Masang Windows 11 tina USB stick

Tutorial ieu nunjukkeun step by step kumaha cara masang Windows 11 tina USB flash drive dina komputer atanapi laptop. Prosés pamasangan anu bersih cocog pikeun sistem anu sapinuhna cocog sareng sistem operasi anu anyar sareng pikeun komputer anu henteu cocog sareng Windows 11: anu henteu cocog sareng platform TPM 2.0 sareng TPM 1.2, kalayan non-CPU anu cocog atanapi kalayan mode boot aman. Ogé teu aya bédana dina prosés upami pamasangan parantos dilakukeun tina disk instalasi DVD.

Upami anjeun saacanna ngagaduhan versi Windows anu dilisensikeun dipasang dina PC atanapi laptop anjeun, anjeun moal kedah ngalebetkeun konci nalika instalasi Windows 11, sareng sistem bakal otomatis aktip nalika anjeun nyambung kana Internét, upami anjeun parantos masang édisi anu sami sistem operasi -Pro atanapi Home- anu sateuacanna anjeun ngagaduhan lisénsi digital atanapi sanés.

Nyiptakeun iteuk USB bootable pikeun dipasang

Sateuacan ngamimitian pamasangan, anjeun kedah nyiapkeun tongkat USB pamasangan atanapi, hartosna, tongkat USB bootable anu ngandung file Windows 11. Dina kasus sistem operasi anu anyar, sababaraha nuansa kedah diperhatoskeun dina bagian ieu:

  • Upami komputer atanapi laptop anjeun sapinuhna cocog sareng Windows 11, atanapi sauyunanana ngan ukur diwujudkeun ku generasi CPU anu henteu didukung, anjeun tiasa nganggo cara resmi nyiptakeun flash drive bootable nganggo Media Creation Tool, anu bakal dibahas di handap ieu. Anjeun tiasa mendakan naha komputer anjeun cocog nganggo metode dina artikel Kumaha mariksa kasaluyuan sareng Windows 11.
  • Upami alat henteu ngadukung sarat minimum Windows 11, biasana henteu gaduh dukungan pikeun Modél Platform Terpercaya TPM 2.0 atanapi TPM 1.2 (versi ieu cocog pikeun pamasangan anu bersih), anjeun kedah ngadamel drive instalasi nganggo metode alternatif, sapertos kieu ngajelaskeun didieu: Windows 11 bootable USB flash drive atanapi gambar tanpa TPM, CPU sareng Secure Boot.

Pikeun nyiapkeun Windows 11 bootable flash drive pikeun pamasangan sistem aslina anu bersih nganggo metode resmi anu ditawarkeun ku Microsoft, turutan léngkah ieu:

  1. Buka halaman instalasi Windows 11 dina halaman wéb resmi Microsoft - https://www.microsoft.com/ru-ru/software-download/windows11
  2. Dina "Nyiptakeun Windows 11 Instalasi Média", klik "Unduh" teras simpen Alat Pembuatan Media kana komputer anjeun.
  3. Ngajalankeun utiliti sareng teras nampi istilah perjanjian lisénsi.
  4. Layar salajengna naros anjeun pikeun ngonpigurasikeun basa sareng versi sistemna. Setélan standar dipilih pikeun cocog sareng sistem anu parantos dipasang dina komputer anjeun. Pupus centang pilihan "Anggo setélan anu disarankeun pikeun komputer ieu" anjeun bakal tiasa milih basa sistem. Nilai dina kolom "Leupaskeun" bakal tetep "Windows 11": flash drive bakal ngandung 11-bit Windows 64 Pro sareng Home.
  5. Léngkah satuluyna nyaéta milih média pamasangan anu badé didamel. Pilih "USB flash drive" upami USB flash drive diperyogikeun pikeun dipasang.
  6. Tina daptar média anu tiasa dicabut, pilih USB flash drive dimana file instalasi na bakal ditulis. Sadaya data dina mémori USB bakal dihapus. Upami anjeun teu acan nyambungkeun drive na, pasang sareng pencét "Refresh Disk List". Upami iteuk USB henteu didaptarkeun nalika anjeun nyolok, komputer tiasa ngadeteksi salaku "drive lokal" tibatan "drive anu tiasa dicabut" - cobian nganggo anu sanés.
  7. Tungguan Windows 11 pikeun ngaunduh sareng nyerat file kana drive anu tiasa dicabut.
  8. Nalika nyiptakeun bootable flash drive parantos réngsé, anjeun bakal kéngingkeun pesen "USB flash drive siap", pencét "Rengse" kanggo kaluar tina alat panyipta média.

