Aplikasi Windows 10 henteu jalan

Seueur pangguna Windows 10 mendakan yén aplikasi "ubin" henteu ngamimitian, henteu jalan, atanapi muka sareng nutup langsung. Dina waktos anu sasarengan, masalah mimiti muncul nyalira, tanpa alesan anu jelas. Ieu sering dibarengan ku milarian sareng tombol mimitian henteu tiasa dianggo.

Dina tulisan ieu, sababaraha cara pikeun ngalereskeun masalah upami aplikasi Windows 10 henteu jalan sareng hindarkeun instal deui atanapi ngabalikan sistem operasi. Tingali ogé: Kalkulator Windows 10 henteu tiasa dianggo (salian ti cara masang kalkulator lami).

Catetan: Sajauh anu kuring terang, masalah aplikasi ditutup sacara otomatis saatos ngamimitian tiasa lumangsung dina sistem anu gaduh sababaraha monitor atanapi ku resolusi layar anu saé pisan, diantarana. Kuring teu tiasa nyarankeun solusi pikeun masalah ieu ayeuna (lian ti ngareset sistem, tingali Mulangkeun Windows 10).

Sareng hiji catetan deui: upami anjeun dibéjakeun yén anjeun moal tiasa nganggo akun Administrator internal nalika ngaluncurkeun aplikasi, ngadamel akun misah nganggo nami anu sanés (tingali Kumaha carana ngadamel pangguna Windows 10). Kaayaan sapertos kitu nalika dibéjaan yén anjeun log in ku profil samentawis.

Reset aplikasi Windows 10

Dina pembaruan Windows 2016 Anniversary Update Agustus 10, aya pilihan anyar pikeun ngareset aplikasi upami éta henteu ngamimitian atanapi henteu jalan sanésna (asumsina aplikasi khusus henteu jalan, henteu sadayana aplikasi). Ayeuna, anjeun tiasa ngareset data (cache) aplikasi dina setting na sapertos kieu.

  1. Buka Setélan - Sistem - Aplikasi sareng fungsi.
  2. Dina daptar aplikasi, toél aplikasi anu teu tiasa dianggo teras toél Langkung pilihan.
  3. Laksanakeun aplikasi sareng panyimpenan panyimpenan (perhatoskeun yén kredensial anu disimpen dina aplikasi ogé tiasa direset).

Saatos ngalakukeun reset, anjeun tiasa mariksa naha aplikasi parantos disimpen deui.

Pasang deui sareng ngadaptar deui aplikasi Windows 10

Perhatosan: dina sababaraha kasus, nuturkeun pitunjuk dina bagian ieu tiasa nyababkeun masalah tambihan aplikasi Windows 10 (sapertos kotak tanda tangan kosong), tetep émut sareng panginten anu pangsaéna pikeun nyobaan cara-cara ieu anu ditetélakeun heula teras balikeun deui ieu.

Salah sahiji ukuran paling épéktip anu dianggo pikeun kaseueuran pangguna dina kaayaan anu dijelaskeun nyaéta ngadaptar deui aplikasi tina toko Windows 10. Ieu dilakukeun nganggo PowerShell.

Mimiti, ngajalankeun Windows PowerShell salaku administrator. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun tiasa ngamimitian ngetik "PowerShell" dina milarian Windows 10, sareng nalika aplikasi anu dipikahoyong dipendakan, pencét-katuhu dina éta sareng pilih ngajalankeun salaku administrator. Upami milarian henteu jalan maka: Buka polder C: Windows32 WindowsPowerShell v1.0 Klik-katuhu dina Powershell.exe teras pilih dijalankeun salaku administrator.

Salin sareng ketik paréntah ieu dina jandéla Powershell, teras pencét Enter:

Kéngingkeun-AppXPackage | Cekap {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml"}

Ngantosan paréntah ngalengkepan (teu malire kanyataan yén éta tiasa ngahasilkeun sajumlah kasalahan beureum). Tutup PowerShell teras hirupkeun komputer anjeun. Pariksa naha aplikasi Windows 10 ngajalankeun.

