Masang Panglima tengah wengi dina CentOS

Seueur pangguna langkung resep masang pangatur file tambahan dina Linux kanggo ngagentos alat anu dipasang sacara standar. Salah sahiji solusinya nyaéta Midnight Commander, anu parantos dianggap FM anu paling populér sareng gampang dianggo salami sababaraha taun. Pangguna CentOS sering nyanghareupan masalah ieu, tapi pamula panginten henteu terang kumaha cara masang parangkat lunak sapertos kitu. Di handap ieu, kami hoyong nunjukkeun anjeun dua cara pikeun ngalaksanakeunana, sahingga anjeun tiasa milih anu pangsaéna sareng nuturkeun pitunjuk pikeun aplikasi anu suksés.

Masang Panglima tengah wengi dina CentOS

Hanjakalna, Midnight Commander henteu aya di perpustakaan aplikasi standar, janten teu aya cara pikeun ngaunduh file manager ieu ngalangkungan antarbeungeut pangguna anu grafis. Ieu bakal nyéépkeun anjeun ngan dua pilihan, Repository resmi atanapi Repository pangguna. Pilihan kahiji bakal optimal nalika anjeun kedah kéngingkeun vérsi stabil anu paling anyar pikeun parangkat lunak, sareng anu kadua nalika anjeun kedah milih anu leres. Hayu urang tingali masing-masing sahijina kalayan langkung rinci.

Metode 1: Repositori resmi

Intina tina metode ieu nyaéta yén pangguna ngasupkeun paréntah khusus dina "Terminal".pikeun ngamimitian prosés kéngingkeun sareng masang file anu diperyogikeun. Hal ieu dilakukeun ku nganutkeun ngan ukur hiji argumen sareng nami parangkat lunak anu cocog. Dina hal Panglima tengah wengi, operasi ieu sapertos kieu:

  1. Lumpat "Terminal". ngalangkungan menu aplikasi atanapi ku mencét tombol standar Ctrl + Alt + T.
  2. Dina garis anu nembongan, lebetkeun sudo yum install mc teras klik Abdi lebet.
  3. Peta ieu dilakukeun salaku superuser, janten anjeun kedah ngoténtikasi akun ku netepkeun kecap akses.
  4. Anjeun teras bakal dibéjaan yén pamasangan versi tinangtu tina iket badé dimimitian. Konpirmasi ieu ku milih pilihan y.
  5. Ngantosan instalasi janten réngsé. Biasana henteu langkung ti menit sabab iketna ngan ukur dikomprés 1,7 megabytes sareng 5,6 megabyte saatos dibongkar.
  6. Ayeuna anjeun tiasa nganggo daptar aplikasi pikeun ngajalankeun Midnight Commander ku ngaklik ikon anu aya atanapi ngan saukur ngetik mc dina konsol.
  7. Sakumaha anjeun tiasa tingali, anu mimiti ngajalankeun suksés, anu hartosna yén file manager tiasa dianggo leres dina sési terminal ayeuna.

Pamasangan aplikasi sanés ngalangkungan Repository resmi dilakukeun sacara praktis sami, sareng ngan ukur namina dirobih. Sarat utama nyaéta sambungan aktip kana Internét, sabab sadaya bungkus tos diunduh ti jaringan. Upami anjeun hoyong masang Midnight Commander dina PC tanpa aksés Internét, anjeun kedah nganggo metode anu langkung rumit, anu bakal kami ngajelaskeun di handap ieu.

Metode 2: Repository khusus

Hayu urang perhatoskeun langsung yén bagian anu hésé tina metode ieu nyaéta kabutuhan ngabongkar sareng masang format file TAR.GZ. Upami anjeun mendakan Panglima Tengah wengi dina format RPM di mana waé, anjeun tiasa ngan ukur dua kali klik kénca kana paket éta sareng turutan pitunjuk anu dipasihkeun, tapi upami anjeun henteu ningali, pituduh ieu khusus kanggo anjeun.

Buka gudang pangguna Midnight Commander

  1. Anggo tautan di luhur pikeun ngaksés sérver gudang kanggo vérsi MC anu sanés. Di dieu, milari pilihan anu cocog sareng pencét kana tombol mouse kénca.
  2. Punten pilih pilihan. "Simpen File"tandana barang ku spidol teras pencét "SATUJU"..
  3. Tungguan pamasanganna réngsé sareng teras teraskeun dipasang. Ieu dijelaskeun sacara rinci dina artikel sanés dina halaman wéb kami, anu tiasa diaksés ku ngaklik tautan di handap.

Baca deui: Masang file TAR.GZ dina CentOS

Ieu sadayana metode masang file manager anu dimaksud dina CentOS. Anu anjeun kedah lakukeun nyaéta milih anu cocog sareng anjeun sareng turutan pitunjukna. Upami anjeun ujug-ujug mutuskeun yén alat ieu henteu cocog pikeun anjeun, kami nyarankeun anjeun maca ulasan ngeunaan solusi populér anu sanés pikeun Linux dina ulasan anu misah dina halaman wéb kami.

Baca langkung seueur: Pangatur file pikeun Linux

Kami bungah yén kami parantos tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

Ngajelaskeun naon anu henteu hasil pikeun anjeun.
Spesialis kami bakal nyobian ngaréspon gancang-gancang.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun?