setélan salajengna bakal ningkatkeun prioritas anu terakhir.

  1. Buka cabang pendaptaran.

    HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlPriorityControl

  2. Ngan aya hiji konci dina bagian ieu. Pencét kana éta. PCM tur pilih itemna "Robah"..

  3. Dina jandéla nganggo nami "Ganti parameter DWORD" ngarobah nilai ka "6" terus pencét OK.

Teras edit parameter ieu dina cara anu sami:

  1. Pikeun nyepetkeun sistem, anjeun tiasa nyaram kana unduhan kode na driver na tiasa diémutan tina mémori. Ieu bakal pisan ngirangan waktos kanggo milarian sareng ngajalankeunana, sabab RAM mangrupikeun salah sahiji titik paling gancang dina komputer anjeun.

    Parameter ieu aya di alamat

    HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management

    sareng ayeuna disebut "DisablePagingExecutive". Éta kedah dipasihan nilai "1".

  2. Sistem file didamel sacara standar catetan dina tabel MFT utami nalika file terakhir diaksés. Kusabab aya sajumlah file dina hard drive, ieu butuh sababaraha waktos anu penting sareng ningkatkeun beban dina hard drive. Nganonaktipkeun fitur ieu bakal nyepetkeun sadaya sistem.

    Parameter anu bakal dirobah aya dina alamat ieu:

    HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlFileSystem

    Dina folder éta, anjeun kedah milarian konci na "NtfsDisableLastAccessUpdate"sareng ogé ngarobih nilaina kana "1".

  3. Windows XP ngagaduhan debugger anu disebut Dr.Watson, anu ngalaksanakeun diagnostik pikeun kasalahan sistem. Nganonaktipkeunana bakal ngosongkeun sababaraha sumber.

    Jalan:

    HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersionWinlogon

    Parameter - "SFCQuota".nilai pikeun napelkeun nyaéta. "1".

  4. Léngkah satuluyna nyaéta ngabébaskeun jumlah tambahan RAM anu diilikan ku file DLL anu henteu dianggo. Data ieu tiasa "tuang" sakedik rohangan salami operasi anu berkepanjangan. Dina hal ieu, anjeun kedah ngadamel konci nyalira.
  5. Setelan terakhir nyaéta nyaram nyiptakeun salinan gambar leutik gambar (cache). Sistem operasi "émut" gambar leutik mana anu dianggo pikeun nembongkeun gambar khusus dina folder. Nganonaktipkeun fitur bakal ngalambatkeun muka folder gambar ageung sakedik, tapi bakal ngirangan konsumsi sumber.

    Di dahan.

    HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced

    anjeun kedah ngadamel konci DWORD anu disebat "DisableThumbnailCache"sareng nyetél nilai "1".

Pendaptaran beberesih

Nalika file sareng program didamel sareng dihapus salami waktos anu lami, tombol-tombol henteu kapake akumulasi dina pendaptaran sistem. Kana waktosna aranjeunna tiasa janten seueur pisan, nambihan seueur waktos pikeun ngakses setélan anu diperyogikeun. Tangtosna, anjeun tiasa ngaleupaskeun konci sapertos kitu sacara manual, tapi langkung saé nganggo parangkat lunak. Salah sahiji alat ieu nyaéta CCleaner.

  1. Dina bagian "Rékam". pencét tombol "Milarian masalah.".

  2. Tungguan scan pikeun ngalengkepan sareng ngahapus tombol-tombol anu dipendakan.

Ogé baca: Registri beberesih sareng optimalisasi sareng CCleaner

Berkas sampah

File-file ieu kalebet sadayana dokumén dina sistem samentawis sareng folder pangguna, data sindangan sareng program sareng item riwayat peramban, jalan pintas "teu dikenal", eusi bin ulang, sareng seueur deui. Aya seueur katégori sapertos kitu. CCleaner ogé bakal ngabantosan anjeun pikeun ngaleungitkeun beban ieu.

  1. Buka bagéan éta "Ngabersihan".parios kotak di gigireun katégori anu anjeun pikahoyong, atanapi tinggalkeun sadayana sakumaha ayana, teras pencét "Nganalisis"..

  2. Nalika program réngsé nyeken hard drive pikeun file sampah, hapus sadaya posisi anu dipendakan.

Baca ogé: Bersihkeun komputer tina sampah sareng CCleaner

Defragment hard drive

Nalika urang ningali file dina folder naon, urang henteu terang yén éta saleresna tiasa aya di sababaraha tempat dina disk sakaligus. Henteu aya anu hebat ngeunaan ieu, éta ngan ukur file na bakal tungtungna aya dina sakumpulan (sakumpulan) anu sacara fisik bakal sumebar di saluruh permukaan HDD. Ieu disebut fragméntasi.

Upami sajumlah ageung file dipisah-pisah, hard drive controller kedah sacara harfiah milariannana, sareng éta peryogi waktos. Fitur defragmentasi diwangun kana sistem operasi, anu mendakan sareng ngagabungkeun sakumpulan file, tiasa ngabantosan milah file dump.

  1. Dina polder "Komputer abdi". muru PCM dina hard drive sareng angkat ka sipat na.

  2. Teras, urang bakal angkat ka tab "Palayanan". terus pencét "Laksanakeun defragmentasi.".

  3. Dina jandéla utiliti (namina chkdsk.exe) pilih "Nganalisis". sareng upami disk kedah dioptimalkeun, kotak dialog bakal muncul anu naroskeun ka anjeun pikeun ngalaksanakeun operasi.

  4. Beuki luhur tingkat fragméntasi, beuki lami anjeun kedah ngantosan prosedur réngsé. Nalika prosés na réngsé, anjeun kedah ngabalikan komputer anjeun.

Defragmentasi kedah langkung saé dilakukeun saminggu sakali, sareng sahenteuna unggal 2-3 dinten upami anjeun aktip digawé. Ieu bakal ngajaga hard drive anjeun dina urutan anu rélatif sareng ningkatkeun kinerjaana.

kacindekan:

Saran anu dirumuskeun dina tulisan ieu bakal ngamungkinkeun anjeun ngaoptimalkeun sahingga ngagancangkeun Windows XP. Perlu dipikaharti yén tindakan ieu sanés "overclocking" pikeun sistem anu lemah, éta ngan ukur nyababkeun panggunaan rasional sumberdaya disk, RAM sareng waktos CPU. Upami komputer anjeun tetep "nabrak," éta waktuna pikeun ningkatkeun ka pakakas anu langkung kuat.

Kami resep kami sanggup ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?