Upami metoda na henteu jalan sapertos kieu, aya pilihan lanjutan kadua:

  • Copot pamasangan aplikasi éta anu penting pikeun operasi na
  • Pasang deui aranjeunna (contona, nganggo paréntah di luhur)

Langkung seueur inpormasi ngeunaan uninstall sareng pasang deui aplikasi anu tos kapasang: Kumaha uninstall aplikasi internal tina Windows 10.

Ogé, anjeun tiasa ngalakukeun tindakan anu sami sacara otomatis nganggo program FixWin 10 gratis (dina Windows 10, pilih Aplikasi Windows Store henteu dibuka). Inpormasi lengkep: Kumaha ngalereskeun kasalahan Windows 10 dina FixWin 10.

Reset cache Toko Windows

Coba lakukeun reset cache ti toko aplikasi Windows 10. Kanggo ngalakukeun ieu, pencét Win + R (tombol Win mangrupikeun anu nganggo lambang Windows), teras dina jandéla anu muncul, ketik "Run" wsreset.exe terus pencét Enter.

Sakali anjeun parantos réngsé, cobian ngajalankeun aplikasi deui (upami henteu tiasa dianggo langsung, cobian restart komputer anjeun).

Mariksa integritas file sistem

Dina garis paréntah, ngajalankeun salaku administrator (anjeun tiasa ngajalankeun éta liwat menu ku mencét Win + X), ngajalankeun paréntah SFC / scannow sareng upami henteu ngungkabkeun masalah, anu sanés:

Dism / Online / Cleanup-Gambar / RestoreHealth

Tiasa waé (sanaos henteu dipikaresep) yén masalah ngamimitian aplikasi tiasa dibenerkeun ku cara ieu.

Langkung seueur cara pikeun ngalereskeun ngamimitian aplikasi

Aya ogé pilihan sanés pikeun ngalereskeun masalah upami teu aya di luhur anu sanggup ngabantosan éta:

  • Ngarobih zona waktos sareng tanggal janten anu ditangtoskeun ku nyalira atanapi sabalikna (aya anu sateuacanna jalan ieu).
  • Hurungkeun kontrol akun UAC (upami anjeun parantos mareuman sateuacanna), tingali Kumaha mareuman UAC dina Windows 10 (upami anjeun ngalakukeun léngkah tibalik, éta bakal hurung).
  • Program anu nganonaktifkeun fitur lacak dina Windows 10 ogé tiasa mangaruhan kinerja aplikasi (aranjeunna ngahalangan aksés Internét, kalebet dina file host).
  • Dina Penjadwal Pakasaban, buka Perpustakaan Penjadwal handapeun Microsoft - Windows - WS. Sacara manual ngajalankeun duanana padamelan tina bagian ieu. Saatos sababaraha menit, parios yén aplikasi na jalan.
  • Panel Kontrol - Ngungkulan - Tingali Sadaya Kategori - Aplikasi Windows Store. Ieu bakal ngamimitian alat koréksi kasalahan otomatis.
  • Pariksa jasa: AppX Deployment Service, Layanan Lisensi Klién, Tile Data Model Server. Aranjeunna teu kedah dinonaktipkeun. Dua anu terakhir kedah dijalankeun sacara otomatis.
  • Ngagunakeun titik mulangkeun (panel kontrol - system restore).
  • Ngadamel pangguna anyar sareng lebet salaku pangguna éta (ieu henteu ngarengsekeun masalah pikeun pangguna ayeuna).
  • Reset Windows 10 liwat setélan - update sareng balikeun - restore (tingali Restore Windows 10).

Mudah-mudahan sababaraha saran bakal ngabantosan anjeun pikeun ngalereskeun masalah Windows 10. Upami henteu, punten wartosan kuring dina koméntar, pilihan tambahan pikeun nungkulan kasalahan anu ditampi di ditu.