Windows 11 terminal henteu muka atanapi setélan terminal henteu muka

Diantara masalah anu dideteksi saatos ningkatkeun Windows 11 atanapi pamasangan anu bersih nyaéta henteu mampuh muka Windows Terminal 11, contona ngaliwatan menu kontéks tombol Start. Hiji situasi kadua mungkin éta nalika nyobian muka konfigurasi terminal anjeun dipenta pikeun muka file .json, tapi teu jandela konfigurasi.

Pitunjuk saderhana ieu ngeunaan naon anu kudu dilakukeun upami Windows 11 terminal moal dibuka sareng upami anjeun ngalaman masalah muka setélanna.

Ngarengsekeun Masalah Terminal Windows 11

Pikeun ngajawab masalah ngamimitian atanapi muka konfigurasi terminal Windows 11, kuring nyarankeun nuturkeun léngkah-léngkah ieu:

  1. Pindah ka Setélan (anjeun tiasa pencét Win + I dina kibor anjeun) - Aplikasi - Aplikasi sareng fungsi.
  2. Dina daptar aplikasi, néangan "Windows Terminal" (Ieu bisa disebut "Windows Terminal" dina apdet hareup). Upami teu aya unsur sapertos kitu, angkat ka lengkah 6.
  3. Pencét tilu titik di sisi katuhu nami aplikasi sareng buka "Setélan Lanjutan".
  4. Dina «Reset», coba ngagunakeun «Fix» jeung «Reset» tombol, mariksa sanggeus unggal aksi lamun fungsi bener tina terminal geus disimpen deui.
  5. Upami ieu henteu jalan, cabut pamasangan Terminal Windows nganggo tombol di handapeun jandela.
  6. Pindah ka Microsoft Store sareng paké milarian toko pikeun milarian aplikasi Windows Terminal. Milarian aplikasi sareng pasang.

Biasana ku léngkah 4 atanapi saatos léngkah 6, sadaya masalah sareng muka Windows Terminal 11 sareng setélanna bakal direngsekeun.

Upami henteu, punten ngajelaskeun kaayaan anjeun dina koméntar: naon anu henteu tiasa dianggo dina Terminal (henteu ngamimitian, henteu tiasa ngalakukeun hiji hal), tindakan naon anu parantos dilakukeun sareng naon anu suksés. Panginten anjeun tiasa nyarankeun cara pikeun ngalereskeunana.