Parentah pikeun panggunaan WinSetupFromUSB

Program gratis WinSetupFromUSB, didesain pikeun nyiptakeun bootable atanapi multiboot flash drive - anu kuring sering keuna dina artikel dina situs ieu - mangrupikeun salah sahiji alat anu paling fungsional nalika nyerat drive USB bootable nganggo Windows 10, 8.1 sareng Windows 7 (tiasa sakaligus dina flash drive), Linux, sababaraha LiveCDs pikeun sistem UEFI sareng Warisan.

Nanging, henteu sapertos Rufus, salaku conto, henteu gampang pikeun pangguna novice milarian terang kumaha ngagunakeun WinSetupFromUSB, sareng aranjeunna tungtungna nganggo pilihan sanés, panginten langkung saderhana, tapi sering kirang fungsina. Pitunjuk dasar ieu pikeun ngagunakeun program pikeun padamelan anu paling umum ditujukeun ka aranjeunna. Program pikeun nyiptakeun bootable flash drive.

Dimana pikeun ngaunduh WinSetupFromUSB

Pikeun ngaunduh WinSetupFromUSB, buka situs wéb resmi program http://www.winsetupfromusb.com/downloads/, sareng unduh di ditu. Boh vérsi WinSetupFromUSB pangénggalna sareng pangwangunan sateuacanna sok sayogi dina situs (kadang aya gunana).

Program henteu meryogikeun pamasangan dina komputer anjeun: kantun angkat file ieu sareng ngajalankeun versi anu dipikahoyong - 32-bit atanapi x64.

Kumaha carana ngadamel flash drive bootable nganggo WinSetupFromUSB

Sanaos nyiptakeun bootable USB flash drive henteu sadayana anu tiasa dilakukeun ku utiliti ieu (anu kalebet 3 alat deui pikeun damel sareng USB drive), tugas ieu tetep janten hal anu utama. Kituna, kuring badé nunjukkeun cara paling gancang sareng paling gampang pikeun ngalakukeun ieu pikeun pangguna novice (dina conto pamakean ieu, iteukna bakal diformat sateuacan nyerat data ka dinya).

  1. Sambungkeun pendrive sareng jalankeun program dina bit rate anu anjeun pikahoyong.
  2. Dina jandéla program utami, dina lapangan luhur, pilih USB flash drive anu anjeun hoyong nyerat. Émut yén sadaya data anu dikandungna bakal dihapus. Ogé parios AutoFormat kalayan kotak FBinst - ieu bakal sacara otomatis pormat iteukna sareng nyiapkeunana janten bootable nalika anjeun ngamimitian. Anggo sistem file FAT32 pikeun nyiptakeun UEFI bootable flash drive sareng masangkeunana dina disk GPT, NTFS for Legacy. Nyatana, anjeun tiasa pormat sareng nyiapkeun flash drive sacara manual nganggo Bootice, utiliti RMPrepUSB (atanapi anjeun tiasa ngajantenkeun flash drive bootable tanpa pormat), tapi cara anu gancang sareng paling gampang pikeun ngamimitian. Catetan Penting: Anjeun ngan ukur kedah ngecék kotak pikeun pormat otomatis upami ieu pertama kalina anjeun nyerat gambar ka flash drive kalayan program ieu. Upami anjeun parantos gaduh flash drive bootable didamel nganggo WinSetupFromUSB sareng hoyong nambihan instalasi Windows sanésna, salaku conto, cukup nuturkeun léngkah ieu di handap tanpa pormat.
  3. Léngkah salajengna nyaéta netepkeun persis naon anu urang hoyong tambahkeun kana flash drive. Ieu tiasa sababaraha distribusi sakaligus, hasilna flash drive multi-boot. Kituna, kami tandaan elemen atanapi elemen anu diperyogikeun sareng tangtukeun jalur file anu diperyogikeun pikeun WinSetupFromUSB supados tiasa dianggo (pikeun ngalakukeun ieu, pencét tombol ellipsis di sisi katuhu lapangan). Barangna kedah jelas, tapi upami henteu, maka éta bakal dijelaskeun masing-masing di handap ieu.
  4. Sakali sadaya distribusi anu diperyogikeun parantos ditambihan, cukup klik tombol Buka, jawab enya kana dua peringatan, sareng mimitian ngantosan. Catetan, upami anjeun ngadamel USB drive bootable anu ngagaduhan Windows 7, 8.1, atanapi Windows 10, WinSetupFromUSB panginten tiasa ngagantung nalika file windows.wim disalin. Ieu sanés masalahna, sing sabar sareng antosan. Nalika prosés na réngsé, anjeun bakal kéngingkeun pesen sapertos dina gambar di handap ieu.

Ieu ngajelaskeun naon elemen sareng gambar naon anu tiasa ditambihan kana elemen anu béda dina jandéla utama WinSetupFromUSB.