Upami anjeun gaduh gambar Windows 11 ISO anjeun nyalira pikeun dipasang, tibatan metode resmi anu disarankeun, anjeun tiasa nganggo cara séjén pikeun nyiptakeun Windows 11 bootable USB flash drive anu ngamungkinkeun anjeun nyerat gambar anjeun nyalira.

Persiapan masang sareng boot tina USB stick di BIOS (UEFI)

Sateuacan ngalakukeun pamasangan sistem anu bersih, jaga pikeun ngahemat data anu penting, kalebet desktop sareng folder pangguna anjeun, utamina upami anjeun ngarencanakeun pormat drive sistem. Mangrupikeun ide anu saé pikeun ngahemat aranjeunna pikeun drive éksternal; hal anu paling alus pikeun dilakukeun upami sistem anu ayeuna dipasang dina modeu UEFI dina drive GPT nyaéta nyimpenna kana partisi disk anu misah (sacara konvensional "Disk D").

Pikeun boot tina flash drive nganggo file instalasi Windows 11, anjeun kedah ngabalikan deui. Milih "Restart" sanés "Pareuman" teras ngahurungkeun komputer dina titik ieu tiasa penting - mareuman sareng hurung nalika Windows fast boot diaktipkeun tiasa nyegah anjeun nuturkeun léngkah ieu.

Saatos reboot, anggo salah sahiji tina dua pilihan:

  • Buka BIOS (UEFI) sareng pasang Windows 11 boot stick heula dina daptar alat boot. Éntri kana BIOS PC desktop biasana dilakukeun ku mencét tombol Del nalika ngahurungkeun PC. Dina buku catetan, éta F2, tapi pilihan séjén ogé dimungkinkeun. Ilaharna, inpormasi ngeunaan konci pikeun mencét pikeun ngasupkeun setup nembongan di handapeun layar. Baca deui: Kumaha boot tina USB stick dina BIOS / UEFI.
  • Anggo menu boot, ménu khusus anu dibuka ku konci sanésna sareng anu ngamungkinkeun anjeun milih alat boot sakali, urang kedah milih unit instalasi anu didamel. Detil: Kumaha cara nuliskeun menu boot dina komputer atanapi laptop.

Dina kadua kasus, tetep émut sarat penting ieu di handap nalika masang Windows 11: boot kedah dilakukeun dina modeu UEFI, modeu tiasa diatur sacara normal dina BIOS, tapi tetep ingetan ieu di handap:

  • Nalika nganggo menu boot kalayan mode UEFI diaktipkeun sareng dukungan Legacy, flash drive tiasa nembongan dua kali dina daptar alat boot. Dina hal ieu, pilih conto anu ditandaan salaku UEFI atanapi EFI.
  • Dina sababaraha sistem, upami mode Legacy sareng UEFI didukung, dimungkinkeun pikeun boot dina modeu Legacy sacara standar. Solusina nyaéta pikeun nganonaktifkeun Dukungan Warisan (éta ogé tiasa disebat CSM Support atanapi Compatibility Support Mode) dina BIOS sahingga boot parantos dilakukeun dina UEFI.
  • Bisi aya pilihan boot anu aman dina setelan BIOS (biasana tab anu patali sareng kaamanan), langkung saé pikeun ngaktipkeunana pikeun pamasangan Windows 11.
  • Memori USB tiasa waé teu némbongan di antara alat boot anu sayogi. Kamungkinan sabab sareng solusi dijelaskeun dina Naon anu kedah dilakukeun upami BIOS atanapi UEFI henteu ningali bagian USB stick bootable.

