Kalkulator Windows 10 henteu jalan

Kanggo sababaraha pangguna, kalkulator mangrupikeun salah sahiji program anu paling sering dianggo, sahingga kamungkinan masalah sareng peluncuran na dina Windows 10 tiasa nyababkeun gangguan anu serius.

Tutorial ieu ngajelaskeun naon anu kedah dilakukeun upami kalkulator dina Windows 10 henteu tiasa dianggo (moal kabuka atanapi nutup pas saatos dimimiti), dimana kalkulator ayana (upami anjeun ujug-ujug henteu mendakan kumaha ngamimitianna), cara ngagunakeun pérsi lami tina kalkulator, sareng Inpormasi sanés anu panginten aya gunana dina kontéks nganggo aplikasi Kalkulator internal.

Dimana kalkulator dina Windows 10 sareng kumaha ngajalankeunana

Kalkulator dina Windows 10 hadir sacara standar salaku ubin dina menu Start sareng dina daptar sadaya program dina huruf "K".

Upami ku sababaraha alesan anjeun henteu mendakanana di dinya, anjeun tiasa ngamimitian ngetik kecap "Kalkulator" dina milarian taskbar pikeun ngaluncurkeun kalkulator.

Lokasi sanés anu anjeun tiasa ngajalankeun kalkulator Windows 10 (sareng file anu sami anu tiasa anjeun anggo pikeun nyiptakeun jalan pintas ka kalkulator dina desktop Windows 10) C: Windows System32 calc.exe

Upami anjeun henteu tiasa mendakan aplikasi ku milarian atanapi dina ménu Start, éta panginten parantos dihapus (tingali Kumaha cara uninstall aplikasi bawaan di Windows 10). Dina kaayaan sapertos kitu, anjeun tiasa sacara gampang masang deui ku angkat ka toko aplikasi Windows 10: éta aya dina nami "Windows Calculator" (sareng di sana anjeun ogé bakal mendakan seueur kalkulator sanés anu anjeun resep).

Hanjakalna, sering kajadian nalika anjeun ngagaduhan kalkulator, éta henteu ngamimitian atanapi nutup langsung saatos dimimitian, urang bakal ngartos kamungkinan cara pikeun méréskeun masalah ieu.

Naon anu kedah dilakukeun upami kalkulator Windows 10 henteu jalan

Upami kalkulator henteu ngamimitian, anjeun tiasa nyobian léngkah-léngkah ieu (kacuali anjeun ningali pesen anu nyebatkeun yén éta henteu tiasa dimimiti tina akun Administrator internal, dina hal ieu anjeun kedah nyobian ngadamel pangguna énggal kalayan nami sanés "Administrator "sareng damel ti dinya, tingali Kumaha cara ngadamel pangguna Windows 10)

  1. Buka Mimitian - Setélan - Sistem - Aplikasi sareng Fitur.
  2. Pilih "Calculator" tina daptar aplikasi teras pencét "Advanced options".
  3. Pencét tombol "Reset" teras konpirmasi reset.

Saatos éta, cobian ngajalankeun kalkulator deui.

Alesan anu sanés panginten kalkulator moal ngamimitian nyaéta Windows 10 Account Control (UAC) dinonaktipkeun, cobian aktipkeun - Kumaha carana ngaktipkeun sareng nganonaktifkeun UAC dina Windows 10.

Upami éta henteu tiasa dianggo, sareng masalah ngamimitian sanés ngan ukur ku kalkulator tapi ogé pikeun aplikasi sanés, anjeun tiasa nyobian metode anu dijelaskeun dina pituduh pikeun aplikasi Windows 10 anu henteu ngamimitian (perhatoskeun kumaha cara ngareset aplikasi Windows 10 nganggo PowerShell sakapeung ngagaduhan hasil anu sabalikna: aplikasi malah langkung kaganggu.)

Kumaha carana masang kalkulator Windows 7 lami di Windows 10

Upami anjeun teu biasa atanapi henteu raoseun ku tampilan anyar kalkulator dina Windows 10, anjeun tiasa masang versi lami tina kalkulator. Dugi ka ayeuna, Microsoft's Calculator Plus tiasa didownload tina halaman wéb resmi Microsoft, tapi dugi ka ayeuna, éta parantos dihapus ti ditu sareng ngan ukur tiasa kapendakan dina situs pihak katilu, sareng sakedik benten sareng kalkulator standar tina Windows 7.

Anjeun tiasa nganggo http://winaero.com/download.php?view.1795 pikeun ngaunduh kalkulator lami standar (anggo Download kalkulator lami kanggo Windows 10 tina Windows 7 atanapi Windows 8 di handapeun halaman). Upami waé, parios installer di VirusTotal.com (sadayana beresih nalika nyerat tulisan ieu).

Sanaos kanyataan yén situs éta berbahasa Inggris, pikeun sistem Rusia kalkulator dipasang dina basa Rusia sareng ku ngalakukeun éta, éta janten kalkulator standar dina Windows 10 (contona, upami anjeun ngagaduhan konci anu misah dina keyboard pikeun ngamimitian kalkulator, nalika dipencét, bakal ngaluncurkeun persis pérsi lami).

Éta sadayana kanggo ayeuna. Kuring miharep yén pikeun sababaraha pamiarsa instruksi na parantos aya manpaatna.