Gambar anjeun tiasa nambihan kana WinSetupFromUSB bootable flash drive

  • Setélan Windows 2000 / XP / 2003 - biasa nempatkeun sebaran salah sahiji sistem operasi anu ditangtoskeun dina flash drive. Salaku jalurna, anjeun kedah nangtoskeun folder dimana folder I386 / AMD64 (atanapi I386 hungkul) ayana. Kituna, anjeun kedah masang gambar ISO sareng sistem operasi sareng netepkeun jalanna kana disk drive virtual, atanapi lebetkeun disk Windows sareng tangtoskeun jalanna saluyu. Pilihan sanésna nyaéta muka gambar ISO sareng arsip sareng nimba eusina kana folder anu misah: dina hal ieu anjeun kedah netepkeun jalur ka folder ieu dina WinSetupFromUSB. Ieu ngandung harti yén normalna nalika nyiptakeun mémori boot Windows XP, urang ngan ukur kedah khususkeun hurup drive distribusi.
  • Windows Vista/7/8/10/Servidor 2008/2012 - pikeun masang sistem operasi anu ditangtoskeun, perlu ditetepkeun jalur file gambar ISO sareng éta. Umumna, dina vérsi anu sateuacanna tina program éta katingalina benten, tapi ayeuna parantos disederhanakeun.
  • UBCD4Win / WinBuilder / Windows FLPC / Bart PE - ogé, sapertos anu mimitina, anjeun peryogi jalur folder anu ngandung I386, anu ditujukeun pikeun sababaraha disk boot basis WinPE. A pangguna novice saperti teu mirip peryogi eta.
  • LinuxISO / ISO sanés anu cocog sareng Grub4dos - éta bakal diperyogikeun upami anjeun hoyong nambihan sebaran Ubuntu Linux (atanapi Linux anu sanés) atanapi disk naon waé kalayan utiliti pikeun pamulihan komputer, pamariksaan virus sareng anu sapertosna, sapertos Kaspersky Rescue Disk, Hiren's Boot CD, RBCD sareng sajabana. Kaseueuran nganggo Grub4dos.
  • Séktor boot SysLinux. - Dirancang pikeun nambihan sebaran Linux anu nganggo boot loader syslinux. Éta sigana henteu kapaké. Pikeun ngagunakeunana, anjeun kedah netepkeun jalur folder dimana ayana folder SYSLINUX.

Pembaruan: WinSetupFromUSB 1.6 béta 1 ayeuna ngagaduhan kamampuan nyerat ISO langkung ageung ti 4GB kana flash drive FAT32 UEFI.

Pilihan langkung seueur pikeun nyerat flash drive bootable

Ieu mangrupikeun ringkesan sababaraha fitur tambahan nalika nganggo WinSetupFromUSB pikeun nyiptakeun bootable atanapi multi-boot flash drive atanapi hard drive éksternal anu tiasa janten mangpaat:

  • Pikeun flash drive multi-boot (contona, upami anjeun gaduh sababaraha gambar Windows 10, 8.1, atanapi Windows 7 anu sanés), anjeun tiasa ngédit menu boot di Bootice - Utilities - Boot Menu Editor.
  • Upami anjeun kedah ngadamel hard drive luar atanapi bootable flash drive tanpa pormat (nyaéta, supados sadaya data anu dikandungna tetep), anjeun tiasa nganggo jalur: Bootice - Proses MBR sareng atur rékaman master boot (Pasang MBR, biasana ngagunakeun sadaya setélan standar cekap). Teras tambihan gambarna ka WinSetupFromUSB tanpa pormat drive.
  • Pilihan lanjutan (kotak pilihan canggih) ngamungkinkeun anjeun ngonpigurasikeun langkung gambar masing-masing anu disimpen dina USB stick, contona: nambihan driver kana pamasangan Windows 7, 8.1 sareng Windows 10, ngaganti nami item boot tina mémori, anggo waé henteu alat USB tapi ogé drive anu sanés dina komputer dina WinSetupFromUSB.

Tutorial pidéo ngeunaan cara ngagunakeun WinSetupFromUSB

Kuring ogé ngarékam pidéo pondok, nunjukkeun sacara rinci cara ngadamel flash drive bootable atanapi multiboot dina program anu dijelaskeun. Sugan, gampang pikeun batur pikeun ngarti naon éta.

kacindekan:

Ieu ngalengkepan paréntah WinSetupFromUSB. Anu kedah anjeun lakukeun ayeuna nyaéta boot ti flash drive dina komputer BIOS komputer anjeun, anggo drive anu nembé didamel, sareng boot tina éta. Sakumaha parantos ditetepkeun, ieu henteu sadayana karakteristik program, tapi dina seuseueurna kasus, elemen anu dijelaskeun bakal cekap.