Saatos boot tina sebaran Windows 11, anjeun bakal langsung ningali logo sistem sareng lebet installer, atanapi anjeun bakal ningali "Pencét tombol naon waé kanggo boot tina CD atanapi DVD", dina kasus anu terakhir, cukup pencét tombol naon waé dina keyboard anjeun.

Proses instalasi Windows 11 dina komputer atanapi laptop

Teras, urang bakal ngalangkungan unggal léngkah pamasangan bersih Windows 11 sacara rinci, detil naon anu kedah dilakukeun nalika milih partisi atanapi ngadamel akun, sareng bédana nalika masang Windows 11 Pro sareng Home.

Masang Windows 11 turutan léngkah ieu:

  1. Layar pamasangan anu munggaran naros anjeun pikeun milih basa, format waktos, sareng metode input anjeun. Setélan standarna nyaéta "Rusia". Pencét tombol «Teras».
  2. Pencét tombol "Pasang" dina jandéla salajengna.
  3. Dina sababaraha komputer, pesen kasalahan tiasa muncul dina titik ieu sareng dina sababaraha komputer saatos léngkah 4 atanapi 5: Teu tiasa ngamimitian Windows 11 dina komputer ieu. Komputer ieu henteu nyumponan sarat sistem minimum pikeun masang vérsi Windows ieu. Ieu tiasa disababkeun ku:
    • ditumpurkeun TPM 2.0 atanapi TPM 1.2 dukungan di BIOS, pedaran ngeunaan cara ngaktipkeun dukungan TPM di BIOS / UEFI tiasa ngabantosan di dieu.
    • Teu aya dukungan TPM - dina hal ieu anjeun kedah nganggo metode alternatif pikeun nyiptakeun flash bootable sakumaha anu dijelaskeun dina awal manual.
    • Anggo modeu Warisan pikeun boot tina batang masang.
  4. Dina alat anu pabrikna teu acan nga-pasang salah sahiji vérsi Windows anu pang anyarna, anu konci na disimpen dina UEFI, jandela "Aktipkeun Windows" bakal némbongan, ngajurung anjeun ngalebetkeun konci produk. Dina kaseueuran kasus, upami Windows 10 atanapi Windows 11 parantos dipasang dina komputer atanapi laptop éta, aya lisénsi digital anu disimpen ku Microsoft sareng henteu kedah dilebetkeun konci na: ngan ukur pencét "Kuring henteu ngagaduhan konci produk "Sareng saatos instalasi sareng konéksi kana Internét réngsé, sistem bakal diaktipkeun sacara otomatis. Upami anjeun gaduh konci anu dipésér nyalira atanapi konci produk anu dirékam tina versi sistem anu langkung tiheula, lebetkeunana.
  5. Upami anjeun milih "Kuring henteu ngagaduhan konci produk", anjeun bakal dipenta pikeun milih édisi sistem operasi anjeun, biasana Windows 11 Home atanapi Windows 11 Pro. Upami anjeun sateuacanna masang sistem anu dilisensikeun tina salah sahiji édisi ieu, kalebet versi samemehna, anjeun kedah milih vérsi anu sami anu dipasang pikeun nyimpen lisénsi anjeun.
  6. Centang kotak "Kuring nampi istilah perjanjian lisénsi" teras pencét tombol "Salajengna".
