Live Tiles on Windows 11 sareng 10 Desktop dina Live Tiles Anywhere

Dina Windows 11, Microsoft parantos ngantunkeun panggunaan Live Tiles dina ménu Start. Nanging, kamampuan ngagunakeun ubin langsung salaku widget desktop sareng sababaraha fitur tambahan sayogi kalayan parangkat lunak Live Tiles Anywhere gratis sareng gampang. Program éta ogé tiasa dianggo pikeun Windows 10, saleresna éta mimitina diciptakeun pikeun versi sistem ieu.

Dina ulasan ringkes ieu, ngeunaan fitur Live Tiles Anywhere, nuansa anu diperhatoskeun nalika nganggo ubin langsung dina Windows 11 atanapi Windows 10 sareng ngeunaan nyiptakeun ubin anjeun nyalira dina desktop.

Anggo Live Tiles dimana waé

Kuring bakal ngamimitian ku gambar anu nunjukkeun persis naon program anu ditaroskeun tiasa dilakukeun, screenshot dicandak Windows 11.

Upami anjeun kabetot, anjeun tiasa ngaunduh Live Tiles Anywhere haratis ti Microsoft Store.

Sakali anjeun ngamimitian parangkat lunak, anjeun bakal gaduh antarmuka anu saderhana sareng sababaraha tab anu ngalaksanakeun sagala léngkah anu diperyogikeun pikeun ngonpigurasikeun widget sareng ubin langsung dina desktop anjeun:

  1. Sadaya Aplikasi - Abdi nyarankeun mimitian ku tab ieu, éta ngandung sadaya aplikasi anu dipasang, boh tina Microsoft Store sareng program sareng kontrol Windows 11/10 klasik. Upami anjeun klik-katuhu dina aplikasi naon waé, anjeun tiasa milih "Jieun widget" (pilihan sanésna sayogi, sapertos ngadamel potong kompas atanapi nyematkeun kana ménu Start) pikeun nyiptakeun ubin dina desktop anjeun. Anjeun tiasa nyéred ubin ka lokasi anu dipikahoyong nganggo beurit.
  2. Aya ogé ménu kontéks pikeun ubin anu didamel dina desktop, anu ngamungkinkeun anjeun ngarobih ukuran ubin atanapi ngapdet eusina.
  3. Tab Custom Tiles ngandung daptar ubin (widget) anu anjeun parantos ditugaskeun, kalayan pilihan pikeun ngékspor ka file. Tina tab ieu anjeun ogé tiasa ngamimitian nyiptakeun ubin anjeun nyalira ku ngaklik "Jieun ubin khusus énggal".
  4. Jandéla nyiptakeun ubin ngamungkinkeun anjeun pikeun nangtukeun gambar pikeun ukuran anu béda-béda, netepkeun téks dina ubin upami diperyogikeun, netepkeun paréntah pikeun ngajalankeun nalika ubin diklik, warna latar, sareng pilihan warna téks.
  5. Tab Setélan dina Live Tiles Anywhere dianggo pikeun nyetél téma umum pikeun widget (ubin) dina desktop - anjeun tiasa nyetél warna standar, nganonaktipkeun adhesion ubin kana grid, nyetél sudut buleud tina ubin.

Programna aya dina basa Inggris, tapi sigana gampang kahartos. Kuring henteu ngaluarkeun yén ubin langsung dina desktop mangpaat pikeun batur.

Masalah anu mungkin sareng Live Tiles Anywhere:

  • Eusi langsung ngaleungit tina ubin saatos sababaraha waktos atanapi henteu muncul pisan. Solusi anu mungkin pikeun Windows 11: Pindah ka Setélan - Aplikasi - Aplikasi sareng fitur, panggihan aplikasi dina ubin anu cocog, klik dina tilu titik di beulah katuhu sareng pilih Setélan Advanced. Dina "Idin pikeun aplikasi latar", setel "Salawasna". Tutup setélan, ngamimitian aplikasi, ngapdet ubin (ngaliwatan ménu kontéks), tutup aplikasi.
  • Dina salah sahiji komputer kuring (Windows 11) nalika nguji ubin langsung, sababaraha di antarana henteu tiasa dianggo. Alesanana teu jelas keur kuring.
  • Aya kamungkinan yén nalika aplikasi dina Windows Store diropéa, sababaraha di antarana bakal leungit pungsionalitas Live Tiles, sabab Microsoft sorangan parantos ngantunkeunana dina Windows.