Windows 10 Taskbar Setélan dina TaskbarX

Sacara standar, bérés tugas Windows 10 nawiskeun pangguna sababaraha pilihan kustomisasi desain, sapertos ikon alit atanapi datar, seleksi warna, sareng sababaraha anu sanés. Nanging, dina sababaraha kasus, ieu panginten henteu cekap. Salaku conto, patarosan anu sering ditaroskeun kumaha cara museur ikon atanapi ngajantenkeun taskbar transparan, aya ogé tugas sanés. Program gratis saderhana anu ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun ieu nyaéta TaskbarX (baheulana FalconX).

Dina tinjauan ieu, detil ngeunaan fitur kustomisasi desain taskbar taskbarX, fungsi anu sayogi, sareng fitur panggunaan program.

Ngundeur sareng instalasi

Parangkat lunak TaskbarX sayogi ti Microsoft Store, tapi éta mayarna. Nanging, upami urang nganggo halaman resmi pamekar - https://chrisandriessen.nl/taskbarx urang tiasa ngaunduh program salaku file ZIP (versi portabel) lengkep gratis. Salaku tambahan, éta sayogi gratis dina GitHub panulis.

Versi portél tina program henteu meryogikeun pamasangan dina komputer anjeun: cukup unzip arsip nganggo file program dina lokasi anu cocog dina komputer anjeun sareng mimitian nganggo.

Ngagunakeun TaskbarX pikeun ngarobih tata ruang taskbar

Dina folder kalayan program anu teu di-zip, anjeun bakal mendakan dua file anu tiasa dieksekusi utami: TaskbarX, anu ngajalankeun program éta nyalira, sareng TaskbarX Configurator pikeun persis ngarobih tampilan taskbar anjeun.

Pikeun ngamimitian, cukup ngajalankeun TaskbarX (kalayan ikon taskbar dipuseurkeun antara barang sistem kénca-paling dina taskbar sareng ikon baki Windows 10), teras ngajalankeun TaskbarX Configurator pikeun ngarobih tampilan sareng rasana.

Setélan sayogi dina TaskbarX Configurator (kantun pencét tombol "Larapkeun" kanggo ningali pangaruh tina parobihan anu dilakukeun):

  1. Estilo - Gaya desain Tugas. Anjeun tiasa aktipkeun taskbar transparan, pilih pilihan desain sanésna: latar gradién, semi-transparan, kabur. Di dieu anjeun ogé tiasa nyetél tingkat warna sareng transparansi batang tugas (henteu lumaku pikeun "Transparan" sareng batang tugas anu transparan lengkep). Kotak centang "Balik deui ka standar dina jandéla anu dimaksimalkeun" ngamungkinkeun tampilan standar tina taskbar nalika jandéla dimaksimalkeun kana layar pinuh.
  2. Animasi - Gaya sareng waktos animasi nalika ikon anyar nembongan dina taskbar (nalika ngamimitian program naon waé).
  3. posisi - Ngalihkeun ikon taskbar relatif ka pusat anu otomatis diitung. Bilah pancén utama di dieu ngarujuk kana taskbar monitor anu munggaran, anu sékundér kana anu kadua sareng anu salajengna. Item Resolusi Skip ngamungkinkeun anjeun nganonaktipkeun panempatan ikon anu dipuseurkeun pikeun resolusi layar anu dipilih. Di dieu anjeun ogé tiasa lengkep nganonaktifkeun panempatan ikon di tengah (pilihan "Henteu museur taskbar").
  4. Jadwal PR - Ngaklik tombol "Gawe" dina layar ieu bakal nyiptakeun tugas Windows 10 Tugas Penjadwal anu sacara otomatis ngajalankeun TaskbarX nalika anjeun lebet.
  5. tambahan - Setélan tambihan. Ngidinan anjeun ngaktipkeun tata perenah anu dipuseurkeun pikeun monitor hiji, nyumputkeun area béja tugas sareng tombol mimitian, sareng ngaktifkeun ikon TaskbarX pikeun ditampilkeun di daérah bewara. Pilihan "Ngareureuhkeun looper nalika aplikasi dijalankeun dina layar pinuh" nganonaktifkeun régang tina béréndélan dina program layar lengkep (ieu tiasa aya gunana dina gim upami béréndélan nembongan di luhur buruan).

Pikeun miceun barang-barang sanés tina taskbar (henteu kagambar dina bagian Extra), sapertos tombol milarian atanapi tombol view task, anggo alat sistem: cukup klik katuhu dina item, nonaktipkeun tampilan tombol teu kedah atanapi search bar (kumaha pikeun miceun milarian tina taskbar Windows 10). Gambar di handap mangrupikeun conto kaluaran saatos nganggo TaskbarX sareng alat sistem pikeun ngarobih taskbar.

Rélatif gampang dipikaterang, sareng éta henteu ngan ukur pikeun taskbar di handapeun layar, tapi ogé pikeun lokasi anjeun anu sanés. Anjeun tiasa ogé resep kana artikel Panémbong tina menu mimiti di Windows 10.