  7. Léngkah ieu naroskeun ka anjeun pikeun milih jinis pamasangan - éta tiasa "Anyarkeun" ku data anu disimpen na ngan upami anjeun gaduh sistem dina komputer anjeun anu tiasa diénggalan, atanapi - "Khusus: Instalasi Windows hungkul (pikeun pangguna canggih)» Kalayan pilihan partisi instalasi sareng pilihan format drive, upami sanés pamasangan Windows 11 anu bersih, éta dina konteks paréntah ieu pilihan anu kadua dianggap.
  8. Ieu bakal nyandak jandela pikeun milih partisi disk anu anjeun badé pasang. Upami anjeun gaduh sababaraha hard drive sareng drive SSD, sareng upami sistem operasi parantos dipasang dina komputer anjeun, jumlah partisi disk tiasa penting, sareng anjeun tiasa nampi peringatan atanapi pesen yén Windows henteu tiasa dipasang dina partisi. Disk iraha anjeun milih sababaraha diantarana (kasalahan anu paling umum bakal ditutupan dina bagian salajengna ngeunaan manual ieu). Pilihan sareng fitur anu diperhatoskeun dina jandéla ieu diwincikan di handap ieu.
    • Upami anjeun saacanna parantos masang sistem anu sanés dina modeu UEFI, sareng partisi anu aya dina salah sahiji partisi dina "Disk 0", anjeun tiasa milih partisi éta sareng pormatna, teras pencét "Next" kanggo neraskeun instalasi.
    • Upami partisi anu dipilih henteu diformat - dina hal ieu file tina sistem lami bakal réngsé dina folder Windows.old saatos dipasang, kalebet file tina folder pangguna sapertos desktop, dokumén sareng gambar.
    • Upami anjeun gaduh sababaraha disk fisik dina komputer, éta bakal muncul salaku Disk 0, Disk 1, sareng sajabina, anu masing-masing tiasa gaduh sababaraha partisi. Paduli disk mana anjeun mutuskeun masang Windows 11, usaha nyerat partisi anu disumputkeun ku bootloader mimiti dilakukeun ka Disk 0. Ieu tiasa penting: contona, upami anjeun masang sistem dina SSD nomer 1 sareng bootloader réngsé dina HDD dipetakeun salaku Disk 0, nganonaktipkeun HDD bakal nyegah SSD tina boot. Solusi anu mungkin: Pegatkeun sambungan non-sistem sacara fisik nalika dipasang, gentos urutan drive (upami pilihan sapertos kitu disayogikeun dina BIOS, biasana misah tina parameter boot), gentos SATA gagang antara drive (pikeun drive anu nganggo interface ieu) supados drive katingali salaku Disk 0 dina installer.
    • Dina sababaraha kasus, dina PC nami mérek, notebook sareng PC sadayana-di-hiji, panginten aya partisi anu disumputkeun sakitar 10-20GB dina drive. Ieu biasana partisi cadangan sistem pikeun pamulihan darurat, kuring nyarankeun tetep, tapi upami anjeun yakin anjeun teu butuh - mungkin waé mupus.
    • Upami anjeun masang dina salah sahiji partisi disk 0, sareng teu aya data penting dina disk fisik éta, langkung saé mupus sadaya partisi dina disk éta nganggo tombol "Hapus", teras pilih "Spasi henteu kapaké dina disk 0 »Teras pencét« Teras »tanpa partisi atanapi pormat. Dina hal ieu, installer sacara otomatis bakal ngonpigurasi drive kana jinis partisi anu leres (GPT), nyiptakeun seueur partisi disumputkeun alit saperluna, dina lokasi anu leres, sareng nyayogikeun ruang sésana kana partisi sistem Windows 11 - "Drive C» . Upami anjeun ogé peryogi partisi sanés dina disk, anjeun tiasa nyiptakeunana saatos masang OS.
