Windows 10 dibalikan deui nalika pareum, naon anu kuring lakukeun?

Kadang-kadang anjeun tiasa mendakan yén nalika anjeun mencét "Pareuman", komputer atanapi laptop Windows 10 anjeun hurung deui tibatan pareum. Kitu cenah, ngaidentipikasi sabab masalah, khususna pikeun pangguna novice, biasana henteu gampang.

Tutorial ieu rinci anu kedah dilakukeun upami Windows 10 dibalikan deui nalika dipareuman, kamungkinan panyabab masalahna, sareng kumaha ngalereskeun kaayaan. Catetan: Upami anu dijelaskeun henteu kajantenan nalika "Pareuman", tapi nalika mencét tombol kakuatan, anu dina pangaturan listrik dikonfigurasi pikeun pareuman, aya kamungkinan masalah éta aya dina catu daya.

Windows 10 Mimitian Gancang

Alesan anu paling umum Windows 10 dibalikan deui nalika éta pareum kusabab fitur "Gancang Mimitian" diaktipkeun. Komo deui fitur éta, éta ngan ukur henteu jalan leres dina komputer atanapi laptop anjeun.

Coba nganonaktipkeun ngamimitian gancang, balikan deui komputer anjeun, sareng tingali naha masalahna lunta.

  1. Buka Control Panel (anjeun tiasa mimitian ku ngetik "Control Panel" dina milarian taskbar) sareng muka pilihan "Power".
  2. Pencét dina "Tombol Daya Aksi".
  3. Ketok "Robah setélan anu ayeuna henteu sayogi" (ieu peryogi hak administrator).
  4. Dina jandéla salajengna, pilihan shutdown bakal muncul. Pupus centang pilihan "Aktipkeun ngamimitian gancang" sareng terapkeun perobihanna.
  5. Pareuman komputer.

Saatos ngalaksanakeun léngkah-léngkah ieu, parios naha masalahna direngsekeun. Upami balikan deui dina pareuman parantos teu aya, anjeun tiasa ngantunkeun sapertos ieu (boot gancang dipegatkeun). Mimiti gancang dina Windows 10.

Sareng anjeun tiasa nimbangkeun hal-hal ieu: Masalah ieu biasana disababkeun ku kurangna supir manajemén kakuatan atanapi kurangna supir ACPI (upami diperyogikeun), Intel Management Engine Interface, sareng driver chipset anu sanés.

Éta cenah, nalika ngeunaan supir pangénggalna - Intel ME, skénario umum nyaéta sanés supir motherboard anu langkung énggal (pikeun PC) atanapi halaman wéb pabrikan laptop henteu nyababkeun masalah, tapi anu langkung anyar dipasang ku Windows 10 sacara otomatis atanapi ti pakét supir nyababkeun ngamimitian gancang damel teu leres. Nyaéta, anjeun tiasa nyobian sacara manual masang persis driver anu asli, sareng masalahna moal nembongan sanaos boot gancang diaktipkeun.

Balikan deui upami gagal sistem

Kadang-kadang Windows 10 tiasa hurung deui upami kacilakaan sistem lumangsung nalika mareuman. Salaku conto, éta tiasa disababkeun ku sababaraha program latar tukang (antivirus, anu sanés) nalika mareuman (anu dimimitian nalika komputer atanapi laptop dipareuman).

Anjeun tiasa nganonaktifkeun ngabalikan otomatis upami sistem kacilakaan sareng tingali naha éta ngajawab masalahna:

  1. Buka Control Panel - System. Di sisi kénca, klik Setélan sistem canggih.
  2. Dina tab "Advanced", dina "Startup and Restore", pencét tombol "Pilihan".
  3. Pupus centang pilihan "Laksanakeun reboot otomatis" dina "Gagal sistem".
  4. Larapkeun setélan.

Maka balikan deui komputer anjeun sareng tingali naha masalahna parantos dilereskeun.

Ngalereskeun dina rédistén pendaptaran

Cara anu sanés pikeun ngalereskeun komputer atanapi laptop hurung deui nalika pareuman nyaéta ngarobih salah sahiji setélan pendaptaran Windows 10:

  1. Pencét Win + R dina kibor anjeun, ketik regedit, teras pencét Enter.
  2. Dina éditor régistri anu muka, arahkeun ka bagian (folder di kénca)
    HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon
  3. Dina pane katuhu, panggihan parameter anu dingaranan PowerdownAfterShutdown sareng pencét dua kali dina éta. Ngarobih nilaina tina 0 ka 1, simpen perobihan anjeun, tutup éditor pendaptaran, sareng balikan deui komputer anjeun.

Saatos éta, anjeun tiasa parios - upami Windows 10 pareum sapertos biasa atanapi masalahna tetep.

Naon anu kedah dilakukeun upami komputer atanapi laptop Windows 10 anjeun dihurungkeun nalika mareuman - video tutorial

Mudah-mudahan salah sahiji pilihan parantos ngabantosan. Upami henteu, Windows 10 moal manual mareuman ngajelaskeun sababaraha alesan tambahan pikeun ngabalikan deui nalika mareuman sareng émut yén masalahna ogé tiasa ku catu daya, sareng gejala ieu biasana muncul sateuacanna (sapertos henteu hurungkeun pertama kalina , pareum spontan sareng anu sanésna).