Windows 10 sareng Windows 11 Wake-up timers: naon éta, kumaha ningali sareng nganonaktipkeunana

Wake timers ngidinan komputer atawa laptop anjeun "hudang" ti sare atawa hibernasi pikeun ngalakukeun hiji hal, ilaharna pangropéa sarta upgrades. Kadang-kadang ieu tiasa mangfaat, dina sababaraha kasus, sapertos laptop kalayan batré anu gancang, henteu seueur.

Tutorial ieu rinci kumaha cara ningali timer hudang diaktipkeun dina Windows 11 sareng Windows 10 sareng, upami diperyogikeun, pareum. Perhatikeun: Timer kakuatan-on henteu ngan hiji-hijina anu nyababkeun ngamimitian spontan, kamungkinan sanésna dijelaskeun dina tulisan: Naon anu kudu dilakukeun upami komputer atanapi laptop anjeun hurung atanapi hudang nyalira.

Ningali timer hudang dina PowerShell sareng dina garis paréntah

Pikeun ningali daptar waktos hudang aktip, anjeun tiasa nganggo Windows PowerShell atanapi paréntah-garis paréntah. Pikeun pilihan PowerShell, léngkah-léngkah ieu tiasa dianggo:

  1. Jalankeun Windows PowerShell atanapi Windows Terminal, ieu tiasa dilakukeun ku ngaklik katuhu tombol Start sareng milih item ménu anu cocog. Henteu kedah ngajalankeun salaku administrator.
  2. Lebetkeun paréntah
    Meunang-ScheduledTask | ? {$_.Setélan.WakeToRun} | Out-GridView
  3. Ieu bakal muka jandela sareng daptar timer hudang sareng statusna - Hurung atanapi Pareum. Catet yén jandelana tiasa muka 'tukangeun' jandela PowerShell anu aktip sareng anjeun moal perhatikeun upami terminalna salayar.

Hiji cara pikeun nempo timers wakeup dina garis paréntah:

  1. Jalankeun garis paréntah salaku administrator (ieu diperyogikeun pikeun padika ieu). Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku ngetik "Komando Ajakan" dina milarian taskbar sareng milih "Jalankeun salaku administrator".
  2. Lebetkeun paréntah
    powercfg -waketimers
  3. Ieu bakal mawa daptar timer hudang-up, tapi dina hal ieu ngan ukur anu diaktipkeun.

Kumaha nganonaktipkeun waktos-hudang waktos

Upami anjeun hoyong nganonaktipkeun timer aktivasina, aya sababaraha cara pikeun ngalakukeunana. Anu kahiji nyaéta nganggo setélan kakuatan dina Panel Kontrol:

  1. Pencét kenop na Win + Urang Sunda dina keyboard, lebetkeun powercfg.cpl terus pencét Enter.
  2. Pencét "Setélan Skéma Daya" dina skéma kakuatan aktip sareng dina jandela salajengna klik "Robah setélan kakuatan canggih".
  3. Kembangkeun bagian "Saré". Aya anjeun bakal manggihan item "Ngidinan timer wake-up" kalawan pilihan pikeun ngaktipkeun, mareuman atawa ninggalkeun aktip ukur timers hudang-up penting dina batré jeung mains.

Anjeun tiasa ngalakukeun sami sareng paréntah dina garis paréntah, ngajalankeun salaku administrator.

Nonaktipkeun timer hudang (paréntah kahiji dina daya batre, kadua dina kakuatan mains):

powercfg /SETDCVALUEINDEX SCHEME_CURRENT 238c9fa8-0aad-41ed-83f4-97be242c8f20 bd3b718a-0680-4d9d-8ab2-e1d2b4ac806d 0
powercfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT 238c9fa8-0aad-41ed-83f4-97be242c8f20 bd3b718a-0680-4d9d-8ab2-e1d2b4ac806d 0

Upami anjeun ngarobih 0 dina tungtung paréntah janten 1, ieu bakal ngaktifkeun timer hudang, nilai 2 hartosna ngan ukur timer penting anu bakal diaktipkeun.

Pilihan séjén nyaéta nganonaktipkeun masing-masing padamelan anu saluyu. Lamun nempo timers hudang ngagunakeun métode kahiji, kolom TaskPath nunjukkeun jalur tugas dina scheduler pakasaban. Jalankeun wae (Win + Urang Sunda - taksmgmr.msc) sareng milarian tugas anu saluyu.

Ku ngaklik sareng tombol beurit katuhu dina tugas éta tiasa dinonaktipkeun. Sareng upami anjeun muka sipat tugas (ngan ukur dua kali klik), anjeun tiasa pupus centang kotak "Hudang komputer pikeun ngajalankeun tugas" dina tab "Kaayaan".