    • Upami sistem samemehna dipasang dina salah sahiji partisi dina modeu UEFI sareng anjeun henteu pormat, sareng anjeun milih partisi sanés pikeun masang Windows 11, sistem bakal dipasang, sareng nalika boot komputer, ménu bakal muncul sareng pilihan pikeun milih sistem pikeun nyarek.
    • Pesen "Kanggo masang vérsi ieu Windows disk sistem kedahna 52GB atanapi kirang" nalika masang Windows 11 kedah dibaca salaku "sahenteuna" sareng perhatoskeun yén pamasanganana tiasa diteraskeun sanaos peringatan éta.
    • Upami, nalika milih partisi, pesen némbongan nyatakeun yén Windows 11 henteu tiasa dipasang dina partisi éta, pencét "Tampilkeun detil" pikeun nangtoskeun alesanana - alesan anu paling umum dijelaskeun dina bagian Masalah Pamasangan Mungkin. Hal anu sami pikeun pesen "Gagal nyiptakeun anyar atanapi mendakan partisi anu aya", anu tiasa muncul saatos diklik "Teras".
  9. Saatos milih partisi, prosés instalasi Windows 11 bakal dimimitian: nyalin file, masang komponén, sareng pembaruan. Sakali réngsé, komputer bakal dihurungkeun deui. Upami layar installer anu munggaran némbongan deui saatos reboot, tutup sareng robih parameter boot di BIOS / UEFI supados alat boot anu munggaran ditetepkeun salaku Windows Boot Manager, System Hard Drive, atanapi SSD. Solusi sanésna nyaéta sacara fisik nyabut tongkat USB bootable.
  10. Saatos reboot sareng nyiapkeun kanggo neraskeun pamasangan, tahap konfigurasi sistem awal bakal dimimitian: layar pilihan daérah bakal muncul, pilih daérah anu dipikahoyong.
  11. Konpigurasikeun tata letak keyboard anu leres, standar na nyaéta Rusia pikeun vérsi basa Rusia Windows 11.
  12. Anjeun bakal dipenta pikeun nambihan tata perenah keyboard anu kadua. Upami anjeun ngan ukur peryogi basa Inggris (AS) sareng tata ruang anu anjeun pilih dina léngkah sateuacana - pencét "Langkung", tata perenah Inggris (AS) henteu kedah ditambihan sareng diaktipkeun sacara standar dina sistem.
  13. Upami anjeun henteu ngagaduhan sambungan Internet kabel aktip, anjeun bakal dipenta pikeun nyieun konéksi Internét nganggo Wi-Fi atanapi cara sanés. Dina kasus Windows 11 Pro, dimungkinkeun pikeun milih "Kuring henteu ngagaduhan sambungan Internet" sareng neraskeun pamasangan offline. Dina Windows 11 Home konéksi wajib sareng pilihan éta henteu nembongan.
  14. Upami anjeun milih "Kuring henteu gaduh konéksi Internét" nalika masang Windows 11 Pro, anjeun bakal ngalebetkeun nami pangguna lokal anjeun. Kuring nyarankeun anjeun ulah nganggo "Administrator" salaku nami pangguna, nami ieu ditangtoskeun pikeun akun anu disumputkeun dina sistem. Léngkah ieu ngan ukur dilarapkeun kana konéksi Internét anu aktip.
