Pitulung Gancang Windows 10 (Jauh aksés Desktop)

Windows 1607 versi 10 (Anniversary Update) ngenalkeun sababaraha aplikasi énggal, salah sahijina nyaéta Quick assist, anu nawiskeun kamungkinan ngadalikeun komputer jarak jauh liwat Internét pikeun ngadukung pangguna.

Program tina jenis ieu seueur (tingali Program Jauh Jauh Terbaik), sareng salah sahiji diantarana, Microsoft Remote Desktop, aya di Windows. Kauntungannana Pitulung Gancang, di sisi sanésna, nyaéta yén kagunaan ieu aya dina sadaya édisi Windows 10, ogé gampang pisan dianggo sareng cocog pikeun rupa-rupa pangguna.

Sareng hiji kakurangan anu tiasa nyusahkeun nalika nganggo program nyaéta pangguna anu ngiringan, nyaéta anu nyambung kana desktop jauh pikeun manajeménana, kedah ngagaduhan akun Microsoft (pikeun bagian anu nyambungkeun, ieu nyaéta opsional).

Ngagunakeun aplikasi Gancang Mantuan

Pikeun nganggo aplikasi internal pikeun ngaksés desktop jauh di Windows 10, anjeun kedah ngajalankeunana dina kadua komputer: aplikasi anu anjeun sambungkeun sareng anu bakal didukung. Hasilna, dua komputer ieu kedah gaduh Windows 10 dipasang sahenteuna versi 1607.

Pikeun ngamimitian éta, anjeun tiasa nganggo milarian taskbar (ngan ngetik "Quick assist" atanapi "Quick assist"), atanapi milarian program dina menu Start handapeun "Standard - Windows".

Nyambung kana komputer jauh dilakukeun ku sababaraha léngkah ieu:

  1. Dina komputer anu anjeun sambungkeun, klik Pitulung. Anjeun panginten kedah lebet kana akun Microsoft anjeun pikeun nganggo pertama kalina.
  2. Kumaha waé, pasihan kode kaamanan anu nembongan dina jandéla ka jalma anu komputer anjeun sambungkeun (ku telepon, email, SMS, utusan).
  3. Pangguna anu anjeun sambungkeun ku ngaklik "Meunang bantosan" sareng ngalebetkeun kode kaamanan anu disayogikeun.
  4. Anjeun teras ngagaduhan inpormasi ngeunaan saha anu hoyong sambungkeun sareng tombol "Ngidinan" pikeun nyatujuan koneksi jarak jauh.

Saatos pangguna jarak jauh diklik "Ngidinan", saatos sakedap ngantosan sambunganana, jandéla desktop Windows 10 pangguna jarak jauh nembongan di sisi wizard kalayan kamungkinan pikeun ngendalikeun éta.

Aya ogé sababaraha kadali saderhana dina luhur jandela bantosan gancang:

  • Inpormasi ngeunaan tingkat aksés pangguna jauh kana sistem (Widang modeu pangguna - pangurus atanapi pangguna).
  • Tombol kalam: ngamungkinkeun anjeun nyandak catetan, "gambar" dina desktop jauh (pangguna jarak jauh ogé ningali).
  • Refresh konéksi sareng nelepon ka task manager.
  • Ngareureuhkeun sareng ngabatalkeun sési desktop jauh.

Pikeun bagian aranjeunna, pangguna anu lebet tiasa ngareureuhkeun sési "bantosan" atanapi nutup aplikasi upami aranjeunna kedah ngadadak ngaganggu sési desktop jauh.

Salah sahiji fungsi anu paling bijaksana nyaéta mindahkeun file ka sareng ti komputer jauh: pikeun ngalakukeun ieu, cukup salin file dina hiji lokasi, sapertos dina komputer anjeun (Ctrl + C) teras témpélkeunana (Ctrl + V) di tempat anu sanés, sapertos dina komputer jarak jauh.

Éta panginten sadayana dina aplikasi bawaan Windows 10 pikeun aksés desktop jauh. Éta henteu pati fungsina, tapi di sisi anu sanésna, seueur program pikeun tujuan anu sami (sami TeamViewer) anu dianggo ku kaseueuran jalma ngan pikeun fitur anu ogé dina "Pitulung Gancang".

Ogé, anjeun henteu kedah ngaunduh naon-naon pikeun nganggo aplikasi internal (henteu sapertos solusi ti pihak katilu), sareng teu kedah nyetél khusus pikeun nyambung ka desktop jauh ngalangkungan Internet (henteu sapertos Microsoft Remote Desktop) - duanana. tiasa janten halangan pikeun pangguna novice anu peryogi bantosan nganggo komputer.