Upami komputer anjeun cocog sareng Windows 11: program pikeun ngecékna

Dinten Windows 11 dikenalkeun, Microsoft ngaluncurkeun utilitas pikeun mariksa naha sistem operasi ka hareupna cocog sareng komputer atanapi laptop anjeun sareng kamungkinan pembaruan gratis. Nanging, alat resmi sanés anu paling inpormasi sareng henteu jelas naha sistemna tiasa sauyunan.

Dina tinjauan ieu - 3 program pikeun mariksa kasaluyuan sistem anjeun ayeuna sareng Windows 11. Mimiti ngeunaan alat resmi, teras ngeunaan program pihak katilu dimana inpormasina tiasa langkung jelas sareng lengkep.

Microsoft PC Kaséhatan Mariksa

Program anu munggaran nyaéta utilitas resmi PC Health Check ti Microsoft. Anjeun tiasa ngaunduh vérsi anu pang anyarna tina halaman wéb resmi https://aka.ms/GetPCHealthCheckApp

Saatos ngaunduh, masang sareng ngajalankeun utiliti, anjeun kedah mencét tombol "Pariksa Ayeuna" kanggo ngajalankeun cek kasaluyuan Windows 11. Salaku hasil tina pamariksaan, anjeun tiasa kéngingkeun:

  1. Pesen 'Windows 11 tiasa dijalankeun dina komputer ieu.
  2. Jandéla anu nyebatkeun "Windows 11 moal tiasa dijalankeun dina komputer ieu." Ku jalan kitu, kuring ngagaduhan screenshot di handap dina sistem anu dipasang Windows 11 tanpa trik (pamasangan anu bersih parantos réngsé).

Tombol "Langkung seueur inpormasi" bakal muka halaman sareng inpormasi ngeunaan syarat sistem Windows 11 sareng, upami cek teu acan lulus, téks "PC Ieu moal tiasa ngajalankeun Windows 11".

Nanging, anjeun panginten henteu ningali inpormasi lengkep ngeunaan komputer éta henteu cocog, upami anjeun kedah kéngingkeun inpormasi sapertos kitu, kuring nyarankeun anjeun nganggo program pihak katilu anu didadarkeun di handap ieu.

warning: Dina fase anu ayeuna nyiapkeun Windows 11, kuring nyarankeun janten skeptis kana inpormasi kasaluyuan: éta tiasa robih sareng kurangna dukungan resmi pikeun CPU "lami", sistem tanpa TPM sareng Secure Boot moal merta hartosna henteu leres nyata masang Windows 11 Salaku conto, sateuacan rilis 10, aya ogé daptar prosesor "didukung", tapi sistem éta hasil dipasang dina generasi CPU anu langkung lami.

NahaNotWin11.

Sakumaha anjeun tiasa ngartos tina nami program, tujuanana pikeun nangtoskeun naha sistemna henteu cocog sareng Windows 11.

  1. Perhatikeun: utiliti ngagaduhan 3 deteksi dina VirusTotal. Sigana mah éta positip palsu, tapi kuring henteu yakin.
  2. Unduh versi panganyarna tina WhyNotWin11 tina halaman pamekar resmi https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11/releases/
  3. Ngajalankeun program sareng ngantosan sistem cek réngsé.
  4. Hasilna, urang ningali daptar sarat sistem Windows 11 sareng naha komputer atanapi laptop anjeun cocog masing-masing.

Deui, perhatoskeun yén gambar sauyunan di luhur dicandak dina sistem Windows 11 anu dipasang leres tanpa nuansa (vérsi pre-dev). Kituna, kuring nyarankeun henteu rurusuhan mésér PC énggal.

Win11SysCheck.

Program anu sami salajengna nyaéta Win11SysCheck, sayogi dina GitHub https://github.com/mq1n/Win11SysCheck/releases/. Sapertos program anu sateuacanna, utiliti ieu tiasa dipeungpeuk ku SmartScreen, tapi katingalina bersih.

Éta dipariksa dina panganteur garis paréntah. Anjeun bakal ningali pesen "Verifikasi Lulus" kanggo spésifikasi sistem anu minuhan sarat Windows 11, sareng pesen anu sanés pikeun verifikasi na gagal, sapertos "Kapasitas disk kirang ti sarat minimum" dina kasus kuring.

Nanging, anéh, program henteu ngalaporkeun henteuna TPM (sareng henteu aya dina sistem anu diuji).

Kasimpulanana.

Sareng rekomendasi umum pribadi kuring pikeun aranjeunna anu prihatin yén komputerna henteu cocog sareng Windows 11:

  1. Candak waktos anjeun sareng ulah hariwang. Warta ngeunaan sarat sistem sareng pernyataan ti Microsoft parantos kajantenan unggal dinten ti saprak sistem operasi diwanohkeun. Hal tiasa robih, sareng kuring sigana nuju langkung jangkauan komputer pangguna biasa.
  2. Upami anjeun salah sahiji anu nganggo vérsi Windows anu teu dilisensikeun sareng hoyong teraskeun dina garis éta (anu pastina kuring henteu nyarankeun), kuring yakin 99% yén sakali sistem dileupaskeun (sigana malah langkung tiheula) anjeun bakal tiasa gampang mendakan gambar anu dipasang dina ampir sadaya sistem, henteu paduli naon anu ditampilkeun ku Checkers kasaluyuan.