  15. Upami anjeun gaduh konéksi Internét, saatos prosés cekap cek pikeun ngapdet, anjeun bakal dipénta nami komputer anjeun, anu dianggo pikeun ngaidentipikasi komputer dina jaringan, léngkah anu henteu diperyogikeun, tapi paling saé dilakukeun. . Anjeun tiasa ngarobih basa input ku mencét Alt + Shift atanapi Windows + Space. Saatos ngaganti nami komputer, reboot bakal dilakukeun.
  16. Léngkah "Pilih kumaha ngonpigurasikeun alat" ngan nembongan nalika Windows 11 Pro dipasang sareng aya sambungan Internet. Kanggo panggunaan pribadi sareng bumi, pilih 'Siapkeun kanggo panggunaan pribadi'.
  17. Anjeun bakal dipenta pikeun log in nganggo akun Microsoft. Dina layar anu sami, anjeun tiasa nyiptakeun nganggo item saluyu dina layar. Di Windows 11 Home anjeun ngan ukur tiasa lebet sareng akun Microsoft (tapi éta tiasa dipasang nganggo akun Microsoft, sareng parantos aya dina sistem anu dipasang ngadamel akun administrator lokal sareng mupus akun Microsoft anu dianggo sateuacana). Dina Windows 11 Pro anjeun tiasa pencét dina "Preferensi Login" teras pilih "Akun Pisahkeun" kanggo nyetél akun lokal dina komputer.
  18. Sakali anjeun parantos lebet atanapi ngadamel akun Microsoft, anjeun bakal dipenta pikeun nyiptakeun PIN, mastikeun panyiptaanana, sareng lebetkeun sareng mastikeun PIN. Sacara standar anjeun ngan ukur tiasa nganggo nomer, tapi anjeun tiasa ngaktipkeun dukungan hurup sareng simbul nganggo kotak anu saluyu. PIN ngan ukur dianggo pikeun log in sareng mastikeun tindakan masing-masing dina komputer ieu sareng sanés gaganti kecap konci: kadang kecap akses tiasa diperyogikeun sareng henteu kedah hilap.
  19. Upami anjeun kantos nganggo Windows 11 atanapi 10 sareng akun Microsoft anjeun, anjeun bakal dipenta pikeun mulangkeun data anu disingkronkeun sareng Microsoft, kalebet aplikasi toko, setélan OneDrive, sareng seueur deui. Pilihanna terserah anjeun, dina conto di handap ieu pilih "Siapkeun salaku alat énggal".
  20. Atur setélan privasi anjeun. Masing-masing skénario dijelaskeun sacara rinci. Pikeun kaperluan pribadi, kuring biasana ngantepkeun opsi "Lokasi" sareng "Milarian alat", nganonaktifkeun anu sanés.
  21. Anjeun teras bakal dipenta pikeun nyadangkeun file anjeun ka OneDrive, anu hartosna sacara otomatis nyadangkeun file "di luar" folder OneDrive utama: tina desktop, tina folder "Dokumén" khusus »Sareng« Gambar », kalayan cadangan aya dina sadaya alat anu gaduh akun Microsoft sami, contona, dina sababaraha komputer anjeun kéngingkeun eusi anu sami tina desktop anjeun. Pilihanna terserah anjeun.
  22. Ieu bakal ngamimitian tahapan nyiapkeun Windows 11 pikeun ngajalankeun anu munggaran - tiasa nyandak sababaraha menit dina komputer kinerja tinggi nganggo SSD atanapi waktos anu cukup lami dina komputer sareng notebook anu laun kalayan hard drive. Tinggalkeun komputer teras ngantosan prosésna réngsé.
  23. Windows 11 parantos hasil dipasang.

Upami sadaya léngkah parantos réngsé hasil sareng pamasangan bersih Windows 11 parantos dilakukeun tina USB stick, kuring nyarankeun maca bagian léngkah pasca-instalasi tina tulisan éta, sareng pikeun anu henteu ragu, bagian salajengna tina manual éta.

Mungkin masalah nalika dipasang

Kaseueuran kasalahan sareng masalah pamasangan lumangsung nalika fase pamilihan partisi pamasangan Windows 11, tapi panginten tiasa aya skénario anu sanés, anu sawatara diantarana parantos dibahas di luhur, sareng anu sanés anu umum sapertos ieu. Upami anjeun henteu mendakan jawaban anu anjeun milari dina daptar, kuring nyarankeun anjeun milarian situs: kaseueuran kaayaan umum parantos dibahas, sareng solusi pikeun vérsi anu langkung lami tina sistem operasi ogé katutupan di dieu.

  • Teu tiasa ngajalankeun Windows 11 dina komputer ieu. Komputer ieu henteu nyumponan sarat sistem minimal pikeun masang vérsi Windows ieu - kamungkinan solusi sareng alesan didadarkeun dina léngkah 3 prosés instalasi di luhur.
  • Supir diperyogikeun dina tahap pamilihan partisi pikeun masang Windows 11.
  • Henteu tiasa dipasang dina unit ieu. Aya tabel partisi MBR dina drive anu dipilih. Alesanna nyaéta drive sateuacanna dianggo pikeun sistem anu boot dina modeu Warisan atanapi, dina hal drive non-system, éta mimitina ngagaduhan tabel partisi MBR. Solusi: Upami teu aya data penting dina drive, anjeun tiasa mupus sadaya partisi, pilih rohangan anu henteu dianggo teras pencét "Salajengna", konvérsi bakal dilakukeun sacara otomatis. Anjeun tiasa nganggo program partisi disk pihak katilu atanapi nganggo Windows 'built-in mbr2gpt.exe pikeun ngarobih tanpa kaleungitan data. Maca deui: Disk anu dipilih ngagaduhan méja partisi MBR - Kumaha cara méréskeunana?
  • Kami henteu tiasa nyiptakeun partisi énggal atanapi mendakan anu parantos aya - éror lumangsung nalika installer henteu tiasa mendakan ruang partisi anu henteu dianggo dina disk sareng henteu tiasa nyiptakeun partisi sistem anu disumputkeun (henteu paduli jumlah rohangan bébas dina partisi anu aya). Kasalahan biasana lumangsung nalika pormat disk sareng alat pihak katilu tanpa tumut kana perluna ninggali rohangan anu teu aya alihan dina SSD atanapi HDD. Solusina nyaéta mupus partisi atanapi partisi sahingga rohangan disk anu henteu tiasa dianggo tiasa dianggo pikeun nyiptakeun partisi tina sistem Windows 11.
  • Umum saatos dipasang: Windows henteu tiasa ningali hard drive kadua atanapi SSD.

Kalepatan sanésna ogé tiasa: dina sadaya kasus, émut pikeun milarian solusi dina situs ieu sareng dina Internét, sareng ngajelaskeun kaayaan dina koméntar, aya kamungkinan luhur yén cara tiasa dipendakan pikeun ngalereskeun masalah.

Tindakan saatos dipasang

Saatos instalasi réngsé sareng konéksi Internét, Windows 11 bakal milarian sareng masang driver pikeun alat-alat anu didukung di tukang; prosésna tiasa nyandak waktos anu lami (dugi ka sajam) sareng henteu sadayana supir dipasang dina waktos anu sami.

Kajadian di handap ieu tiasa lumangsung nalika unduhan supir otomatis awal sareng bakal ngaleungit engké:

  • Beban CPU tinggi, noise system tiis.
  • Layar samentawis luntur nalika masang supir kartu vidéo.
  • Konéksi alat sareng sora sambungannana.

Émut yén supir anu diunduh sacara otomatis, sanaos cocog, sanés anu pangsaéna: éta asalna ti Microsoft Update Center, aranjeunna panginten henteu gaduh vérsi anu pang anyarna (éta tiasa kritis pikeun kartu vidéo) atanapi henteu dina akun lengkep pikeun spésifik tina hardware (sering pikeun laptop).

Pikeun kartu vidéo, naha terpadu atanapi diskrit, kuring nyarankeun pisan sacara manual unduh file supir ti situs web resmi NVIDIA, AMD, atanapi Intel sareng sacara manual masangna dina komputer.

Upami sababaraha alat henteu jalan leres, cobian sacara manual unduh sareng pasang driver resmi ti pabrik alat anjeun - tina halaman wéb motherboard dina kasus PC, atanapi tina halaman wéb pabrikan laptop. Catet yén kaseueuran supir pikeun vérsi anu langkung lami tina sistem operasi bakal tiasa dianggo ogé dina Windows 11.

Pidéo pidéo

 

Upami anjeun ngagaduhan patarosan sanés, naroskeun ka aranjeunna sareng tong hilap milarianana, éta tiasa nyepetkeun solusina.